Реклама
Реклама
Реклама

Українська економіка увійшла у другу хвилю кризи

Українська економіка увійшла у другу хвилю світової кризи Українська економіка увійшла у другу хвилю світової кризи. Про це сказав на прес-конференції в медіа-холі УНН економічний експерт Ерік Найман.

За словами експерта, інфляція в Україні за підсумками 2012 року буде нижче, ніж в Єврозоні, Великобританії, США, Росії, Китаї і в більшості інших країн. "Це важко назвати успіхом, тому що Україна є країною з перехідною економікою. І нам не під силу витримувати дуже низьку інфляцію. Тобто, баланс між ціновою стабільністю і економічним зростанням був порушений", - сказав він.

В результаті, підкреслив Е.Найман, в III кварталі 2012 року відбувся спад ВВП . "Можна вже констатувати, що українська економіка увійшла у другу хвилю кризи. Рецесія неминуча", - переконаний економіст.

На думку Е.Наймана, за підсумками 2012 року буде негативний ВВП, на рівні мінус 1%. За словами фахівця, найбільш поганий тенденцією є падіння номінального ВВП. До бюджету було закладено ВВП в межах 1500 млрд грн, за фактом буде отримано 1441 млрд грн. Традиційно через бюджет перерозподіляється в межах 30% ВВП, це означає, що буде недоотримано в бюджет близько 18 млрд грн.