Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує поставити автомобіль на облік в ГИБДД 2019 році

  1. терміни
  2. документи
  3. реквізити
  4. вартість
  5. Від чого залежить сума
  6. Новий або старий автомобіль
  7. У комерційних організаціях
  8. Для юридичних осіб
  9. Як оплатити

Час читання: 6 хвилин

Власний автомобіль давно перейшов з розряду розкоші в предмет першої необхідності. Проте це придбання для більшості з нас стає подією, справжнім святом, особливо якщо залізний кінь новий або перший в житті. Але правильно вибрати і купити гідну машину ще не все. Її доведеться реєструвати в обов'язковому порядку. Процедура на сьогоднішній день істотно спрощена, розцінки знижені, але багатьох як і раніше цікавить відповідь на питання, скільки коштує поставити машину на облік. Власний автомобіль давно перейшов з розряду розкоші в предмет першої необхідності

терміни

Термін реєстрації автомобіля після покупки строго регламентований. У нового власника є на оформлення ТЗ десять діб з моменту покупки машини .

І ціна оформлення автомобіля в МРЕВ в 2019 році може збільшитися на суму штрафу, який випишуть за те, що власник не вклався в термін. Для простих громадян - 1,5-2 тис. Руб. Посадова особа заплатить більше - від 2 до 3,5 тисяч, а фізособі доведеться віддати від 5 до 10 тисяч.

Терміни встановлені не тільки для автовласників. У третьому розділі Адміністративному регламенту, затвердженого наказом МВС N 605 від 07.08.2013, містяться нормативи для співробітників ГИБДД. Час кожного етапу реєстрації регламентовано:

  • перевірка і звірка документів: автоматизована - 20 хвилин, ручна - 30 хвилин;
  • огляд - 20 хв;
  • прийняття рішення - 10 хв;
  • оформлення документів - 10 хв;
  • підписання і видача - по 5 хв на кожну процедуру.

Таким чином, загальний час реєстрації має бути не більше 80-и хвилин.

документи

Перелік документів для постановки на облік визначений вищевказаним наказом. При зверненні до уповноваженого органу сам заявник повинен надати:

  • Заява;
  • паспорт;
  • додатковий документ, що засвідчує реєстрацію власника авто, якщо цього штампу немає в паспорті;
  • ПТС автомобіля;
  • договір купівлі-продажу або інший документ, що підтверджує право переходу власності;
  • страхової поліс ОСАГО
  • квитанції про оплату держмита.

Якщо авто піддавалося модифікації, необхідно надати документ, що підтверджує відповідність встановленим вимогам безпеки. Також будуть потрібні квитанції про сплату держмита та інших платежів.

Більше інформації міститься в статті « Документи для автомобіля для постановки на облік ».

реквізити

Збір, який справляється при зверненні до реєстраційних органів, називається митом. Вона сплачується до процедури реєстрації. Оплата підтверджується квитанцією або платіжним дорученням з відміткою банку. Реквізити держмита за реєстрацію автомобіля повинні бути точними: де їх знайти, ви прочитаєте за посиланням. Тепер про те, скільки коштує держмито на постановку на облік автомобіля в 2019 році, - це збірна сума; залежати вона буде від того, які саме дії знадобляться. Тому все розглянемо по порядку. Збір, який справляється при зверненні до реєстраційних органів, називається митом

вартість

У порівнянні з минулим роком ціна реєстрації автомобіля в ДАІ не змінилася. За новими правилами дозволяється залишати старі номери: оформлення покупки і продажу уживаного авто зводиться до простої перереєстрації.

Так скільки коштує зареєструвати автомобіль в ГИБДД в 2019 році? Ось орієнтовний список платежів з офіційними розцінками:

  • свідоцтво про реєстрацію (СТС) - 500 руб. (З 3.08.18 вартість видачі СТС збільшена до 1500 рублів, але це стосується лише пластиковим свідченнями нового зразка);
  • внесення змін до ПТС - 350 руб., його заміна - 800 рублів;
  • держмито за номери - 2 тис. руб;
  • тимчасова реєстрація - 350 руб.

Таким чином, реєстрація зі збереженням державних номерних знаків обійдеться в суму 850 або 1850 рублів, при отриманні нових - 2850 або 3850 рублів, при необхідності заміни номерів і ПТС - 3300 або 4300 рублів, залежно від зразка СТС.

причіп - це теж транспортний засіб, незалежно від того, легкий він (до 750 кг) або важкий (понад 750 кг). Тобто він також підлягає взяттю на облік. У вартість реєстрації легкового причепа в ГИБДД можуть входити:

  • реєстраційні знаки - 1500 руб .;
  • реєстраційне свідоцтво - 500 руб. (Нового зразка - 1500 рублів);
  • заміна ПТС - 800 руб .;
  • внесення змін до паспорта - 350 руб ..

Простий підрахунок показує, що максимум це обійдеться в 3800 рублів.

Від чого залежить сума

У кожному конкретному випадку підсумкова сума буде різною. Значно на неї впливають форма продажу і вартість номерів на автомобіль при реєстрації. Можуть бути наступні варіанти:

  • взяття на облік нового автомобіля - 2850 або 3850 рублів, залежно від зразка СТС, яке буде видано;
  • переоформлення з закріпленням нових реєстраційних знаків - 2850 (3850) або 3300 (4300) рублів;
  • перереєстрація прав власності на автомобіль зі старими номерними знаками - 850 (1850) або 1300 (2300) рублів.

Впливає на вартість також спосіб оплати держмита. При оплаті через банк доведеться заплатити ще й комісійний збір, а якщо зробити це онлайн і скористатися порталом держпослуги, то, крім відсутності комісії, можна отримати ще й знижку в розмірі 30%.

Новий або старий автомобіль

Всі знають, що поставити на облік нову машину буде дорожче, ніж стару. В першу чергу це пов'язано з високою вартістю страхового поліса . Спробуємо розібратися, скільки коштує реєстрація нового автомобіля в 2019 році без урахування страховки.

Найпростіший спосіб - купівля-продаж автомобiля зі збереженням номерних знаків. Покупець і продавець оформляють договір (ДКП), після чого вносяться зміни в ПТС. Старий господар передає новому ключі і документи на авто, після чого обидва щасливчика тиснуть один одному руки. При такому варіанті до вартості перереєстрації авто входить тільки оплата змін в паспорті, тобто 350 рублів і вартість нового СТС (500 або 1500 рублів).

Якщо покупець вирішить отримати нові номери, то за них доведеться заплатити держмито в розмірі 2 тис Якщо покупець вирішить отримати нові номери, то за них доведеться заплатити держмито в розмірі 2 тис. Рублів.

Якщо платити за офіційними розцінками, вартість оформлення нової машини в ДАІ власнику обійдеться максимум в 3850 рублів. Це облік плюс нові номери. Але від цього нікуди не дітися.

Фахівці радять розглянути всі можливі варіанти, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Зареєструвати авто сьогодні можна в будь-якому МРЕВ без прив'язки до місця проживання. Вартість реєстрації автомобіля в МРЕВ в 2019 році, як і раніше, буде залежати від місцевих тарифів, чим активно користуються зараз наші громадяни. Наприклад, в Санкт-Петербурзі процедура обійдеться дешевше, ніж в Москві або Архангельську, за рахунок різниці у вартості підготовки документів для постановки на облік.

У комерційних організаціях

У комерційному МРЕВ все зроблять швидко і чітко. Але за сервіс доведеться платити. Іноді до 4-5 тис. Руб. (Включаючи мито). У Петербурзі, наприклад, послуга обходиться в 4,7 тис. Руб.

Для юридичних осіб

Зрозуміло, що на вартість впливає безліч факторів. Вона буде залежати і від того, в якій формі власності знаходиться ТС. Вартість послуг для фізичних та юридичних осіб у нас в країні різна. Ціна постановки авто на облік в ГИБДД в 2019 році складе приблизно 3-4 тис. Рублів для фізосіб і 5 тис. Рублів - для юросіб.

Вартість постановки на облік транспортних засобів для юросіб залежить від регіону реєстрації. Оплата держмита виконується за безготівковим розрахунком.

Як оплатити

Росіянам доступні всі сучасні форми платежів:

  • через Ощадбанк;
  • поштою;
  • через Інтернет.

З настанням ери інформаційних технологій чимало росіян освоїло альтернативні способи оплати послуг і товарів. Різні онлайн-сервіси дозволяють провести розрахунок за лічені хвилини.

Оплату за оформлення автомобіля в ДАІ, ціна якого за новими правилами залишиться в 2019 році незмінною, можна виконати через сайт Госсуслугі. Це дійсно зручний і швидкий спосіб, тому досить популярний. До того ж, як уже було сказано вище, при оплаті через цей портал до кінця 2019 року можна отримати знижку 30%.

Як сплатити держмито онлайн , Більш детально розповідається в окремій нашій статті. Відзначимо також, що зробити це можна за допомогою гаманців платіжних систем Яндекс.Деньги і QIWI, пластикової карти або мобільного банкінгу.

Для здійснення платежів необхідно правильно вказувати реквізити отримувача, інакше гроші потім довго не знайдеш. Іншим недоліком такої оплати є комісія, яка може бути істотною. У цьому випадку ціна оформлення автомобіля в ДАІ за новими правилами в 2019 році може бути виявитися вище; це пов'язано з питаннями регулювання діяльності платіжних систем на території РФ.

При оплаті через інтернет на руках залишається тільки бланк сервісу, яким ви користувалися. Він не є фіскальним документом і не має печатки. У ньому буде вказана лише ціна оформлення машини в ГИБДД. При оплаті через інтернет на руках залишається тільки бланк сервісу, яким ви користувалися

І в реєстраційному відділенні автоінспекції з таким документом можуть виникнути додаткові проблеми. Вас відправлять до відповідного банку, де на бланку повинні поставити мокру печатку, що підтверджує платіж.

Найнадійніший варіант - банк. Реквізити там знають, а в разі виникнення складнощів із заповненням квитанції співробітники зроблять це самі.

Юридичним особам дозволено оплачувати держмито тільки за безготівковим розрахунком. Зазвичай цим займається бухгалтер підприємства. Якщо оплата за компанію була проведена приватною особою, ГИБДД відмовить в реєстрації. Варто пам'ятати, що вартість реєстрації ТЗ в ГИБДД в 2019 році для корпоративних клієнтів вище, ніж для простих росіян.

Щоб все пройшло гладко, перед походом в ДАІ рекомендуємо оплатити всі штрафи , Підготувати авто до огляду і зібрати всі необхідні документи. Які квитанції потрібно оплатити для постановки автомобіля на облік 2019 році, ми розповіли.

Бажано переконатися у відсутності інших проблем з машиною. Врахуйте, що будь-який незрозумілий для інспектора момент, виявлений в ході реєстрації транспортного засобу, може вилитися в море проблем для його власника. І тоді на питання, скільки коштує поставити на облік авто в МРЕВ в 2019 році, відповісти буде набагато складніше.

Так скільки коштує зареєструвати автомобіль в ГИБДД в 2019 році?