Реклама
Реклама
Реклама

КТЖ прокоментувала рішення суду закрити вокзал Алмати-2

Алматинський суд ухвалив   закрити   вокзал Алмати-2 через порушення правил пожежної безпеки

Алматинський суд ухвалив закрити вокзал Алмати-2 через порушення правил пожежної безпеки.

ДЧС Алмати звернувся до суду з позовом про призупинення діяльності по експлуатації будівель і території залізничного вокзалу Алмати-2 до повного усунення всіх порушень вимог норм і правил пожежної безпеки.

В ході перевірок пожежні з'ясували, що автоматична пожежна сигналізація в приміщенні вокзалу знаходилася в неробочому стані і на об'єкті не було створено недержавна протипожежна служба без виїзної техніки.

"У зв'язку з тим, що будівлі і територія залізничного вокзалу Алмати-2, що належать відповідачеві, знаходяться і експлуатуються в пожежонебезпечному стані, з порушеннями вимог пожежної безпеки, що тягне за собою загрозу життю і здоров'ю людей, просить суд призупинити діяльність по експлуатації будівель і території залізничного вокзалу Алмати-2 до повного усунення всіх порушень вимог норм і правил пожежної безпеки. Призупинити діяльність по експлуатації будівель і території залізничного вокзалу Алм ти-2 ", - йдеться в рішенні суду.

У прес-службі АТ "Національна компанія Қазақстан темір залізниця" заявили, що залізничний вокзал Алмати-2 працює в штатному режимі, рішення суду не вступило в законну силу.

"В даний час пожежна сигналізація вокзалу Алмати-2 знаходиться в робочому стані. Виявлені порушення в ході проведеної перевірки ДЧС Алмати в даний час усунені, за винятком відсутності надання послуг протипожежної служби без виїзної техніки сторонніми організаціями", - відзначили в АТ НК "КТЖ" .

Щодо другого порушення: відсутність недержавної протипожежної служби без виїзної техніки - в компанії підкреслили, що є департамент відбудовних і пожежних поїздів (НОРПОЖ), який здійснює протипожежні послуги на об'єктах магістральної мережі, в тому числі і на залізничних вокзалах.

"З огляду на те, що на станції Алмати-2 є НОРПОЖ, надання послуг протипожежної служби без виїзної техніки сторонніми організаціями виключено. Рішення суду про призупинення діяльності по експлуатації будівлі вокзалу Алмати-2 до теперішнього часу не набуло законної сили. АТ НК" КТЖ "подана апеляція, розгляд апеляційної скарги відбудеться 18 липня 2018 року, також до розгляду апеляційної скарги заплановано повторне обстеження будівлі залізничного вокзалу за участю представників ДЧС Алмати. В даний час вокзал функціонує в штатному режимі ", - підсумували в прес-службі АТ НК" КТЖ ".