Реклама
Реклама
Реклама

Клуб військових пенсіонерів - Стаття - Підвищення грошового забезпечення та військових пенсій в 2018 році

В даний час, перед другим читанням законопроекту про бюджет 2018-2020 в Держдумі, на якому вирішиться доля підвищення грошового забезпечення чинним військовослужбовцям та пенсій військовим пенсіонерам, склалася не дуже райдужна картина

В даний час, перед другим читанням законопроекту про бюджет 2018-2020 в Держдумі, на якому вирішиться доля підвищення грошового забезпечення чинним військовослужбовцям та пенсій військовим пенсіонерам, склалася не дуже райдужна картина. Якщо коротко, нагадаємо, як планується збільшити грошове забезпечення і пенсії в 2018 році

Після прийняття законопроекту про бюджет 2018-2020 в першому читанні в Державній Думі і після виступу президента Путіна на нараді 25 жовтня 2017 роки вже можна зробити висновки, як, коли і на скільки планується підвищення грошового забезпечення чинним військовослужбовцям та пенсій військовим пенсіонерам.

Грошове забезпечення військовослужбовцям

Планується підвищити з 1 січня 2017 року на 4% або на розмір реальної інфляції, зафіксованої Росстатом за підсумками 2017 року. Тобто, за великим рахунком, планується не підвищення грошового забезпечення, а його звичайна, в рамках чинного законодавства, індексація. Нагадаємо, що з 2012 року покладена щорічна індексація не проводилася, в зв'язку з «непростою економічною ситуацією в країні» і тому що «грошей немає». За цей час купівельна спроможність грошового забезпечення військовослужбовців знизилася на 60%, а загальний рівень інфляції за період «неіндексацію» склав 46% (з висновку Комітету з оборони Держдуми на законопроект про бюджет 2018-2020).

Висновок: ВСЕ ЩО НЕ ДАЛИ-НАМ прощати

Пенсії військовим пенсіонерам

Планується підвищити так само з 1 січня 2017 роки (доручення Путіна Мінфіну на засіданні уряду 25.10.2017 р) на 4% або на розмір реальної інфляції, зафіксованої Росстатом за підсумками 2017 року. Понижуючий коефіцієнт, застосовуваний для обчислення пенсій запропоновано залишити на рівні 2017 року розмірі 72,23%. Про його скасування (відміну даного коефіцієнта вже з 2012 року вимагають все військові пенсіонери, вважаючи його принижує і антиконституційним) мови навіть не йде.

На думку Комітету з оборони Держдуми «недоіндексація» військових пенсій склала 18%, що приймаються законопроектом про бюджет не компенсується, а залишення понижуючого коефіцієнта на колишньому рівні суперечать Указу № 604.

Висновок той же: ВСЕ ЩО НЕ ДАЛИ - НАМ прощати

Очікування діючих військовослужбовців та військових пенсіонерів в черговий раз не виправдалися. Тому, єдине, що можливо зробити в даній ситуації - як можна активніше спробувати поширити цю інформацію серед усіх, зацікавлених в цьому питанні, для вираження своєї думки про несправедливе ставлення.

Ми вирішили в додатку до статей публікувати найцікавіші коментарі і стан справ в сім'ях військовослужбовців і військових пенсіонерів з реальними цифрами доходу

Соромно і прикро військовим пенсіонерам просити належні їм за законом пенсії і їх індексації. Чому держслужбовцям при виході на пенсію призначають її без понижувального коефіцієнта. Вони ж користуються ще й поруч регіональних пільг. Пенсія друкарки крайового уряду, що відповідає тільки за стан свого робочого місця і своєчасну роздруківку документа, більше пенсії командира батальйону, який прослужив у віддалених гарнізонах, родина якого не бачила нічого того, що бачать сім'ї держслужбовців в містах. Та й турбот у цього комбата з ранку до заходу сонця вище можливого людського межі. Це бойова підготовка, побут, харчування, виховання солдатів, відповідальність за кожного і кожен проступок підлеглих і т.д. і т.п. Готовність в будь-яку хвилину виступити на захист свого народу і Батьківщини.

Цей офіцер мужньо терпить все позбавлення військової служби в той час, як його однолітки насолоджуються усіма принадами цивільному житті. Дуже часто не роздумуючи виконує свій обов'язок в гарячих точках і за кордоном. Хотілося б подивитися в обличчя можновладців військовим пенсіонерам, які втратили здоров'я і стали інвалідами, в результаті військових дій. Хіба держслужбовці випробували все це? За що їм такі привілеї? Давайте зменшимо депутатам і урядовцям на 10% заробітні плати і віддамо належне військовим пенсіонерам. Особливе питання корупції і протекціонізму дітей депутатів, членів уряду і держчиновників. Пора навести і тут порядок. Начебто соціальна держава і всі рівні?

Пенсіонер МВС з 2010 року, на сьогоднішній день, моя пенсія сім тисяч двісті двадцять два карбованці, і я б ворогу не побажав так штани »протирати, в кабінетах не сидів, на пенсію вийшов, зрозумів, що виявляється люди можуть ночами спати спокійно! Хочу запитати у вас, мені з моєю пенсією легше ніж таким же цивільним? Чим? Або все цивільні гарували теж цілодобово на проліт? Я зараз змушений далі працювати, щоб з голоду не здохнути, працюю тепер звичайним цивільним, за таку ж мізерну зарплату, як і свого часу в міліції, але я хоч ночами став спати спокійно, не відразу звичайно, пів року точно не відпускало, не міг повірити, що після закінчення робочого дня я точно вільний, і мене не будуть підривати ночами, з приводу і без, і я не буду працювати всі свята безперервно, а в свої особисті вхідні не проводити час з сім'єю, а охороняти футболістів, артистів, депутатів, не буду всяку шваль по кублах шукати, випо лняя абсолютно не свою роботу, не за профілем. А за все це за одержувати в кінці року за переробку, яку нам закривали аж в кількості 70 годин за рік, ми за місяць стільки переробляли, а то й більше!

Соромно за головнокомандувача. Моя ЧОЛОВІКА 4 роки тому менше отримувала пенсію з громадянським стажем. А індексація і всілякі надбавки цивільному персоналу за останній час дозволили наздогнати і навіть обігнати заморожені пенсії військових пенсіонерів ... ось так служили БАТЬКІВЩИНІ ...

Зараз в Державній думі РФ, поряд з бюджетом на 2018-2020 роки, розглядається законопроект № 274628-7 в якому пропонується залишити розмір грошового забезпечення, що враховується при обчисленні пенсії осіб, що проходили військову службу, службу в органах внутрішніх справ, Державної протипожежної службі, органах по контролю за обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, установах і органах кримінально-виконавчої системи, Федеральній службі військ національної гвардії Російської Федерації, з 1 лютого 2018 року на колишньому у Овні - 72,23% від розміру грошового забезпечення.

Хіба це не дискримінація нас за ознакою приналежності до МО РФ?

Подальше затягування з неприйняттям відповідних заходів по вирішенню виниклих правових колізій, особливо в умовах загострення військово-політичної обстановки і введення США нових санкцій проти РФ, щодня підриває віру у захисників Вітчизни, ветеранів МО РФ і членів їх сімей до державних органів влади, вищому командуванню і в справедливість російських законів, а також негативно позначається на морально-психологічному стані військовослужбовців Збройних Сил РФ та інших силових структур.

Ветерани і члени наших сімей, напередодні березневих президентських виборів, хочуть точно знати і реально бачити правову позицію свого Верховного Головнокомандувача Збройними Силами РФ, Гаранта Конституції РФ щодо захисту наших соціальних прав.

джерело

Хіба держслужбовці випробували все це?
За що їм такі привілеї?
Начебто соціальна держава і всі рівні?
Хочу запитати у вас, мені з моєю пенсією легше ніж таким же цивільним?
Чим?
Або все цивільні гарували теж цілодобово на проліт?
Хіба це не дискримінація нас за ознакою приналежності до МО РФ?