Реклама
Реклама
Реклама

Водіїв, 5 раз потрапили в ДТП не з власної вини, позбавлятимуть прав

Більш ніж сумнівна ініціатива обговорюється зараз в кулуарах ГУ ОБДД МВС РФ. Джерело порталу «АвтоВзгляд» у відомстві стверджує, що з подачі страховиків і деяких асоціацій автошкіл придорожні поліцейські розглядають можливість позбавлення «прав» водіїв, які потрапили в ДТП будь-якого ступеня тяжкості - будь то дорожня трагедія з жертвами, або невеликий скол на бампері від невдалого паркування. При цьому з водійським посвідченням розлучаться і винуватці аварій, і люди, що потрапив в них не зі своєї вини!

При цьому даішники не бачать принципової різниці між першою і другою категоріями автовласників. За їх збоченій логіці «рульові», які вчинили більш 3-х ДТП в рік зі своєї вини і громадяни, що потрапили в дорожньо-транспортну пригоду більше 5 раз на рік не зі своєї вини, будуть зобов'язані протягом трьох місяців після набрання чинності останньої події пройти, по-перше, курс лекцій в автошколі і, по-друге, перездати іспит на знання ПДР . Чи не здав - відсторонюється від управління транспортним засобом до успішної перездачі.

І бажання автоінспекторів приструнити хронічного аварійники (А три аварії в рік, погодьтеся, це явний перебір, який свідчить або про неймовірно слабкою підготовці водія, або про його занадто агресивній манері їзди) ще більш менш зрозуміло. Хоча, як не крути, тимчасове позбавлення «прав» стане після штрафу другим покаранням, що вітчизняними законами прямо заборонено. До того ж і аварія аврії ворожнечу.

фото michiganautolaw.com

Одна справа - в'їхати в задній бампер впередіїдущей машини, і зовсім інше - подряпати власний при парковці. В останньому випадку, якщо авто застраховане по КАСКО , Ніяк не обійтися без виклику наряду ДПС, який крім оформлення інциденту для страхової, випише відповідну постанову про ДТП і вашої в ньому винності. Тобто три невдалих парковки - і будь люб'язний викласти кілька десятків тисяч за відвідування автокурси і бігом на переекзаменування.

Тим часом, в подібні дрібні неприємності регулярно по кілька разів на рік потрапляють десятки (якщо не сотні) тисяч жінок-водіїв просто в силу своєї фізіології: мінімальна присутність в їх організмі тестостерону ускладнює жінкам орієнтацію в просторі. Звідси практично повальний жіночий «топографічний кретинізм» і вічні труднощі при паркуванні заднім ходом.

Що ж стосується позбавлення права керувати автомобілем громадян, в аварії не винних, то тут хочеться просто покрутити пальцем біля скронь співробітників ДАІ, причетних до цієї новації.

З якого дива водії, ні на йоту не порушили ПДР, повинні нести хоч якісь обтяження, пов'язані з протиправними діями третіх осіб - абсолютно незрозуміло, якщо не сказати - абсурдно. Моє авто можуть подряпати все на тій же стоянці хоч десять раз, ще стільки ж раз буцнути в дупу в глухий пробці - і це стане приводом карати мене автошкольних рублем і екзаменаційної нервуванням?

Панове офіцери, прийдіть в себе: до підвищення безпеки дорожнього руху профілактичне, як ви вважаєте, покарання невинних росіян не має ніякого відношення. Якщо, звичайно, ви не сидите на відсотку у асоціацій автошкіл, які б лобіювали це нововведення. Хіба ви не отримуєте частку малу від страхових компаній, які таким чином хочуть впливати на своїх клієнтів, занадто часто звертаються до них за відшкодуванням збитку.

25242

25242

Моє авто можуть подряпати все на тій же стоянці хоч десять раз, ще стільки ж раз буцнути в дупу в глухий пробці - і це стане приводом карати мене автошкольних рублем і екзаменаційної нервуванням?