Реклама
Реклама
Реклама

Російське водійське посвідчення на території Італії

08.01.2016

1. Незалежно від положень міжнародних угод, власники посвідчень водія, виданих державами не входять в Європейський Союз або Європейську економічну зону можуть керувати транспортними засобами на Італії, за умови що ці особи не є резидентами Італії більше одного року, до водійського посвідчення повинна додаватися і міжнародна ліцензія або офіційний переклад на італійську мову зазначеною ліцензією. Водійські права і міжнародні водійські повинні бути дійсні.

2. Міжнародна ліцензія видається компетентним органом, який видав ліцензію і відповідає положенням міжнародних конвенцій, яких Італія є членом.

3. Водії, які володіють ліцензією, виданою державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, для управління певними транспортними засобами, повинні мати при собі сертифікат, що підтверджує професійну діяльність як доповнення до водійських прав, виданий компетентними органами іноземної держави.

4. Водії, які володіють водійськими посвідченнями, виданими державами не являющеміся членами Європейського союзу або Європейської економічної зони повинні відповідати всім положенням і правилам поведінки, встановленими цим Кодексом; до того ж, за винятком випадків, передбачених у пунктах 5 і 6, повинні застосовуватися санкції як і для власників італійських ліцензій

5. Якщо власник водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, порушить правила руху, відповідно до чинного Кодексом, і дана адміністративна санкція передбачає вилучення водійських прав, документ вилучається разом з порушенням слідчим органом і відсилається, протягом наступних п'яти днів префекта за місцем порушення, який протягом 15 днів винесе рішення про заборону управління транспортних засобів на території Італії на період, передбачено ний за дане порушення. Після закінчення даного терміну власник може вимагати повернути ліцензію.Несмотря на це ще до закінчення терміну дії покарання, власник водійських прав може отримати відшкодування посвідчення у префекта, заявивши що залишає країну. Префект дає повідомлення про заборону водіння, протягом п'ятнадцяти днів з дня його прийняття, органу, який видав ліцензію. Міра заборони водіння на території Італії через повідомлення, відповідно до статті 201 та вступає в силу з моменту повідомлення вірніше з моменту вилучення документа, якщо він був на момент правопорушення. В цьому випадку водієві, який не є резидентом в Італії, пропонується обрати місце проживання на території країни, з метою повідомлення цього рішення.

6. Якщо власник водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, порушить правила руху, відповідно до чинного Кодексом, і дана адміністративна санкція призупинить дію водійських прав, документ вилучається разом з порушенням слідчим органом і відсилається, протягом наступних п'яти днів префекта за місцем порушення, який протягом 15 днів винесе рішення на заборону на управління транспортних засобів на території Італії протягом двох років, Чи протягом трьох років, за порушення положень статей 186, 186-біс і 187. Застосовується процедура в пункті 5.

7. Якщо водій в порушення санкції керує транспортним засобом, відповідно до пункту 5, то застосовується процедура відповідно до пункту 6. Якщо водій керує транспортним засобом і порушує відповідно до пункту 6, то в цьому випадку він повинен бути оштрафований за статтею 116 , пункти 15 і 17.

8 Власник водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, який керує транспортним засобом на території Італії без дозволу міжнародного зразка або без міжнародного офіційного перекладу, передбаченого в пункті 1, підлягає адміністративному штрафу в розмірі суми від євро 400.00 до євро 1,600.00.

9. Той, хто порушує положення пункту 2, підлягають адміністративній відповідальності для оплати суми в розмірі від євро 78.00 до євро 311.00.

10. Будь-який, хто керує транспортним засобом маючи посвідчення водія, але не сертифікат про професійну придатність, підлягає адміністративній санкції оплати суми розмірі від євро 400.00 до євро 1,600.00.

11.Владельци водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони і керують транспортним засобом, після закінчення одного року з моменту отримання прописки в Італії більш не дійсні на території Італії, передбачені санкції за статтею 116, пункти 15 і 17.

12. .Владельци водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, що керують транспортним засобом, після закінчення одного року з моменту отримання прописки в Італії керують транспортним засобом маючи при собі професійний сертифікат паче не дійсний, пріменяються штрафні санкції, передбачені в статті 116, пункти 16 і 18.

13. Власник водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, який отримав резиденцію в Італії не більше року тому і керуючий транспортним засобом з ліцензією, термін дії якої закінчився, підлягає адміністративному покаранню згідно зі ст.126, пунктом 11. Таке ж покарання застосовується до власника водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, які не є резидентом в Італії, до торий циркулює з документом, термін дії якого закінчився. Права вилучаються, разом з порушенням слідчим органом і пересилається, протягом найближчих п'яти днів, префекта за місцем вчиненого порушення, які, протягом п'ятнадцяти днів, представить його державі, яка його видала. Ті ж самі санкції застосовуються в разі якщо закінчився термін дії професиональной ліцензії.

14. Власник водійських прав, виданих державою не є членом Європейського союзу або Європейської економічної зони, після закінчення одного року з моменту придбання резиденції на території Італії, при управлінні транспортним засобом з дійсним водійським посвідченням, застосовується адміністративний штраф відповідно до статті 126, пункт 11 . посвідчення водія вилучається в момент порушення слідчим органом і пересилається, протягом п'яти днів, префекта за місцем вчиненого порушення, який, в Протягом п'ятнадцяти днів, відправити його в автоінспекцію за місцем прописки власника з метою конвертації. Якщо посвідчення водія не підлягає конвертації, префект передасть його державі, яка його видала.


" Назад

Будь ласка, увійдіть, щоб залишити коментар.