Реклама
Реклама
Реклама

Ремонт траси Одеса - Рені: фури їдуть по щебеню, а на узбіччі провалюються колеса - Новини Одеси - Водії незадоволені якістю і навіть вважають за краще об'їжджати трасу полем

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

28 березня 2017, 8:42 Переглядів: 28 березня 2017, 8:42 Переглядів:   У Новій Некрасовки

У Новій Некрасовки. Машини застряють в ямах і бруду на узбіччі ». Фото: forumodua.com.

Ремонт траси Одеса - Рені (М15) ще триває, але жителі Одеської області вже скаржаться, що стан деяких відремонтованих ділянок дороги залишає бажати кращого. "Сегодня" з'ясувала, як контролюють якість ремонтних робіт і які ділянки найскладніше даються автомобілістам.

Ремонтні роботи на трасі Одеса - Рені, припинені в холодну пору року, вже відновлені. Цього року дорожні служби планують відремонтувати ще 139 км дороги. Тим часом жителі Бессарабії, південній частині Одеської області, повідомляють в мережі про недоліки вже оновлених ділянок магістралі.

"Будьте уважні біля села Баштанка . Дорога там хороша, а узбіччя огидна - колеса провалюються ", - поскаржився автолюбитель Михайло.

На ділянці між селами Новосільське і Орлівка Ренійського району, за словами водіїв, нова дорога також виявилася значно вище рівня узбіччя, через що по краях асфальтове покриття вже почало руйнуватися. А на ділянці траси біля села Нова Некрасівка Ізмаїльського району взагалі відсутній асфальт. "Там пройшов грейдер: дорогу розширили, розрівняли, але асфальт ще не укладали. Траса відкрита, там по щебеню їдуть і легкові машини, і фури", - розповіли "Сегодня" в Новонекрасовском сільраді.

Після ремонту. Узбіччя помітно нижче рівня дороги біля Рені ". Фото: bessarabiainform.com

Є проблеми і на ділянці дороги Білгород-Дністровський - Монаші, яка не відноситься до траси М15, але на час ремонту моста біля села Паланка стала основним маршрутом в Бессарабію. Тут автомобілісти навіть вважають за краще об'їжджати трасу полем. "По полю їхати набагато безпечніше, ніж по дорозі, через те, що всі їдуть по зустрічній, об'їжджаючи величезні вибоїни та ями, автобуси і фури петляють по дорозі", - нарікають автолюбителі. Жителі побоюються, що влітку, коли почнуть їздити фури з зерном, стан дороги погіршиться ще більше.

У Службі автомобільних доріг Одеської області, яка координує роботу приватних підрядників по ремонту траси, кажуть, що процес під контролем. "У нас є лабораторії і інспектори, які приймають роботи. В процесі ми теж все перевіряємо. Є відділи експлуатації та технічного контролю, які щотижня виїжджають на об'єкти і перевіряють різні стадії виконання, - розповіла" Сегодня "прес-секретар облавтодору Агата Татарішвілі. - Якщо у людей є факти того, що ремонт в минулому році зроблено погано, ми розглянемо будь-яку інформацію ". Повідомити про подібні факти можна через електронну форму звернень на офіційному сайті служби або по телефону (048) 778-24-12.

Необхідність термінового ремонту траси Одеса - Рені визнає і голова Одеської ОДА Максим Степанов. У своєму стратегічному плані дій "Розумний регіон" він позначив, що ремонт траси Одеса - Рені, а також доріг Спаське - Вилкове та Кодима - Балта закінчать до кінця 2017 року. Тим часом глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян на зустрічі зі своїм болгарським колегою назвав ремонт траси М15 пріоритетним завданням уряду. У міністерстві повідомили, що розглядають можливість продовжити трасу до Болгарії і побудувати у Рені новий міст через Дунай.

У міністерстві повідомили, що розглядають можливість продовжити трасу до Болгарії і побудувати у Рені новий міст через Дунай

Бессарабія. Водії порівнюють об'їзну дорогу з "танкодромів". Фото: forumodua.com

ПОЛІЦІЯ ШУКАЄ вибоїн

Вистачає проблем з дорожнім покриттям і в самій Південній Пальмірі. Так, на сайті єдиного центру звернень громадян тільки за минулий тиждень зібралося близько десятка повідомлень з проханнями про ремонт доріг. Наприклад, городяни, які живуть в районі перетину вулиці Вільямса і Люстдорфської дороги, просять відремонтувати проїжджу частину, так як на ділянці дороги біля їх будинків утворилися великі ями.

"Вони можуть завдати шкоди транспортним засобам", - кажуть одесити і додають, що на цій ділянці немає тротуарів. А мешканці вулиці Романтиків, що в районі Другого християнського кладовища, розповідають: поруч із їхніми будинками взагалі немає асфальту. "Коли йдуть дощі - чистим до найближчих вулиць не дійдеш", - сказано в обращеніі.Тем часом співробітники патрульної поліції Одеси перевіряють автомобільні дороги міста на відповідність нормам безпеки, тобто на наявність ям і вибоїн. За результатами останньої перевірки копи склали сім вимог про ліквідацію недоліків на міських магістралях. "На посадових осіб дорожніх та комунальних підприємств склали п'ять адміністративних матеріалів за статтею про порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць", - розповіли в прес-службі патрульних.

У міськраді кажуть, що в минулому році було відремонтовано 625 тис. Квадратних метрів дорожньої мережі. "У 2017 році на ремонт і благоустрій витратять 350 млн грн", - розповіли в муніципалітеті.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Ремонт траси Одеса - Рені: фури їдуть по щебеню, а на узбіччі провалюються колеса". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Валерія Сєрова, Поліна Мординская

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ