Реклама
Реклама
Реклама

Пільгова пенсія водіям

1. Поліцейський-водій, Пільгова пенсія це як?

1.1. Це ... Пільгова пенсія за вислугу років, за отримання каліцтва при виконанні службового дога Є й інші пільги. За що ви маєте намір переглянути розмір пенсії конкретно?

За що ви маєте намір переглянути розмір пенсії конкретно

2. У цьому році виходжу на пільгову пенсію (в 55 років), відпрацював 32 роки водієм тролейбуса. Нагороджений нагрудним знаком "За безаварійну роботу 3-го ступеня" від 26.09.2016, тобто до редакції федерального закону від 30.09.2016. Чи є можливість отримати звання "Ветеран праці". Санкт-Петербург, Валерій.

2.1. Добридень! Не бачу перешкод, особливо якщо знак видавався федеральним міністерством. У будь-якому випадку зверніться в МФЦ.

3. Чи належить пільгова пенсія водієві паливозаправника в сільській місцевості? Який номер закону?

3.1. Добрий день Микола, пільгова пенсія водієві паливозаправника не призначена.

4. Я пішла на пільгову пенсію в 50 років (водій трамвая). Днями мені виповнилося 55.Работаю. Чи буде у мене перерахунок пеніс?

4.1. У зв'язку з досягненням такого віку - немає, пенсія ж по старості вже призначена, просто достроково. Сама ж пенсія щорічно переглядалася, в зв'язку зі зміною розмірів по фактично надійшли внесків за кожний відпрацьований рік, автоматично, в серпні.

5. Водій кар'єрного самоскида має право на пільговий вихід на пенсію. Стаж 5 років.

5.1. Доброго дня,
При такому стажі роботи у Вас немає права на пільговий вихід на пенсію. Подробиці уточнюйте в пенсійному фонді за місцем проживання
Бажаю Вам удачі і всіх благ!

6. Чоловік відпрацював 25 років водієм заправника, в сільському господарстві, покладена йому пільгова пенсія?

6.1. Ні, в тексті питання не вказано ні одна з обставин, яка могла б послужити підставою призначення дострокової страхової пенсії.

7. Кому зараз покладено пільговий вихід на пенсію? Працюю водієм в умовах крайньої півночі і по першій сітці (глибина кар'єру понад 150 ти метрів). Раніше були пільги, а як зараз?

7.1. Саме в цій частині - нічого зараз не збираються міняти, все залишилося як і раніше - якщо працювали за вказаною сітці, так і буде стаж по ній йти. Міняти - збираються вік виходу на пенсію, а не умови дострокових пенсій.

8. Як нараховується пільгова пенсія водієві автобуса на регулярних міських пасажирських маршрутах по днях або місяцях?

8.1. Добрий день, шановний відвідувач!
Пільгова пенсія водієві автобуса на регулярних міських пасажирських маршрутах по місяцях
Всього доброго, бажаю удачі в рішенні Вашого питання!

9. Чи належить пільгова пенсія водієві службового автобуса.

9.1. Водію службового автобуса пільгова пенсія не призначена. Пенсія призначається водіям автобусів регулярних міських рейсів.

10. На пільгової пенсії з 06.10.2014 (водій трамвая), по теперішній час так само там і працюю, маю двох дітей народжених в 1987 і 1989 роках місто Волгоград. Чи правда що зараз роблять перерахунок пенсії тим, у кого діти народжені в 90-х роках? Дякуємо.

10.1. Пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 2015 року, яким при нарахуванні пенсії не врахували періоди догляду за дітьми до півтора років, може бути за їх заявою проведений перерахунок пенсії.

11. Водій лісовоза пенсія пільгова є.?

11.1. Сама по собі, якщо умови виконуються - так.
Подивіться, наприклад, тут: https://rospravosudie.com/court-petrozavodskij-gorodskoj-sud-respublika-kareliya-s/act-102345971/

12. Водій асенізаторської машини має право на пільгову пенсію.

12.1. Водій асенізаторської машини не має право на пільгову пенсію, оскільки дана посада не включена в списки 1 і 2 шкідливих професій, що дають право на призначення дострокової пенсії.

12.2. Доброго дня! В даному випадку відповідно до чинного законодавства права на пільгову пенсію немає. Удачі Вам і всього доброго.

13. Чи належить дострокова пільгова пенсія водієві бензовоза.

13.1. Ні, така професія відсутня в відповідних списках 1 і 2, за якими визначається право на дострокову страхову пенсію.

14. Я отримую пенсію за віком. Але працюю ще водієм тролейбуса 11 років. якщо я вироблю пільговий стаж 15 років водієм позначиться це на істотному перерахунку пенсії.

14.1. Добрий день Марина, немає не позначиться, Ви вже на пенсії по старості, працюючим пенсіонерам щороку з 1 серпня проводиться перерахунок страхової частини пенсії. Розрахунок пенсії по старості дострокової, а також пенсії на загальних підставах проводиться однаково.

15. Отримую пільгову пенсію водія лісовоза, при настанні пенсійного віку потрібно робити перерахунок?

15.1. Одержувач пенсії може вибрати пенсію, вигідну для нього. Якщо пільгова буде перевищувати пенсію за віком, то немає сенсу робити перерахунок. У будь-якому випадку все це носить заявний характер, і Вам треба звернутися до відділення пенсійного фонду Вашого району.

У будь-якому випадку все це носить заявний характер, і Вам треба звернутися до відділення пенсійного фонду Вашого району

16. Якщо працює водієм 15 років возить вахту на завод в Підмосков'ї потрапляє під пільгову пенсію? Запис в трудовому договорі водій а не водій автобуса. Чи можливо переробити запис в договорі?

16.1. Можливо переробити запис в договорі за взаємною домовленістю з роботодавцем, в односторонньому порядку не можливо. Удачі вам

16.2. Доброго дня! Тут потрібно багато чого переробляти-договір, наказ. А головне треба переробляти запис в трудовій книжці. Вважаю, що роботодавець не піде на таке порушення.
Успіху і добра!

16.3. Доброго дня
Згідно, ч. 4 ст. 20 Федерального закону від 10.12.1995 N 196-ФЗ "Про безпеку дорожнього руху" работадателей ПОВИННІ забезпечувати відповідність працівників професійним і кваліфікаційним вимогам (ЗГІДНО, Наказу Мінтрансу Росії від 28.09.2015 N 287 "Про затвердження Професійних і кваліфікаційних вимог до працівників юридичних осіб та індивідуальних підприємців, що здійснюють перевезення автомобільним транспортом (водій транспортного засобу категорій "D", "D1", "DE", "D1E" (далі - водій автобуса)) ;, що пред'являються при здійсненні перевезень і Становлення федеральним органом виконавчої влади, що здійснює функції з вироблення державної політики та нормативно-правового регулювання у сфері транспорту, якщо інше не встановлено федеральним законом;
Трудова функція повинна бути прописана в трудовому договорі, згідно ст.57 ТК РФ (Робота за посадою відповідно до штатного розкладу, професії, спеціальності з вказівкою кваліфікації; конкретний вид доручається працівникові роботи). Якщо відповідно до ТК РФ, іншими федеральними законами з виконанням робіт по певним посадам, професіями, спеціальностями пов'язано надання компенсацій і пільг або наявність обмежень, то найменування цих посад, професій або спеціальностей і кваліфікаційні вимоги до них повинні відповідати найменуванням і вимогам, зазначеним в кваліфікаційних довідниках, що затверджуються в порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України, або з відповідними положеннями професійних стандартів;
У Вашому випадки видно порушення, зверніться до інспекції з праці.

17. Пільгова пенсія водієві-заправника працював в с / г 37 років.

17.1. Дивлячись що маєте на увазі. Якщо дострокову страхову пенсію - то згаданої роботи у відповідних списках на дострокову страхову пенсію немає.

18. Чи можу я розраховувати на пільгову пенсію, якщо в моїй трудовій книжці написано водій дрезини, автомотриси. А чи не машиніст дрезини, автомотриси?

18.1. Для залізничних спеціальностей передбачено пільговий вихід на пенсію саме за професією "машиніст автомотриси". У разі якщо пенсійний фонд відмовить у достроковому виході на пенсію, доведеться в судовому порядку доводити тотожність посад і те, що фактично ви виконували роботи машиніста автомотриси. Сп-ть "водій дрезини" також пільговим списком для ж / д транспорту не встановлена. На жаль, на практиці ПФ відмовляє в дострокової пенсії, якщо найменування професії не збігається з пільговими списками.

19. Робота водіїв відноситься до пільгової пенсії, важкі умови праці (вивезення лісу з верхнього складу) відстань вивезення 170 км за часом в середньому займає 14-16 годин рейс, возять в дві зміни. Оплата здійснювалася 13 тис. Оклад плюс 30% північна надбавка 30% районний інше (сіра зарплата) Після звернення до трудової інспекції (кол. Скарга) Керівництво підприємства в терміновому порядку становить зміни в трудовому договорі пише наказ про зміну окладу на відрядну розцінку 34 копійки + 30% Севр. Надбавка 30% районний і все.
Колектив вважає що при такій роботі повинна оплачуватися переробка на що роботодавець говорить у вас немає переробки відпрацював 7 годин і відпочивай ми йому говоримо де в лісі? А він своє немає переробки хотіли білу зарплату отримаєте. Підприємство спільне з китайцями закони у вас говорять не правельно (свині китайські) https://youtu.be/jFoMb4fpslc посилання на відео про яке підприємство йде мова.

19.1. Можете в цьому випадку писати в інспекцію праці. Вони перевірять обґрунтованість зміни і правомірність проведеної процедури, запросивши документи у роботодавця.
Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 356 ТК РФ , Федеральна інспекція праці здійснює федеральний державний нагляд і контроль за дотриманням роботодавцями трудового законодавства та інших нормативних правових актів, що містять норми трудового права, за допомогою перевірок, видачі обов'язкових для виконання приписів про усунення порушень, складання протоколів про адміністративні правопорушення в межах повноважень, підготовки інших матеріалів (документів) про притягнення винних до відповідальності відповідно до федеральними законами та іншими нормативними правовими актами Російської Федерації.
По зарплаті - потрібно буде подавати в суд. Там доводити реальний розмір заробітної плати і заборгованість.

19.2. Якщо не згодні, то можете в суд звернутися ,.
З позовною заявою.
ТК РФ, Стаття 391. Розгляд індивідуальних трудових спорів у судах
У судах розглядаються індивідуальні трудові спори за заявами працівника, роботодавця чи професійної спілки, що захищає інтереси працівника, коли вони не згодні з рішенням комісії по трудових спорах або коли працівник звертається до суду, минаючи комісію по трудових спорах, а також за заявою прокурора, якщо рішення комісії по трудових спорах не відповідає трудовому законодавству та іншим актам, що містить норми трудового права.
(В ред. Федерального закону від 30.06.2006 N 90-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
Безпосередньо в судах розглядаються індивідуальні трудові спори за заявами:
працівника - про поновлення на роботі незалежно від підстав припинення трудового договору, про зміну дати і формулювання причини звільнення, про переведення на іншу роботу, про оплату за час вимушеного прогулу або про виплату різниці в заробітній платі за час виконання нижчеоплачуваної роботи, про неправомірні дії ( бездіяльності) роботодавця при обробці та захисту персональних даних працівника;
(В ред. Федерального закону від 30.06.2006 N 90-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
роботодавця - про відшкодування працівником шкоди, заподіяної роботодавцю, якщо інше не передбачено федеральними законами.
(В ред. Федерального закону від 30.06.2006 N 90-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
Безпосередньо в судах розглядаються також індивідуальні трудові спори:
про відмову в прийомі на роботу;
осіб, які працюють за трудовим договором в роботодавців - фізичних осіб, які є індивідуальними підприємцями, і працівників релігійних організацій;
(В ред. Федерального закону від 30.06.2006 N 90-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
осіб, які вважають, що вони піддалися дискримінації.
ТК РФ, Стаття 392. Строки звернення до суду за вирішенням індивідуального трудового спору
Путівник по кадровим питанням. питання застосування ст. 392 ТК РФ
Працівник має право звернутися до суду за вирішенням індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки.
За дозволом індивідуального трудового спору про невиплату або неповну виплату заробітної плати та інших виплат, що належать працівнику, він має право звернутися до суду протягом одного року з дня встановленого терміну виплати зазначених сум, в тому числі в разі невиплати або неповної виплати заробітної плати та інших виплат, належних працівникові при звільненні.
(Частина друга введена Федеральним законом від 03.07.2016 N 272-ФЗ)
Роботодавець має право звернутися до суду по спорам про відшкодування працівником шкоди, заподіяної роботодавцю, протягом одного року з дня виявлення заподіяної шкоди.
(В ред. Федерального закону від 30.06.2006 N 90-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
При пропуску з поважних причин строків, встановлених частинами першою, другою і третьою цієї статті, вони можуть бути відновлені судом.
(В ред. Федерального закону від 03.07.2016 N 272-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
І в прокуратуру колективну скаргу і проведуть перевірку.
Федеральний закон від 17.01.1992 N 2202-1 (ред. Від 07.03.2017) "Про прокуратуру Російської Федерації"
Стаття 10. Розгляд та вирішення в органах прокуратури заяв, скарг та інших звернень
1. В органах прокуратури відповідно до їх повноважень вирішуються заяви, скарги та інші звернення, що містять відомості про порушення законів. Рішення, прийняте прокурором, не перешкоджає зверненню особи за захистом своїх прав до суду. Рішення за скаргою на вирок, рішення, визначення і постанова суду може бути оскаржена тільки вищестоящому прокурору.
2. Вступники до органів прокуратури заяви і скарги, інші звернення розглядаються в порядку та строки, які встановлені федеральним законодавством.
3. Відповідь на заяву, скаргу і інше звернення повинен бути мотивованим. Якщо в задоволенні заяви або скарги відмовлено, заявнику повинні бути роз'яснені порядок оскарження прийнятого рішення, а також право звернення до суду, якщо таке передбачено законом.
4. Прокурор в установленому законом порядку вживає заходів щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення.
5. Забороняється пересилання скарги до органу або посадовій особі, рішення або дії яких оскаржуються.

19.3. Потрібно звертатися до суду.
Він Вам допоможе.
Індивідуальні трудові спори розглядаються комісіями по трудових спорах і судами.
А не трудовий інспекцією.
Або в прокуратуру.
Згідно ст. 10 Закону РФ від 17.01.1992 N 2202-1 "Про прокуратуру Російської Федерації": "В органах прокуратури відповідно до їх повноважень вирішуються заяви, скарги та інші звернення, що містять відомості про порушення законів".

19.4. Ви даремно звернулися трудової інспекції, оскільки це вкрай неефективний орган. Інспекція працює тільки за документами, поданими роботодавцем, а в більшості випадків роботодавець здійснює підроблення та надає ті документи, які йому вигідні, при цьому роботодавець ніякої відповідальності не несе. Тому вам доцільно звертатися з цим питанням до суду в порядку ст.392 ТК РФ , Тому що надання до суду завідомо підроблених доказів (документів), є кримінально караним діянням.

19.5. Такий спір може дозволити тільки суд. Чи вправі підготувати позови самі або звернутися із заявами від кожного в прокуратуру з проханням подати позов до суду в інтересах працівників по ст. 45 ЦПК РФ .
.
Позов оформляється за ст. 131-132 ЦПК РФ. Зміни до трудового не зобов'язані підписувати, тому що вони можливі тільки за згодою сторін. Це стосується і зміни оплати на відрядну.
ТК РФ, Стаття 72. Зміна визначених сторонами умов трудового договору
(В ред. Федерального закону від 30.06.2006 N 90-ФЗ)
Зміна визначених сторонами умов трудового договору, в тому числі переклад на іншу роботу, допускається лише за згодою сторін трудового договору, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. Угода про зміну певних сторонами умов трудового договору полягає в письмовій формі.

19.6. Доброго дня!
Зверніться до прокуратури зі скаргою згідно ст. 45 ЦПК РФ , Ст. 35, ст 10 ФЗ «Про Прокуратурі РФ» прокурор звертається до суду за захистом прав та інтересів, при порушенні соціальних прав і свобод, трудових прав, житлових прав, для захисту сім'ї, материнства, батьківства і дитинства.
Якщо порушень виявлено не буде-звертайтеся в суд. Докази в даному випадку можуть бути будь-якими-від показань свідків до письмових-шляхових листів, також можна клопотати перед судом про витребування доказів, наприклад у контрагентів.
Напишіть скаргу в комісію по трудових спорах.

20. Чи належить пільгова пенсія водієві-заправника, який працював в с / г зі стажем 23 роки.

20.1. Добрий день. У тарифно-кваліфікаційному довіднику такої посади не існує. Вам варто звернутися з трудовою книжкою в ПФР на попередню консультацію.
Всього найкращого. Спасибі, що вибрали наш сайт.

Спасибі, що вибрали наш сайт

21. Я працюю водієм маршрутного автобуса в робочому селищі чи можу я розраховувати на пільгову пенсію і яка запис у трудовій повинна для цього бути.

21.1. Чи не можете розраховувати.
Пільгова пенсія покладена:
-мужчина після досягнення віку 55 років і жінкам після досягнення віку 50 років, якщо вони пропрацювали в якості водіїв автобусів, тролейбусів, трамваїв на регулярних міських маршрутах відповідно не менше 20 років і 15 років і мають страховий стаж відповідно не менше 25 і 20 років;

21.2. Віталій, ви працюєте водієм, і ваша професія не потрапляє під категорію того що ви можете скористатися правом дострокової пенсії.

22. Чи можна піти на пільгову пенсію водієві пожежного автомобіля?

22.1. Відповідно до п.п. 18 п. 1 ст. 30 Федерального закону від «Про страхові пенсії», трудова пенсія по старості призначається чоловікам і жінкам після досягнення віку 50 років, якщо вони пропрацювали не менше 25 років на посадах Державної протипожежної служби (пожежної охорони, протипожежних та аварійно-рятувальних служб) Міністерства Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих; Згідно з Постановою Уряду РФ «Про затвердження Списку посад працівників Державної протипожежної служби (пожежної охорони, протипожежних та аварійно-рятувальних служб) Міністерства Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих, які користуються правом на дострокове призначення трудової пенсії по старості в відповідно до підпункту 18 пункту 1 статті 27 Федерального закону "Про трудові пенсії в Російській Федерації", Водій (водій) автомобіля ( пожежного) (код професії 11442) в цей список входить, тобто має право на отримання трудової пенсії після досягнення віку 25 років.

23. Я оформляю пільгову пенсію в 58 років, хоча повинен був виходити в 55 років. тому я працюю водієм трамвая. Тобто я переробив 3 роки. Чи належить мені підвищена пенсійна ставка?

23.1. Невідомо. Але якщо писали відмову - так.
Федеральний закон від 28.12.2013 N 400-ФЗ (ред. Від 29.12.2015) "Про страхові пенсії"
Додаток 2
до Федерального закону
"Про страхові пенсії"
КОЕФІЦІЄНТ ПІДВИЩЕННЯ РОЗМІРУ ФІКСОВАНОЮ ВИПЛАТИ
Число повних місяців, що минули з дня виникнення права на страхову пенсію по старості, в тому числі призначається достроково (з дня припинення виплати страхової пенсії по старості в зв'язку з відмовою від отримання встановленої страхової пенсії по старості, в тому числі призначеної достроково)
Підвищувальний коефіцієнт для осіб, яким призначається (відновлюється або призначається знову) страхова пенсія по старості відповідно до статті 8 цього Закону
Підвищувальний коефіцієнт для осіб, яким призначається (відновлюється або призначається знову) страхова пенсія по старості достроково
1
2
3
12
1,056
1,036
24
1,12
1,07
36
1,19
1,12

24. Я оформляю пільгову пенсію по виходу в 55 років, тому що працюю водієм трамвая. Але я переробив 3 роки. Тобто виходжу в 58 років. Чи належить мені підвищена пенсійна ставка?

24.1. Так, розмір пенсії буде вище, ніж той, який був би при призначенні пенсії в 55 років. Але ви не відмовлялися від пенсії, просто продовжували працювати, тому пенсія буде вище за рахунок загального і пільгового стажу.

25. Колишній чоловік оформляє пільгову пенсію, як водій автобуса. Чи маю я право отримувати аліменти з такого виду доходів? І, якщо так, то які документи і куди потрібно надати, щоб отримувати аліменти?

25.1. Так.
Стаття 99 Федерального закону "Про виконавче провадження" від 02.10.2007 N 229-ФЗ. Розмір утримання із заробітної плати та інших доходів боржника і порядок його обчислення 1. Розмір утримання із заробітної плати та інших доходів боржника, в тому числі з винагороди авторам результатів інтелектуальної діяльності, обчислюється з суми, що залишилася після утримання податків 2. При виконанні виконавчого документа ( декількох виконавчих документів) з боржника-громадянина може бути утримано не більше п'ятдесяти відсотків заробітної плати та інших доходів. Утримання віробляються до Виконання в повну обсязі містяться у Виконавчому документі вимог. 3. Обмеження розміру утримання із заробітної плати та інших доходів боржника-громадянина, встановлений частиною 2 цієї статті, не застосовується при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відшкодування шкоди у зв'язку зі смертю годувальника та відшкодування шкоди заподіяної злочином. У ціх випадка розмір Утримання Із заробітної плати та других доходів боржника-громадянина НЕ может перевіщуваті сімдесяті відсотків. 4. Обмеження розмірів утримання із заробітної плати та інших доходів боржника-громадянина, встановлені частинами 1 - 3 цієї статті, не застосовуються при зверненні стягнення на грошові кошти, що знаходяться на рахунках боржника, на які роботодавцем проводиться зарахування заробітної плати, за винятком суми останнього періодичного платежу.

25.2. Так, маєте право отримувати аліменти з даного виду доходу. якщо раніше аліменти не стягувалися, то доведеться звертатися до суду. Якщо аліменти стягнуті, то ці доходи повинні враховувати судові прістви при нарахуванні розміру аліментів на вашу користь.

26. Я працюю водієм автомобіля (пожежного). Чи маю я право на пільгову пенсію?

26.1. Чи маєте право. При віці 50 років і при стажі 25 років на даній посаді.

27. Чи належить пільгова пенсія водіям бензовозу?

27.1. на жаль немає.

1. Поліцейський-водій, Пільгова пенсія це як?
За що ви маєте намір переглянути розмір пенсії конкретно?
3. Чи належить пільгова пенсія водієві паливозаправника в сільській місцевості?
Який номер закону?
Чи буде у мене перерахунок пеніс?
6. Чоловік відпрацював 25 років водієм заправника, в сільському господарстві, покладена йому пільгова пенсія?
7. Кому зараз покладено пільговий вихід на пенсію?
Раніше були пільги, а як зараз?
8. Як нараховується пільгова пенсія водієві автобуса на регулярних міських пасажирських маршрутах по днях або місяцях?
Чи правда що зараз роблять перерахунок пенсії тим, у кого діти народжені в 90-х роках?