Реклама
Реклама
Реклама

Насоси для свердловин

  1. Категорія: Новини та статті

Власники заміських будинків з великими присадибними ділянками досить часто передбачають на території насоси для свердловин . Це дозволяє влаштувати унікальну зрошувальну систему, яка окупиться в найкоротші терміни. Незважаючи на значну вартість насосів, варто віддати перевагу таким фірмам, як DAB (Італія) . Особливо актуальна ця продукція, якщо зрошувальна система забезпечує водою кілька гектарів землі.
Як правило, насоси для свердловин передбачають в селі або на дачі при наявності грунтових вод. Останні можуть бути на глибині 15-ти метрів, а в деяких випадках - на позначці «мінус» 40 метрів від поверхні землі. Так чи інакше, доведеться бурити свердловину і згодом при експлуатації вставляти в неї металеву обойму.
Насоси для свердловин і їх види:
Після того, як свердловина підготовлена, фахівці допоможуть підібрати підходяще за параметрами обладнання. Однак, перед походом в спеціалізований магазин, потрібно почитати корисну тематичну інформацію. Наприклад, існують насоси для свердловин , Які можуть викачувати воду, що протікає в надрах землі на глибині 50 метрів. В основному реалізується продукція вихрового і відцентрового типів. Насоси для свердловин першого типу відрізняються прийнятною ціною, однак, не можуть качати рідина, в складі якої є механічні домішки. Наприклад, наявність піску в лічені хвилини виведе з ладу таке обладнання. Відцентровий насос для свердловин протягом тривалого часу здатний переганяти воду з домішками на великі відстані.
Замовляючи насоси для свердловин, потрібно знати точну глибину залягання грунтових вод. Також необхідно врахувати обсяг рідини на поверхні і необхідний натиск. Глибинні або колодязні насоси для свердловин купити - залежить від глибини залягання підземних вод. Недорогий насос для свердловин набувають, якщо вода знаходиться на глибині від 10-ти до 15-ти метрів. В іншому випадку для створення гарного тиску потрібно глибинне обладнання. Крім іншого, така продукція відрізняється чудовою довговічністю.
випускаються насоси для свердловин переважно вертикального типу і встановлюються в шахтних колодязях, бурових шахтах і технологічних ємностях. Таке обладнання забезпечує подачу води з великих глибин, демонструючи високу надійність, продуктивність і екологічність водопостачання.
Конструкція свердловинних насосів:
Унікальність конструкції насоса для свердловин полягає в тому, що двигун у нього розташований в нижній частині, а насос у верхній. Вода набирається з центральної частини. В цьому випадку мотор, функціонуючи в жорстких умовах, не перегрівається через грамотної розробленої конструкції. Двигуну необхідно створити величезне зусилля на валу невеликого діаметру. Для того щоб збільшити надійність мотора, виробники намагаються не випускати насоси для свердловин діаметром менше трьох дюймів. Це пояснюється дорожнечею окремих елементів двигуна.
Охолодження двигуна відбувається за рахунок потоку повітря, що циркулює між стінкою свердловини і насосом. Якщо цей зазор буде занадто маленьким, то процес охолодження порушиться, і двигун досить швидко вийде з ладу. Щоб не допустити такої ситуації, потрібно подивитися в технічних умовах експлуатації параметр для використовуваного насоса. Як правило, фахівці при влаштуванні обладнання звертають увагу не максимальний діаметр свердловини або мінімальну швидкість течії рідини уздовж мотора. Якщо отвір виконано набагато більшого діаметру, то насос попередньо поміщають в обсадних труб, але вже необхідного перетину, і тільки потім отриману конструкцію опускають в свердловину. аналогічним способом насос для свердловин встановлюють у відкриті водойми або колодязі.
Глибинні насоси для свердловин і їх застосування:
Цей тип обладнання часто застосовують для підняття рідини в водонапірну вежу. Крім того, глибинні насоси для свердловин використовують для організації насосних станцій. В цьому випадку гідроакумулятор (напірний бак) підключається безпосередньо до водопроводу. Він необхідний для розвантаження розрахункової ємності від частих включень і забезпечення тиск на вході. В основному частота включення глибинного насоса становить не більше 20 разів на годину. Варто зазначити, що частота включень зменшується зі збільшенням потужності мотора. Прямий пуск для двигунів потужністю понад 7,5 кВт використовувати не бажано. Фахівці підключають таке обладнання за допомогою частотного регулювання або схеми плавного пуску.
Негативно на довговічності, такого обладнання, як насос для свердловин , Позначаються абразивні включення. Навіть найнадійніший і дорогий фільтр не здатний захистити обертові елементи насоса. Для вирішення цієї проблеми на плаваючу підвіску і шестерінки наносять зносостійке покриття.

Для того, щоб дізнатися вартість свердловинних насосів, а також отримати іншу додаткову інформацію, будь ласка, зателефонуйте за телефонами вказаними на сайті компанії К-ТЕП, або надішліть запит на нашу електронну скриньку.



Рейтинг: Голосів: 2

Категорія: Новини та статті

Дивіться також: