Реклама
Реклама
Реклама

Документи (паспорт) на лічильник води

  1. Лічильники холодної і гарячої води
  2. Правила реєстрації
  3. Документи на лічильники води

Лічильники бувають декількох видів. Механічні - найпростіші лічильники, вони вважають споживання води в кубічних метрах за обсягом, мають механічний дисплей. Електронні лічильники - з електронним дисплеєм, даний прилад дає можливість дистанційного знімання показань. За типом конструкції лічильники на воду можуть бути крильчасті і турбінними. Проводять лічильники Російські та іноземні компанії. Вивчаючи паспорт на лічильник води, слід звернути увагу на гарантію, фірму виробника і сервісну підтримку, термін інтервалу перевірки, вартість.

Лічильники холодної і гарячої води

Лічильники бувають декількох видів

Після прийнятого рішення про встановлення приладу обліку, потрібно вибрати відповідальну організацію, яка має ліцензію на даний вид роботи. Потім слід подати заявку, в якій потрібно вказати:

  • свої дані;
  • адреса;
  • кількість приладів обліку;
  • матеріал труб;
  • наявності крана для перекриття води на відводі від стояка.

Корпус лічильника для холодної води має обідок синього кольору, призначений він для вимірювання води певної температури (від +5 до +40). Маркуються такі лічильники буквою »Х». Перевірка лічильника здійснюється один раз в шість років. Такий прилад обліку має червоний ободок і маркування «Г». Функціонує він при високій температурі (+90), перевіряється раз на чотири роки.

Придбати прилад обліку можна також в даній організації або в спеціалізованих магазинах. Установка лічильника процес не складний і не займає багато часу. Майстри приїжджають у встановлений заздалегідь час. Якщо в квартирі неможливо відключити воду (відсутні вентилі), то потрібно домовитися з домоуправляющей компанією (ЖЕК) для її відключення. Встановлюють прилади обліку в залежності від кількості стояків (один, два), зазвичай ставлять два лічильника (холодна і гаряча вода). При установці приладу обліку води необхідні комплектуючі.

Обов'язково повинні бути фільтри, що захищають від піску та іржі. Важливо наявність зворотного клапана, що запобігає потік води в зворотній бік. До комплектуючих деталей відносяться: муфти, згони, трійники, розвідні гребінки, кути і хомути. Під час встановлення приладу відбувається демонтаж труб, перевірка на перебіг усієї установки і в завершенні пломбування лічильника.

Правила реєстрації

Після установки лічильника води, його необхідно опломбувати, для цього слід звернути в комунальні підприємства, які надають той чи інший ресурс. Потрібно звернутися до місцевого Водоканал, написати заяву про взяття лічильника на облік. Майстер зробить опломбування, за заявою, зареєструє лічильник і передасть в абонентську службу відомості. далі комунальні платежі можна буде оплачувати за показниками приладу обліку.

Документи на лічильники води

Необхідно мати технічний паспорт на лічильник води з вказаною гарантійної датою, також повинен бути вказаний повірочної термін, по закінченню якого лічильник слід перевірити або замінити. Інакше він буде недійсним. По завершенню роботи з його встановлення, майстер видає обов'язкові документи:

  • акт виконаних робіт,
  • договір, в якому вказаний термін гарантії,
  • копія ліцензії,
  • квитанція на оплату,
  • допуск на експлуатацію.

Отримати детальну консультацію з питань оплати послуг ЖКГ можна у адвоката з Житлового законодавству.