Реклама
Реклама
Реклама

Зовнішнє електропостачання. Проектування зовнішніх мереж електропостачання

  1. Проектування зовнішнього електропостачання
  2. Проектування зовнішніх мереж електропостачання

Зовнішнє електропостачання - це система, за якої проводитися постійна подача струму до об'єкту від електростанції. Оптимальний спосіб для підключення будівлі до електромереж необхідно вибрати заздалегідь, ще на перших етапах будівельних робіт.

Проектування зовнішнього електропостачання

Для розробки проекту електрифікації будівлі, власнику потрібно отримати ряд документів, на підставі яких можна починати монтаж і приєднання до мережі Для розробки проекту електрифікації будівлі, власнику потрібно отримати ряд документів, на підставі яких можна починати монтаж і приєднання до мережі.

Проектування зовнішнього електропостачання потребують оформлення наступних паперів:

  • Технічні умови для підключення до мережі;
  • Технічні умови обліку;
  • Топографічний план із зазначенням додаткових опор;
  • Проект будівлі з відміткою про місце монтажу пристрою введення мережі.

Проведення електромонтажних робіт зовнішнього електропостачання можна здійснити двома способами:

  • По повітряних лініях;
  • На кабельних лініях.

Для монтажу електропостачання будь-яким способом потрібні спеціальні навички, і дотримання деяких правил.

Проектування зовнішніх мереж електропостачання

Повітряні лінії можна зустріти практично в будь-якому районі країни, де є житлові будівлі Повітряні лінії можна зустріти практично в будь-якому районі країни, де є житлові будівлі. Таким способом живляться приватні будинки і малоповерхові об'єкти. Довжина повітряного кабелю від опори до опори повинна складати не більше 25 метрів, в іншому випадку потрібна установка додаткового стовпа.

Повітряні лінії на перший погляд здаються найкращим вибором для проектування зовнішніх мереж електропостачання, однак вони не завжди зручні. В межах міста обслуговування такої лінії може створити деякі проблеми, так як для усунення неполадок потрібна спеціальна техніка. Для того щоб забезпечити під'їзну колію для спецтехніки потрібно отримати дозвіл від міської структур.

У міській зоні частіше застосовується прокладка кабелів під землею, однак і в цьому випадку існує ряд обмежень, до яких відноситися нормоване відстань від проїзної частини і довколишніх будов, захист від механічних пошкоджень. Також може знадобитися отримання згоди від власника території, через яку буде простягатися лінія.

Розробка проекту зовнішнього електропостачання досить складний процес. Компанія «Лененергострой» розробить необхідний план і зробить електромонтаж під ключ .