Реклама
Реклама
Реклама

Замість року призову на військову службу можна прослужити два роки за контрактом

Новий контракт про проходження служби укладається строком на один рік, три роки, п'ять років, десять років або на невизначений термін

Держдума 11 червня ухвалила закон про право громадян вибирати між одним роком призову на військову службу або двома за контрактом, пише ІТАР-ТАСС .

Документом встановлюється, що за загальним правилом новий контракт про проходження військової служби укладається з військовослужбовцем, яка є громадянином РФ, терміном на один рік, три роки, п'ять років, десять років або на невизначений термін (до настання граничного віку перебування на військовій службі).

Одночасно вводиться нове виключення з цього правила: «з військовослужбовцям, що є громадянином РФ і які досягли граничного віку перебування на військовій службі, новий контракт укладається на термін один рік, три роки, п'ять років, десять років або на менший термін».

Для військовослужбовців, що проходять військову службу в СЗР, органах ФСБ, ФСО і федеральному органі забезпечення мобілізаційної підготовки органів держвлади РФ, іншими федеральними законами може бути встановлений інший, ніж встановлений базовим законом «Про військовий обов'язок і військову службу», граничний вік перебування на службі.

«Військовослужбовці, які уклали перший контракт про проходження військової служби, або інші громадяни, які не перебували в запасі на день укладення з ними першого контракту, в разі їх звільнення зі служби як що не витримали випробування, або в зв'язку з засудженням на умовний термін, або за невиконання умов контракту - якщо вони на момент звільнення не вислужили строк військової служби за призовом з урахуванням проходження військової служби за контрактом - направляються для проходження військової служби за призовом », - йдеться в законі.

Скільки контрактників буде в армії до 2020 року

За словами статс-секретаря - заступника міністра оборони РФ Миколи Панкова, число контрактників в Російській армії до 2020 року досягне майже півмільйона.

«В даний час в Російській армії 225 тис. Військовослужбовців, що проходять військову службу на рядових і сержантських посадах», - зазначив заступник міністра.

К1 січня 2017 роки кількість контрактників становитиме 425 тис. Осіб, до 2020 - 499,2 тис., Підкреслив він.

Міністр оборони Сергій Шойгу раніше заявив, що до 2020 року армія на дві третини буде професійною, «одну третину залишимо для призову на військову службу з метою підготовки мобілізаційного резерву». «Також важливо, щоб молоді хлопці могли бути причетні до захисту Вітчизни», - зазначив міністр.

При цьому Шойгу виключив можливість збільшення терміну служби за призовом. «Ніяких збільшень не буде», - підкреслив він.