Реклама
Реклама
Реклама

У Владивостоку побудують міжнародний блокчейн-центр

Фонд розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону (ФРДВ) уклав партнерську угоду з китайською корпорацією Tai Cloud про те, що спільно вони будуть реалізовувати проекти на базі технології блокчейн в Далекосхідному федеральному окрузі

Фонд розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону (ФРДВ) уклав партнерську угоду з китайською корпорацією Tai Cloud про те, що спільно вони будуть реалізовувати проекти на базі технології блокчейн в Далекосхідному федеральному окрузі. Одним з перших взятих в розробку проектів стала організація фінансового центру в порту Владивосток. Про це повідомила прес-служба ФРДВ в інтерв'ю ТАСС 9 квітня.

Восени минулого року президент РФ Володимир Путін виступив з пропозицією заснувати в порту Владивосток фінансовий центр з особливими умовами роботи для іноземних банків. Уряд і Центральний банк підтримали ініціативу президента, уточнивши, що центр надаватиме можливість відкриття філій іноземних кредитних організацій, а також на його базі будуть створені мультивалютна краудфандінговая платформа і біржа цифрових активів.

«ФРДВ і Tai Cloud будуть спільно працювати над розробкою та впровадженням технології блокчейн в рамках пріоритетних проектів розвитку російського Далекого Сходу. Одним з таких проектів має стати фінансовий центр в порту Владивосток », - розповідає співробітник ФРДВ.

За його словами, Tai Cloud має великий досвід в області розробки і реалізації сучасних інноваційних рішень, побудованих на базі технології блокчейн. На рахунку компанії проекти в областях технологій управління ланцюгами поставок, енергетичною інфраструктурою, обліковими записами пацієнтів і ряд інших.

ФРДВ - це дітище Зовнішекономбанку (ВЕБ), що є його першим і єдиним акціонером. банк активно просуває блокчейн-технології по всій країні, беручи участь в різних проектах на цю тематику і засновуючи різні пов'язані з нею інститути. ФРДВ був створений для прискорення розвитку Далекого Сходу шляхом залучення інвесторів за рахунок надання їм пільгового п'ятивідсоткового кредиту в рублях і довгострокового фінансування пріоритетних проектів у різних галузях. нещодавно ФРДВ виступив з пропозицією про створення в Росії власної «Кріптодоліни».

підписуйтесь на Bitnovosti в telegram!

Діліться вашою думкою про цю новину в коментарях нижче.

джерело

Related