Реклама
Реклама
Реклама

Продаж квартир в першому хмарочосі Сибіру і Далекого Сходу почалася у Владивостоці

Продаж квартир в першому хмарочосі Сибіру і Далекого Сходу почалася у Владивостоці. Фото: надано ТОВ СП "Будівельник"

Багатофункціональний комплекс "Аквамарин", споруджуваний у Владивостоці в районі бухти Федорова, обіцяє стати унікальним будовою для Сибіру і Далекого Сходу. Перший по цей бік Уралу 44-поверховий хмарочос заввишки 155,5 метра зібрав під одним дахом найкращі і найсучасніші рішення в області комфорту, дизайну і високих технологій. За подробицями кор. ІА PrimaMedia звернувся до генерального директора ТОВ СП "Будівельник" Станіславу Малафєєва.

- Станіслав Вікторович, розпочате в 2008 році будівництво комплексу дещо затягнулося. В чому причина? І як вдалося зрушити справу з мертвої точки?

- Спочатку проект реалізовували разом російська сторона і компанія-інвестор з Гонконгу. Вона найняла в Китаї підрядників на об'єкт. Ми забезпечили технічні умови, в Гонконзі ж знайшли проектувальників потрібного рівня.

Наш комплекс стоїть на суцільний залізобетонній плиті товщиною 2,5 метра. А та - на 118 палях діаметром 1,5 метра. Цей етап будівництва почався в 2009, йшло глибоке буріння корінних порід. Роботи тривали без зривів і затримок до 2012 року.

Як ми потім здогадалися, у наших партнерів з Гонконгу виникли якісь розбіжності з китайськими підрядниками. І в кінці 2012 року будівництво зупинилася. Почалася довга листування, яка ні до чого не привела. Стало ясно, що учасники проекту разом працювати на об'єкті не будуть.

У 2017 році ми закінчили розробку умов розірвання договору про спільну діяльність. Дійшли згоди, оформили документи, розділилися. Інвестори з Гонконгу з цього моменту в проекті більше не беруть участь. Те, що ми зараз бачимо, будує тільки російська сторона. І досить скоро: якщо до відновлення будівництва ми були на дев'ятому поверсі, то зараз вже перебуваємо на 35-му.

- з 2017 року стільки зробили?

- Так. Особливо добре стали будувати з травня. У наших робочих хороша продуктивність і якість. Вони обіцяють йти за графіком, і ми бачимо, що так і виходить. У листопаді плануємо зведення вежі завершити. У наступному році місяців вісім будемо робити фасад, скління і т.д. На це ще піде частина 2020 року. Десь до його середини розраховуємо здати будинок повністю.

Продаж квартир в першому хмарочосі Сибіру і Далекого Сходу почалася у Владивостоці

Багатофункціональний комплекс "Аквамарин". Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Чому виникла ідея побудувати такий будинок саме у Владивостоці?

- Взагалі побудувати житловий комплекс хотіли до саміту АТЕС 2012 року. Всі розуміли, що після цього Владивосток буде розвиватися як туристичний центр, плюс вже проглядалися передумови того, що тут з часом з'явиться те, що вже є - території випереджаючого розвитку і режим вільного порту. Відповідно, до Владивостока стікається бізнес.

І наш об'єкт вписувався в цю концепцію. Проект реалізовувався за досвідом Гонконгу з упором на ті стандарти, які прийняті в передових зарубіжних країнах.


Генеральний директор ТОВ СП "Будівельник" Станіслав Малафєєв. Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Що собою являє комплекс з містобудівної точки зору?

- Це залізобетонний монолітний каркас з високою сейсмостійкість (клас 6). Зроблений з суміші класу В35 - рідкісного сорту бетону від виробника "Трилітон". Сорт використовується виключно для будівництва довговічних конструкцій з особливими вимогами до міцності - мостових і гідротехнічних споруд, банківських сховищ і тунелів метро. Каркас посилений арматурної сталлю класу А3 складної в'язки.

- Житловий комплекс зводиться в районі бухти Федорова, одного з наймальовничіших рекреаційних куточків Владивостока. Яким чином це відіб'ється на проекті?

- По-перше, сам проект робився з урахуванням цього фактора. Місця тут дійсно мальовничі, і вид з вікон буде дуже красивим. По-друге, у нас є ще один проект - будівництво штучного земельного споруди. Ми будемо тут відсипати берег, на якому побудуємо зону відпочинку з паркуванням і відповідними закладами, включаючи яхт-клуб. Плануємо розпочати взимку, вже пройшли експертизу і одержали дозвіл на ці роботи.

Плануємо розпочати взимку, вже пройшли експертизу і одержали дозвіл на ці роботи

Багатофункціональний комплекс "Аквамарин" зводиться в екологічно чистому районі на березі Амурського затоки. Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Який висоти буде хмарочос?

- 155 з половиною метрів. Нічого подібного за Уралом немає. Ми, дійсно, є піонерами в цій галузі. 44 поверху - це головна приваблива особливість нашого будинку.

- І кого приваблює така поверховість?

- Це впевнені в собі люди, готові до серйозних вкладень в майбутнє. Квартира в хмарочосі - це і сильна демонстрація статусу, показник рівня життя. Все сказано слоганом: "Жити у моря на висоті". Такий вид на місто і Амурська затока недоступний більше нікому, попит на нього є - багато хто чекав такої можливості. Траплялося у справах бувати в закордонних хмарочосах. Незвичайні відчуття отримуєш від такої висоти, і це не страх - скоріше захоплення. Тим більше, що по частині безпеки сумнівів ніяких. Там, як і у нас, застосовуються новітні рішення.

З 2008 року, коли ми почали будівництво, 10 років пройшло. За цей час з'явилися більш передові технології. Звичайно, ми їх взяли на озброєння. Ну а, оскільки наша будівля відноситься до типу унікальних за класифікацією будівельних норм, то проект проходив державну експертизу. І в її рамках ми замінюємо обладнання початкового проекту кращими аналогами.

У будівлі будуть високошвидкісні безшумні ліфти від лідера світового ринку підйомного обладнання - компанії Thyssenkrupp Elevators. Саме ліфти серії Unic, що володіють сучасним приводом, який забезпечує високу працездатність і швидкість руху 4,5 метрів в секунду. Вантажопідйомність - 1,6 тонни.

Будинок розділений на дві блок-секції, тобто на два під'їзди. У кожній секції буде чотири ліфта. Ніякого очікування і втрати часу - піднятися на поверх можна миттєво, швидкість і технології компенсують неординарну висоту.


Багатофункціональний комплекс "Аквамарин". Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Які можливості дизайну отримають власники?

- Абсолютно вільне планування. Без колон і перегородок, панорамні вікна. Власник квартири все зможе спланувати на власний розсуд. Можна зробити собі одну квартиру на 180 кв. метрів за принципом зонування, а можна розділити її на кімнати.

Причому саме архітектурне рішення передбачає відсутність коридорів і маленьких просторів. Приміщення більш квадратні і вільні по вимірах, плюс панорамні вікна до 3,5 метрів заввишки створюють відчуття простору, великого відкритого простору.


Багатофункціональний комплекс "Аквамарин". Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Ви пропонуєте клієнтам свої варіанти планування?

- Пропонуємо. Клієнт може запросити свого дизайнера, а може використовувати дизайнера акредитованих тут компаній.

- Який площі пропонуються квартири?

- Від 60 до 180 кв. метрів. Але планування на увазі, що можна об'єднати кілька квартир, в тому числі на декількох поверхах. Іншими словами, зробити дворівневі квартири.

- Як буде вирішуватися в цьому будинку питання опалення і подачі води?

- У зв'язку з тим, що будинок такий високий, в ньому передбачено три технічних поверху. Перший над вестибюлем. Наступні два - на 16-му і 32-му поверсі. На всіх них, крім обладнання, будуть встановлені підкачувальні насоси, які будуть займатися очищенням і водопідготовкою. Зрозуміло, що на таку висоту ніхто нам воду просто так не подасть.

Опалення в квартирах буде міське централізоване. Але передбачена альтернатива - електроконвектори. Для подачі гарячої води труб не передбачено, будуть електронагрівачі для холодної. Для кожної квартири також передбачені місця для установки кондиціонерів. У кожній квартирі буде приточно-витяжна система вентиляції Geniox Comfort (Systemair) c функцією рекуперації повітря, сертифікована Eurovent. Це дозволить створювати штучний клімат в квартирі, зберігати оптимальну температуру в будь-який час року при мінімальних енерговитратах. У кожній квартирі передбачені місця для розміщення зовнішніх блоків кондиціонерів, обладнані маскувальними декоративними панелями.

Варто відзначити інфраструктуру будови. Об'єкт буде не тільки максимально комфортним, а й автономним. Тому в житловому комплексі будуть свої міні-маркет, салон краси, фітнес-центр, аптека, дитячий дошкільний заклад з продовженим робочим днем, ресторан. На даху комплексу для мешканців та їх гостей буде обладнана сучасна безпечна видовий майданчик з озеленених зонами відпочинку, звідки можна буде милуватися всім містом і Амурським затокою.

На даху комплексу для мешканців та їх гостей буде обладнана сучасна безпечна видовий майданчик з озеленених зонами відпочинку, звідки можна буде милуватися всім містом і Амурським затокою

Генеральний директор ТОВ СП "Будівельник" Станіслав Малафєєв. Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Які протипожежні заходи передбачені?

- Спринклерная система пожежогасіння у всіх місцях загального користування, пожежні гідранти, димовидаляючих вентиляція в самій будівлі і на підземній парковці. Проектом передбачені евакуаційні ліфти з додатковим генератором, щоб вони не відключалися, а також аварійне освітлення.

Особливо відзначу, що на території комплексу буде чергувати власна пожежна машина з повною висотою сходовій стріли до 100 метрів. Така вимога державної експертизи. Оскільки в Росії такі машини ще не виробляють, буде поставлена ​​імпортна. Також на даху будуть два вертолітні майданчики. Якщо раптом знадобиться евакуація людей, з вертольота буде опускатися капсула, за допомогою якої буде здійснюватися посадка. Крім того, для евакуації передбачені спеціальні сходи.

При будівництві будівлі використовується вогнестійка фасадна система з нержавіючої сталі від компанії Schüco - лідера інноваційних рішень у своїй області. Фасад збирається з металевих касет. Він буде доповнений подвійним склопакетом від компанії Pilkington з високим ступенем звукоізоляції, а також прихованими громовідводи.

Об'єкт вийде унікальний, тому тут доводиться продумувати всі можливі варіанти. Максимально використовувати ті технології, які є в усьому світі.

- Те, що для Гонконгу є нормою, для нас поки - новинка.

- Корисна новинка, зауважу. Не тільки по частині протипожежної безпеки, а й безпеки взагалі, тобто проживання. П'ятиступінчастий доступ, реєстр мешканців, контроль на вході в під'їзд, обов'язковий пост охорони.


Багатофункціональний комплекс "Аквамарин". Фото: надано ТОВ СП "Будівельник"

- П'ятиступінчастий доступ - що це?

- Перший ступінь розташована на в'їзді в стилобат (прибудинкова територія), друга - при вході в під'їзд. Піднімаючись на ліфті з стилобату в вестибюль, відвідувач проходить третю. Тут його зустрічає пункт охорони, а останній етап доступу чекає при підйомі на потрібний поверх. Додаткова міра захисту - відеоспостереження в усіх зонах загального користування.

- Все це на себе візьме керуюча компанія?

- Буде створюватися власна КК. Зі своїм штатом співробітників, що виконують усі необхідні функції. Наприклад, в комплекс не буде сміттєпроводу. Зате щопівгодини спеціальні співробітники будуть забирати пакети зі сміттям і вивозити. Прилади обліку будуть розташовуватися в місцях загального користування, щоб збір даних не турбував мешканців. Зрозуміло, що власникам елітного житла потрібні ні з чим не порівнянні умови. Для цього ведеться розробка мобільного додатка, де можна буде відстежувати свої рахунки, замовляти додаткові послуги, взаємодіяти з комплексом, своєю власністю і керуючою компанією.

Для цього ведеться розробка мобільного додатка, де можна буде відстежувати свої рахунки, замовляти додаткові послуги, взаємодіяти з комплексом, своєю власністю і керуючою компанією

Багатофункціональний комплекс "Аквамарин". Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

- Ви вже згадували про підземні парковки. Чи вистачить на всіх мешканців? А ще будуть гості, доставка піци, меблів і так далі і тому подібне. Чи не перетвориться двір у велику автостоянку? Де дітям гуляти?

- Нічого подібного не буде. Замість цього - велика прибудинкова територія, що охороняється з безпечними прогумованими дитячої та спортивним майданчиками в рамках концепції "Двір без машин". Це сучасне інфраструктурне рішення, при якому зупинка транспорту вздовж житлового комплексу здійснюється тільки для посадки або висадки пасажирів, а також навантаження або розвантаження. Ну і для екстрених служб, швидкої допомоги, наприклад.

Для доступу до свого автомобіля мешканцеві не потрібно залишати стіни комплексу: він буде обладнаний критим опалювальним трирівневим паркінгом на 250 машиномісць з автомийкою, хімчисткою та станціями заряду електромобілів. Також жителям буде доступно 600 місць на парковці біля будівлі.

- Квартири вже продаються?

- Так, з 20 серпня продаж квартир відкрита. Ми зараз працюємо в рамках федерального закону № 214-ФЗ "Про участь у пайовому будівництві багатоквартирних будинків і інших об'єктів нерухомості та про внесення змін до деяких законодавчих актів Російської Федерації", згідно з яким у нас є сайт , Де можна дізнатися всі подробиці.

Відділ продажів організований прямо в офісі, по вулиці Арсеньєва, 2, будова 5. При бажанні, клієнт може пройти на будівництво і все побачити своїми очима. А супроводжуючий його менеджер відповість на всі питання, все детально пояснить.

Ми обережно оцінювали економічну ситуацію - в кінці кінців, це житло елітного класу. Ціна починається від 125 тисяч рублів за 1 кв. метр. Але продажі йдуть навіть швидше, ніж ми планували. 40% будинку розпродано було ще до їх початку. Сильний інтерес йде з-за кордону - іноземці бачать перспективи Владивостока на міжнародній арені і по гідності оцінили наші плани. Але ж їм є, з чим порівняти. Так що будівництво продовжуємо впевнено.

- Станіслав Вікторович, вам як будівельнику цікаво працювати з таким проектом?

- Звичайно. Особливо зараз. Уявляєте, 5 років будівництво стояла. Займалися лише роботами по збереженню об'єкта. І, до речі, досягли успіху в цьому. Перед тим як будівництво розморозити, була проведена експертиза. Комісія прийшла до висновку, що конструкція не піддалася зносу. І тільки тоді відновили будівництво. Звичайно, я задоволений. Тепер найцікавіша робота і почалася. І контроль найсерйозніший - будуємо під наглядом Ростехнагляду. Все тому, що на Далекому Сході з'явиться перший в історії регіону хмарочос.


Багатофункціональний комплекс "Аквамарин". Фото: Олександр Ратніков, ІА PrimaMedia

В чому причина?
І як вдалося зрушити справу з мертвої точки?
З 2017 року стільки зробили?
Яким чином це відіб'ється на проекті?
І кого приваблює така поверховість?
Який площі пропонуються квартири?
Як буде вирішуватися в цьому будинку питання опалення і подачі води?
Все це на себе візьме керуюча компанія?
Чи вистачить на всіх мешканців?
Чи не перетвориться двір у велику автостоянку?