Реклама
Реклама
Реклама

Як купувати вікна правильно. У Владивостоку шахрай не встановив вікон на 8 млн. Рублів

Понад 50 осіб у Владивостоці стали жертвами шахраїв. Збиток склав 8 мільйонів рублів, а винуватець скандалу - дилер Вікон Роста ІП Лазар Рубінштейн встиг сховатися від слідства. Покупці вікон попалися на своєму незнанні нюансів віконних продажів.

Покупці вікон попалися на своєму незнанні нюансів віконних продажів

Вперше справу «Вікон Роста» у Владивостоці було оприлюднено в кінці 2012 року. Тоді десятки клієнтів уклали договори на виготовлення і установку пластикових вікон з компанією Вікна Роста стали подавати скарги на компанію, так як ні послуг ні вікон вони не отримали. Крім того, відповідач за позовом став закривати свої офіси продажу пластикових вікон у Владивостоці один за іншим.

Хто винен?

По суті, компанія з відомим ім'ям - Вікна Роста - до справи має не останнє відношення. Розкрученим ім'ям бренду і хорошими відгуками про роботу віконної компанії прикривався шахрай. Дилер компанії, який використовував марку на правах франшизи і продавав вікна від імені компанії. Юридично, сама компанія не є відповідачем, так як порушення здійснював сам підприємець - ІП Лазар Рубінштейн.

Ось і виходить, що не завжди в гонитві за відомим ім'ям, покупець вікон захищений від обману. Вносячи передоплату за віконні конструкції в солідну фірму зі стажем, неуважні замовників не звертали увагу на підпис та реквізити компанії, укладаючи договір не безпосередньо з віконним виробником, а через посередника.

Замовляючи вікна в компанії, переконатися в її доброчесності набагато простіше, ніж знайти однозначне підтвердження шахрайства. Така практика ведення бізнесу в Росії.


Як же змогло процвітати справу шахрая, тоді як установка пластикових вікон у Владивостоці - справа вельми конкурентна, та й витратна для новачків ринку?

Лазар Рубенштейн - директор ВП - організував свій бізнес в Примор'ї, успішний багато в чому завдяки тому, що пропонував вікна клієнтам практично безкоштовно. Останні купували їх в кредит, який брали у фінансових організацій. Сам Рубенштейн за оцінками отримав значну суму, приблизно 8 мільйонів рублів.

з практики правового врегулювання покупки вікон випливає, що недобросовісної може виявитися практично будь-яка компанія. З тією лише різницею, що ризик в деяких випадках вдається звести до мінімуму.

Як же мінімізувати свій ризик при замовленні пластикових вікон?

  • Шукайте виробника вікон. Володіючи власною розвиненою структурою виробник має крім офісів також серйозні виробничі, складські потужності, які навіть в самому негативному випадку (при банкрутстві, наприклад) можуть бути використані в якості відшкодування боргових зобов'язань.
  • Звертатися слід до компаній, які досить довго працюють на ринку, які самі встановлюють вікна, ще краще, якщо вам цю компанію порадили знайомі.
  • Не варто вносити всю суму оплати відразу, якщо ви не впевнені в доброчесності компанії. Звертаючись в кредитні організації за якої бракує частиною коштів, ви де-факто ризикуєте знову ж своїми грошима.

Повернутися до новин

Трюки і прийоми ефективного ремонту квартири

Утеплення вікон своїми руками

Чому з пластикових вікон дме

Ремонт у ванній кімнаті. Нюанси проведення робіт

Скління і утеплення балкона, лоджії

Москітні сітки популярних типів

Хто винен?
Як же змогло процвітати справу шахрая, тоді як установка пластикових вікон у Владивостоці - справа вельми конкурентна, та й витратна для новачків ринку?
Як же мінімізувати свій ризик при замовленні пластикових вікон?