Реклама
Реклама
Реклама

Рекомендовані новини ВКонтакте

  1. Як формується стрічка рекомендацій
  2. Як управляти рекомендаціями

Всім доброго дня. У минулій статті ми детально обговорили новини в соціальній мережі ВКонтакте . Сьогодні ми поговоримо про управління стрічкою, а саме про те, що таке рекомендовані записи, і як формується стрічка рекомендацій ВК.

У попередніх статтях ми розібрали новинне меню і його можливості. Є ще один пункт меню, який називається "Рекомендації". Для чого ж він потрібен? У тих користувачів, які давно зареєструвалися в ВК , Є безліч друзів, і вони підписані на різні групи і публічні сторінки. Кожен день в житті соціальної мережі відбувається щось нове, і все ваші друзі і спільноти, в яких ви перебуваєте, створюють і викладають нову інформацію на загальний огляд. У підсумку в стрічці з'являється така кількість постів, що користувач не в силах не те що "переварити", але часом навіть прочитати їх. Саме для цього творці сайту придумали спеціальний алгоритм, який обчислює найбільш цікаві та актуальні для вас новини.

зміст:

Де розташовується розділ рекомендацій? Якщо перейти в новинну стрічку і подивитися в праву частину екрану, де знаходиться меню , То там можна побачити пункт "Рекомендації".

Якщо перейти в новинну стрічку і подивитися в праву частину екрану, де знаходиться   меню   , То там можна побачити пункт Рекомендації

Якщо переходимо в цей розділ, то тут будуть відображатися не всі записи поспіль, а тільки ті, які обрані спеціально для вас особливим алгоритмом .

Як формується стрічка рекомендацій

Яким же чином сайт ВКонтакте пропонує нам цікаві новини? Тут закладено складний алгоритм, який аналізує, хто ваші друзі і передплатники, чиї сторінки найчастіше ви переглядаєте і коментуєте, а також кому ставите лайки і чиї записи репоста до себе на стіну або до своєї спільноти. На основі такого аналізу обчислюються ваші уподобання і інтереси, і пропонуються саме ті пости, які найбільш цікаві вам. Найчастіше ВК вгадує з порадами і вперед видає найбільш цікаве і актуальне для вас.

Часто буває так, що ви підписуєтеся на співтовариства, але потім вони стають вам нецікаві, і ви навіть не заходьте туди, щоб прочитати нові пости групи. Поступово таких спільнот і людей у ​​вашому списку стає більше, і ваша стрічка засмічується непотрібною інформацією. Рекомендовані новини допомагають зберегти ваш час і знайти найбільш цікаву інформацію.

Як управляти рекомендаціями

У розділі "Рекомендації" досить прості настройки. Тут немає ніяких меню, але навпроти кожної фотографії є іконка з трьома крапками. якщо клікнути по ній , То в списку, що випадає ми побачимо три пункти:

  • це не цікаво;
  • повідомляти про записи;
  • поскаржитися.

це не цікаво;   повідомляти про записи;   поскаржитися

1. Як прибрати рекомендації певних друзів або спільнот? Якщо вибрати перший пункт, то на місці поста з'явиться з'явиться вікно з пропонованими настройками. Тут ви можете поскаржитися на запис, скасувати дію або вибрати "Більше не показувати новини спільноти / користувача", натиснувши на відповідну кнопку.

Тут ви можете поскаржитися на запис, скасувати дію або вибрати Більше не показувати новини спільноти / користувача, натиснувши на відповідну кнопку

Якщо ви виберете цю дію, то пости від групи або користувача більше не будуть відображатися в стрічці рекомендацій. Після натискання кнопки ви побачите наступне повідомлення:

Після натискання кнопки ви побачите наступне повідомлення:

Якщо ви передумаєте, то ще можете натиснути "Скасувати дію". Після закриття або поновлення сторінки скасувати операцію буде неможливо!

Може бути таке, що пост вам відверто не сподобався. Наприклад, в ній може бути присутнім образу, заклик до агресії або насильства та інші причини. Тоді ви можете "настукати" на запис адміністрації соцмережі, натиснувши в цьому розділі кнопку "Поскаржитися". Після цього у спадному списку можна вибрати причину скарги.


2. Тепер давайте розглянемо другий пункт меню, що випадає - "Повідомляти про записи". Якщо вибрати його, то все новости от обраних груп або користувачів будуть відображатися в стрічці рекомендацій, а також вам будуть приходити повідомлення, якщо дане співтовариство або людина опублікує новий запис.

Наприклад, ми виставили в настройках "Повідомляти про записи" для спільноти "Нижній Новгород" і для користувача "Валерія Никифорова". Тепер ми будемо отримувати персональне повідомлення, коли обрані співтовариство і користувач додадуть нову інформацію на стіну .

Якщо раптом вам набридло отримувати повідомлення, то потрібно зробити наступне:

  • перейти в розділ повідомлення (іконка з зображенням дзвоника у верхній частині сторінки);
  • далі вибрати запис і навести курсор на стрілку праворуч від неї. Після вибрати випадає пункт "Приховати повідомлення";
  • після цього на місці повідомлення з'явиться напис, що повідомлення приховано. Під ним натискаємо на "Чи не отримувати повідомлення від". Все, тепер сайт не буде сповіщати вас про новини цієї спільноти або користувача.

3

3. Третій пункт меню, що випадає - "Поскаржитися". Ми вже говорили, що якщо запис порушує чинне законодавство або поширює заборонений контент, ви можете в пару кліків повідомити про це адміністрацію соцмережі. Для цього у спадному меню вибираємо однойменний пункт:

Після вам запропонують вибрати зі списку причину скарги. Вибираємо і відправляємо.

Що буде далі - не наша справа. Адміністрація соцмережі сама оцінить шкоду і небезпеку інформації і вирішить, як діяти далі з порушником. А на сьогодні у нас все. Тепер ви знаєте, як позбавити себе від різного інформаційного сміття в стрічці і дивитися тільки те, що цікаво саме вам. Не забуваємо ділитися статтею зі своїми друзями і передплатниками в соціальних мережах. До швидких зустрічей на сторінках блогу Vkazi.ru

Для чого ж він потрібен?
1. Як прибрати рекомендації певних друзів або спільнот?