Реклама
Реклама
Реклама

При якій температурі включають опалення в квартирах - початок опалювального сезону, норма, за договором, в 2019 році, відключення, куди скаржитися

  1. Початок опалювального сезону
  2. норма температури
  3. Подача тепла за договором
  4. Законодавчі акти
  5. Відключення в індивідуальному порядку
  6. Що робити, якщо батареї холодні?
  7. Куди скаржитися?

Часом на вулиці вже давно осінь, волого або просто прохолодно, а обігрів альтернативними способами крім центрального опалення вже не рятує. Тоді виникає питання при якій температурі включають опалення в квартирах.

Початок опалювального сезону

Час для початку опалювального сезону настає восени. Але осінь в різних регіонах країни поняття відносне. Десь холоду наступають раптово і стрімко, а в інших місцях по приходу календарної осені можлива відсутність нестерпних холодів і дощів.

Тому на законодавчому рівні визначено, що подачу опалення тепло служби повинні починати відповідно до показників середньодобової температури.

Вона визначається таким чином: заміряється температура в найтепліший проміжок дня і найхолодніший вночі, а потім ділиться на два. Якщо цей показник буде +8 ° С і нижче, і зберігається він протягом 5 днів, то на шостий день вам зобов'язані забезпечити подачу тепла в будинок.

Причому обігрів соціальних будівель (школи, лікарні, дитячі садки) може початися при збереженні такого температурного показника протягом трьох днів поспіль.

норма температури

Якщо говорити про стандартні квартирах, то норма для кожної кімнати визначається окремо. Потрібно розуміти, що згідно санітарно-епідеміологічним вимогам температура в кімнатах, де немає батарей може бути трохи нижче, що в дійсно опалювальних місцях.

Наприклад, в коридорі може бути не так тепло, як в спальні і це буде нормою. Але все ж тут є нижня межа допустимого.

Чи відповідає ця температура нормі можна перевірити і самостійно. Для цього необхідно взяти термометр і встати в середині самої великої кімнати (зазвичай, це зал).

Прилад тримати на висоті приблизно в метр від підлоги до стійкого показника. Він повинен бути не менше +18 С.

Якщо цифра все ж виявилася нижче і не збільшується протягом декількох днів, що можна сміливо подавати скаргу.

Подача тепла за договором

Існують компанії, які займаються автономним опаленням. Такі послуги надаються в більшості випадків в новобудовах.

Мешканці укладають договір на теплопостачання в двох примірниках, в яких чітко прописані умови включення, виключення тепла. Також там прописана і відповідальність за невиконання контракту.

При підписанні уважно читайте всі пункти, щоб знати на що ви погоджуєтеся і бути впевненим у своїй правоті в ситуації, коли виникають спірні питання.

Законодавчі акти

Існують кілька законодавчих актів, в яких закріплені нормативи надання комунальних послуг. В першу чергу такими є «Правила надання комунальних послуг», Житловий кодекс РФ, а також Закон про захист прав споживачів.

Для власників, які самовільно вирішили піти від стандартних методів обігріву і перейшли на електричні, не сповістивши при цьому служби, існує також покарання, прописане в Цивільному кодексі і кодексі про адміністративні правопорушення.

Згідно з цими документами передбачені штрафні санкції, а в систематично повторюваних випадках справа може дійти і до позбавлення прав власності.

[Link] [Link]   Хочете дізнатися, що являє собою податок на майно по кадастрової вартості для юридичних осіб в 2019 році Хочете дізнатися, що являє собою податок на майно по кадастрової вартості для юридичних осіб в 2019 році? Тоді вам варто перейти по засланні , І прочитати статтю.

Якщо ж ви вирішили ознайомитися з договором дарування квартири між близькими родичами з правом проживання , То ми радимо перейти за посиланням. [/ Link]

Закон буде на вашому боці, якщо керуюча компанія не виконує свої обов'язки. При великій кількості скарг в прокуратуру, можливе позбавлення ліцензії КК і заборона на її роботу протягом деякого часу.

Відключення в індивідуальному порядку

Не варто дивуватися, якщо вас відключили від опалення при тому, що є заборгованість.

В такому випадку комунальні служби відключають конкретних неплатників, перекриваючи вентиль подачі води в квартиру і опечативая його.

Тепло подача знову з'явиться в житло за умови оплати всіх боргів і нарахованої пені.

Що робити, якщо батареї холодні?

Не рідко бувають випадки, коли тепло подається з перебоями або не подається зовсім. Керуюча компанія може посилатися про аварійні ситуації та проводяться ремонтні роботи.

Потрібно пам'ятати, що таке допускається, але і тут є строгі тимчасові рамки. Ні в якому разі не можна обмежувати тепло подачу на більш ніж 8 годин підряд і на 24 години сумарно протягом місяця.

Причому за час, який жителі провели без тепла покладається перерахунок. Він становить 0,15% за кожну годину відключення.

Якщо опалення страждає тільки в вашому домі чи під'їзді, то, швидше за все, тут винне застаріле обладнання або повітряні пробки. Батареї, які вже багато разів фарбувалися, мають меншу теплопровідність, тому їх буде найкраще замінити.

Повітряні пробки можливо усунути і самостійно. Спробуйте потихеньку відкрити вентиль радіатора, підставивши велике за обсягом відро.

Якщо почуєте звук вихідного повітря, то це свідчить про наявність пробки. Через деякий час, коли вона вийде, почне литися вода. Наповніть відро, закрийте вентиль, виллє воду і виконайте процедуру ще рази 3-4.

У разі, коли такі дії не допомогли налагодити подачу, варто звернутися до вашої компанії з претензією.

Куди скаржитися?

Для початку необхідно встановити причину, по який холодно у вашій квартирі. Виною цьому може бути і сусід, який переварив опалювальні радіатори так, що напору на сусідні квартири і верхні поверхи стало не вистачати.

[Link] [Link]   Хочете дізнатися, що являє собою   зміна виду дозволеного використання земель сільгосппризначення Хочете дізнатися, що являє собою зміна виду дозволеного використання земель сільгосппризначення ? За більш детальною інформацією, вам варто перейти за посиланням.

Що входить в комунальні послуги при оренді нежитлового приміщення, ви зможете прочитати по засланні .

А дізнатися, що таке технічний план будинку для постановки на кадастровий облік , Ви зможете по представленої посиланням. [/ Link]

Такі дії часто бувають неузгодженими, і господарі можуть понести покарання у вигляді штрафу та приписи суду повернути все з попереднього стану.

Але буває, що тепло відсутня від того, що недобросовісна компанія обслуговує будинок неправильно. Профілактичні роботи і продування батарей в обов'язковому порядку повинна відбуватися перед початком опалювального сезону щороку.

Для складання скарги слід для початку привести як мінімум двох сусідів для засвідчення факту про порушення.

Претензійний акт складається в довільній формі у двох примірниках і може бути звернення як від одного мешканця, так і колективним.

Обидва примірники подаються в теплопостачальну компанію або в Росспоживнагляд. Один візується з датою і підписом брав і залишається у вас, а другий залишається в даній інстанції.

Якщо скарга була здійснена по телефону, то не забудьте записати прізвище разговаривавшего з вами, номер скарги і час.

Коли ви і в цьому ситуації не були почуті, має сенс звернутися в прокуратуру у відділ захисту прав споживачів.

Ці дані зіграють свою роль, якщо раптом справа дійде до суду або до вищих інстанцій.

Куди скаржитися?
Що робити, якщо батареї холодні?
Куди скаржитися?