Реклама
Реклама
Реклама

Охорона праці

  1. СПЕЦІАЛЬНА ОЦІНКА УМОВ ПРАЦІ
  2. ПРОГРАМА ЩОДО ПОЛІПШЕННЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ 2017-2021гг
  3. МЕДИЧНІ ОГЛЯДИ
  4. КОНКУРС З ОХОРОНИ ПРАЦІ

Мінпраці Росії використовує концепцію Vision Zero або «нульового травматизму» у законотворчій діяльності

або «нульового травматизму» у законотворчій діяльності

Про це заявив заступник міністра праці і соціального захисту Росії Григорій Лекарев на міжнародному конгресі з безпеки і охорони праці «Превентивні заходи щодо зниження професійних ризиків як фактор підвищення продуктивності праці», який відбувся в рамках XXII Міжнародної спеціалізованої виставки «Безпека та охорона праці - 2018» .

Григорій Лекарев нагадав, що рік тому Мінпраці Росії і Міжнародна Асоціація соціального забезпечення (МАСО) підписали Меморандум про співпрацю з просування в Росії принципу «нульового травматизму».

Він зазначив, що Vision Zero або «нульовий травматизм» - це якісно новий підхід до організації профілактичної моделі управління охороною праці, який об'єднує три напрямки: безпека, гігієну праці і благополуччя працівників на всіх рівнях виробництва.

«Розроблена МАСО концепція Vision Zero відрізняється гнучкістю, і завдяки саме своїй гнучкості такий підхід може застосовуватися на будь-якому місці роботи», - підкреслив заступник міністра.

Основою концепції Vision Zero є сім «золотих правил», а саме:

  1. Стати лідером - показати прихильність принципам.
  2. Виявляти загрози - контролювати ризики.
  3. Визначати цілі - розробляти програми.
  4. Створити систему безпеки і гігієни праці - досягти високого рівня організації.
  5. Забезпечувати безпеку і гігієну на робочих місцях, при роботі з верстатами і обладнанням.
  6. Підвищувати кваліфікацію - розвивати професійні навички.
  7. Інвестувати в кадри - мотивувати за допомогою участі.

Кожне «золоте правило» включає короткий огляд з подальшим викладом ряду принципів і простим переліком контрольних питань.

Роботодавець або керівник підприємства може швидко оцінити, які з семи «золотих правил» вже виконуються на підприємстві, що можна вдосконалити і чи слід вжити якихось коригувальні дії.

«Концепція Vision Zero і її" золоті правила "легко можуть бути вписані в будь-яку систему управління охороною праці. До них вже приєдналося понад 400 російських компаній, в тому числі Лукойл, Зарубежнефть, СУЕК, Єврохім, НЛМК, РЖД, Газпром нафта, Роснефть », - повідомив Григорій Лекарев.

«Мінпраці Росії використовує концепцію Vision Zero у своїй законотворчій діяльності. Ми вважаємо, що це буде сприяти вирішенню завдання зниження виробничого травматизму і професійної захворюваності до мінімальних показників економічно розвинених країн », - зазначив він.

З метою зміни підходів до управління в сфері охорони праці Мінпраці Росії у взаємодії з смакота роботодавців і профспілок підготовлений проект федерального закону, що передбачає нову редакцію 10 глави Трудового кодексу, присвяченого питанням охорони праці.

Головні цілі законопроекту - підвищення ефективності профілактики виробничого травматизму та професійної захворюваності, посилення динаміки скорочення групового, важкого і смертельного травматизму, підвищення рівня культури безпечної праці.

Основні зміни, які передбачаються законопроектом:

  • впровадження базового принципу попередження і профілактики, заснованого на постійному виявленні небезпек на робочих місцях, їх аналізі та усунення цих небезпек для поліпшення умов праці:
  • особисту участь працівників в забезпеченні безпечних умов праці на своїх робочих місцях;
  • право працівника на отримання інформації про умови праці на своєму робочому місці і всіх існуючих ризиках, а також про прийняті роботодавцям заходи щодо забезпечення безпечної праці;
  • введення обліку мікротравм, отриманих працівниками, і аналіз їх причин;
  • регулювання питання забезпечення працівників засобами індивідуального захисту;
  • введення заборони на роботу в умовах праці, яким за результатами Соуто встановлений 4-й клас небезпеки (небезпечні умови праці);
  • впровадження інституту самостійної оцінки роботодавцем дотримання вимог трудового законодавства, яка буде проводитися по заздалегідь сформованому Рострудом переліку питань.

Очікується, що в результаті прийняття цього законопроекту, буде створений новий імпульс щодо поліпшення умов праці на робочих місцях, збережеться позитивна динаміка скорочення виробничого травматизму і смертності на робочих місцях. При цьому в якійсь мірі, буде знижена адміністративне навантаження на роботодавців шляхом залучення працівників до управління охороною праці через підвищення рівня їх інформованості, що теж дасть позитивний результат.

У 2018 році завершуються перехідні положення про спеціальну оцінці умов праці

У 2018 році завершуються перехідні положення про спеціальну оцінці умов праці.Гарантії і компенсації за роботу зі шкідливими і небезпечним умовами праці встановлено статтями 92, 117 і 147 Трудового кодексу.
Питання: Коли повідомити працівників про доповнення трудового договору інформацією про спеціальну оцінці умов праці?
Відповідь: Повідомити працівників про зміну умов праці необхідно відразу після затвердження звіту про спеціальну оцінці умов праці.Якщо в зв'язку з результатами Спецоцінка будуть змінені умов праці працівників: тривалість робочого часу, доплати, доп.відпустки, а працівники добровільно відмовляться від укладення доп.угод в порядку статті 72 Трудового кодексу, то повідомити потрібно за два місяці.Працівників повідомляють про майбутні зміни в випадках, коли умови трудового договору змінюються з причин, які пов'язані зі зміною організаційних або технологічних умов праці.наприклад:
- зміни в техніці і технології виробництва, наприклад, впровадження нового обладнання, технічних регламентів, які привели до зменшення навантаження співробітника, а також зміну правил експлуатації обладнання, удосконалення робочих місць;
- структурну реорганізацію виробництва, наприклад, виключення будь-якої стадії виробничого процесу, запровадження нових режимів праці, зміна системи оплати праці в організації в цілому, систем нормування праці, перерозподіл завдань і учасників відповідальності між структурними підрозділами;
- інші зміни організаційних або технологічних умов праці, які призвели до зменшення навантаження співробітника.
Про це говорить частина 1 статті 74 Трудового кодексу.Обов'язковими для включення в трудовий договір, крім інших, є:
- умови праці на робочому місці (абз.9 ч.2 ст.57 ТК РФ)
- гарантії і компенсації за роботу зі шкідливими і (або) небезпечними умовами праці із зазначенням характеристик умов праці на робочому місці (абз.7 ч.2 ст.57 ТК РФ).
У загальному випадку умови праці на робочому місці необхідно відобразити в трудовому договорі відповідно до звіту про Спецоцінка в порядку, передбаченому статтею 72 Трудового кодексу без попереднього повідомлення.
Крім того, якщо працівники не підпишуть додаткові угоди, це не позбавить вас від обов'язку надати їм гарантії і компенсації, встановлені за результатами Соуто.В цьому випадку працівників доведеться повідомляти про майбутні зміни в порядку, аналогічно встановленому статтею 74 Трудового кодексу.
Питання: На підприємстві проведена Спецоцінка одного з робочих місць.Керівництво вводить ще одну одиницю з цього робочого місця.Друге аналогічне місце виходить не атестовано.Атестоване робоче місце звільняється через місяць.Одне з робочих місць забирається з штатного розкладу.І в підсумку залишається одне робоче місце.Чи можливо ознайомити працівника, що надійшов на роботу другим, з картою Соуто першого працівника числом, коли пішов перший працівник?Працювати другий працівник буде за столом першого працівника.
Відповідь: Ось з цієї діючої картою Соуто даного робочого місця ви зобов'язані відразу (при укладенні трудового договору) ознайомити під підпис знову прийнятого працівника.І на підставі відомостей цієї карти вказати в його трудовому договорі клас умов праці, а також гарантії і компенсації за роботу зі шкідливими і (або) небезпечними умовами праці при наявності таких.
У штатному розкладі вказують не робочі місця, а посади або професії і кількість працівників-штатних одиниць по кожній посаді чи професії.Забирають з штатного розкладу неробочі місця, а чи посади або професії, або штатні одиниці.
Ви пишете: «Керівництво вводить ще одну одиницю з цього робочого місця».Тобто ви не включаєте до штатного розпису нову посаду або професію, яка не створюєте нове робоче місце.Ви просто в зв'язку з новими обставинами приймаєте ще одного працівника на роботу за існуючою в штатному розписі посади або професії.А робоче місце для працівника, який працює за тією посади або професії у вас вже атестовано.На нього оформлена і діє карта Соуто.
Проводити позапланову Соуто вам в такій ситуації не потрібно.Для цього немає підстав (ст.17 Федерального закону від 28.12.2013 № 426-ФЗ «Про спеціальну оцінці умов праці»).Ви не вводьте в експлуатацію знову організоване робоче місце.
Ознайомити працівника, який поступив на роботу другим, з картою атестації першого працівника числом, коли пішов перший працівник, це означає порушити статтю 57 Трудового кодексу в частині обов'язкової вимоги про надання умов праці працівника в укладається трудовий договір.З цією картою Соуто ви будете згодом ознайомлювати і всіх інших працівників, прийнятих на дане робоче місце протягом терміну дії результатів Соуто.
Вказувати, скільки працівників працює на даному робочому місці або скільки аналогічних робочих місць з'явилося в організації, ви будете, коли термін дії Соуто закінчиться, і ви будете проводити нову Соуто.

Кожен має право на працю в умовах, що відповідають вимогам безпеки і гігієни, на винагороду за працю без якої-то не було дискримінації і не нижче встановлених федеральним законом мінімального розміру оплати праці, а також право на захист від безробіття »(п.3 ст. 37 Конституції РФ).

На підставі статті 9 Закону Московської області від 06.11.2001 № 170/2001-ОЗ «Про охорону праці в Московській області», Статуту муніципального освіти «Міський округ Митищі Московської області» до повноважень у сфері охорони праці адміністрації міського округу Митищі відносяться:
1. Надання методичної допомоги роботодавцям округу в створенні служб охорони праці та організації їх роботи.
2. Сприяння роботодавцям округу в організації навчання з охорони праці і перевірки знань вимог охорони праці.
3. Організація збору та обробки інформації про стан умов і охорони праці у роботодавців, які здійснюють діяльність на території міського округу Митищі.
4. Надання роботодавцям практичної допомоги в організації проведення спеціальної оцінки умов праці та проведення підтвердження відповідності організації робіт з охорони праці державним нормативним вимогам охорони праці.
5. Участь в якості представників від адміністрації міського округу Митищі в складі комісій з розслідування нещасних випадків на виробництві (в тому числі групових), в результаті яких один або кілька постраждалих отримали важкі ушкодження здоров'я, або нещасних випадків на виробництві (в тому числі групових) зі смертельними наслідками.
Отримання і зберігання відомостей про групових нещасних випадках на виробництві, важких нещасних випадках на виробництві, нещасних випадках на виробництві зі смертельним результатом.
6. Участь у проведенні моніторингу обов'язкових попередніх та періодичних медичних оглядів, надання працюючим пільг і компенсації, дотримання законодавства про застосування праці жінок, підлітків.
7. Спільно з територіальними федеральними органами контролю та нагляду проведення перевірок умов і охорони праці в організаціях округу.
8. Участь у проведенні відомчого контролю за дотриманням трудового законодавства, в тому числі в сфері охорони праці, в муніципальних установах міського округу Митищі.
9. Проведення щорічного конкурсу на кращу організацію робіт з охорони праці серед підприємств міського округу Митищі, присвяченого Святу праці в Московській області.
10. Участь у розробці положень з охорони праці Митищинського тристоронньої Угоди.
11. Здійснення інших повноважень у сфері охорони праці в межах своєї компетенції відповідно до законодавства Російської Федерації і законодавством Московської області.
Виконання перерахованих вище функцій в міському окрузі Митищі покладається на відділ по роботі з муніципальними організаціями, охорони праці та соціального партнерства управління по роботі з муніципальними організаціями, охорони праці, проходженню муніципальної служби, кадрової політики і нагород:
начальник відділу - Ключников Ігор Володимирович;
старший інспектор - Ніконова Тетяна Вікторівна.

З питань охорони праці в організаціях округу звертатися: м Митищі, Новомитіщінскій проспект д. 36/7, кабінет №404. Телефон / факс 8 (495) 586-25-12

Охорона праці - система збереження життя і здоров'я працівників в процесі трудової діяльності, що включає в себе правові, соціально-економічні, організаційно-технічні, санітарно-гігієнічні, лікувально-профілактичні, реабілітаційні та інші заходи (ст.209, гл. 33, розділ X трудового Кодексу РФ).

Вимоги охорони праці - державні нормативні вимоги охорони праці та вимоги охорони праці, встановлені правилами та інструкціями з охорони праці.
Система управління охороною праці - сукупність взаємопов'язаних і взаємодіючих між собою елементів загальної системи управління, яка включає в себе організаційну структуру, що виконує функції управління щодо забезпечення охорони праці з використанням людських, технічних і фінансових ресурсів.
Умови праці - сукупність факторів виробничого середовища і трудового процесу, що впливу на працездатність і здоров'я працівника (ст. 209, гл.33 ТК РФ).

СПЕЦІАЛЬНА ОЦІНКА УМОВ ПРАЦІ

НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

ПРОГРАМА ЩОДО ПОЛІПШЕННЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ 2017-2021гг

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПЛАНУВАННЯ ЗАХОДІВ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

МЕДИЧНІ ОГЛЯДИ

ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У СФЕРІ ОХОРОНИ ПРАЦІ

КОНКУРС З ОХОРОНИ ПРАЦІ

ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ ПО СПЕЦІАЛЬНІЙ ОЦІНКИ УМОВ ПРАЦІ

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ МОСКОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ В ТЕПЛИЙ ПЕРІОД РОКУ

ПРОВЕДЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З ДИТЯЧИМ ПРАЦЕЮ

Питання: Коли повідомити працівників про доповнення трудового договору інформацією про спеціальну оцінці умов праці?
Чи можливо ознайомити працівника, що надійшов на роботу другим, з картою Соуто першого працівника числом, коли пішов перший працівник?