Реклама
Реклама
Реклама

Найбільший в країні дитячий вуличний ігровий комплекс відкрився в Парку Горького

Мер Москви Сергій Собянін

Мер Москви Сергій Собянін урочисто відкрив дитячий майданчик «Салют», побудовану з нагоди 90-річного ювілею, який відзначають в Центральному парку культури і відпочинку імені Максима Горького. Інформацію надали 25 серпня.

- Судячи з щасливим особам хлопців, Парк Горького в честь 90 років пройшов через свою реінкарнацію, відродився і знову став найпопулярнішим місцем для москвичів, знаковим місцем. Після 20 років запустіння в 1990-і - на початку 2000-х років, це було перше місце, на яке ми звернули увагу, навели тут порядок, прибрали шаурму, шашлики (про безладних торгових точках з їжею), відновили благоустрій. І ви знаєте, парк просто ніби чекав, коли на нього звернуть увагу. Буквально через кілька місяців він вже був наповнений людьми, сміхом, хорошим настроєм, - прокоментував Сергій Собянін.

Нова дитяча зона «Салют» займає площу в два гектари, що робить її найбільшим вуличним ігровим коплекс на території не тільки Москви, але і всієї Російської Федерації. Вона знаходиться недалеко від головного входу, поруч з дитячим центром «Зелена школа» і Піонерським ставком.

Концепція парку «Салют» - це дев'ять роздільних і спроектованих індивідуально просторів з різними формами розмірами, максимально активізують всі органи чуття дитини.

Так, одна з частин майданчика під назвою «Мегакачелі» включає в себе 29 гойдалок з різними видами руху. Такий об'єкт не має світових аналогів.

Сергій Собянін привітав відвідувачів, які прийшли в Парк Горького, з 90-річчям парку культури і відпочинку. Він зазначив, що сподівається на збереження високого статусу культурної майданчика в очах жителів і гостей столиці.

Фестиваль, присвячений 90-річчю Парку Горького, пройде з 25 серпня по 2 вересня, повідомили на сайті газети «Москва.Центр».

Центральний парк культури і відпочинку імені Максима Горького відкрився 12 серпня 1928 року. Він став найвідомішою зоною відпочинку в столиці. Його відвідують понад 50 тисяч осіб в будні, а у вихідні та святкові дні - близько 150 тисяч москвичів.