Реклама
Реклама
Реклама

Як видалити Time to read c комп'ютера - в тому числі з браузера

  1. Ознаки зараження вірусом Time to read
  2. Як вірус Time to read потрапляє на комп'ютер
  3. Чому потрібно лікувати весь комп'ютер
  4. Як видалити Time to read з комп'ютера
  5. Відео: способи видалення Time to read

Вірус Time to Read написаний для виконання таких основних завдань: показ користувачам реклами, за яку творці вірусу отримують гроші при використанні її трансляції, клікання по рекламі і переходи на партнерські сайти. Time to read вбудовується в браузер і змінює вашу стартову сторінку на свою. При цьому замінюється пошуковик зараженого браузера. Для уникнення цієї проблеми необхідно дотримуватися встановлених правил роботи в інтернеті. Якщо зараження уникнути не вдалося, то доведеться провести комплексне лікування комп'ютера для знищення вірусного програмного забезпечення.

Ознаки зараження вірусом Time to read

Основною ознакою зараження вірусною програмою Time to read є те, що при установці будь-якої домашньої сторінки в будь-якому браузері, при спробі відкрити браузер завжди відкривається сторінка Time to read. Крім цього, існує ряд інших ознак зараження:

  • систематична автопереадресація на незнайомі ресурси в мережі, що створює ризики потрапляння на комп'ютер вірусних програм;
  • при відкритті нових сайтів спливають нав'язливі реклама і банери, загороджуючи інтерфейс контенту до моменту клікання по ним;
  • змінюються настройки безпеки комп'ютера, створюючи небезпеку для пристрою, що має підключення до інтернету.

На даний момент Time to Read проявляється тільки в нав'язливої ​​реклами, за яку розробники вірусу отримують гроші. Однак програма позиціонує себе як надійна пошукова система, тому в майбутньому можливі модифікації вірусу, які можуть завдати серйозної шкоди всьому програмному забезпеченню. Якщо своєчасно не вжити заходів по захисту від вірусу Time to read при появі зазначених вище ознак, то в кінцевому рахунку може знадобитися повна перевстановлення ОС для відновлення працездатності комп'ютера.

Як вірус Time to read потрапляє на комп'ютер

Вірус зазвичай потрапляє на комп'ютер при установці безкоштовних додатків, завантажених з менеджера закачувань, торрент-файлів, файлообмінників та інших. Time to read вже інтегрований в інсталяційний пакет цих додатків, і при їх інсталяції він завантажується в автоматичному режимі.

На етапі установки невідомої завантаженої програми необхідно уважно читати всі спливаючі повідомлення. Не треба поспішно натискати кнопку «Згоден», коли пропонується встановити додаткове програмне забезпечення. Найчастіше саме там і вбудований Time to read. При установці незнайомих програм найкраще вибирати пункт «Custom» (Вибрати) для повного контролю над процесом.

Чому потрібно лікувати весь комп'ютер

При впровадженні Time to read на комп'ютер він не тільки інтегрується в браузер, а й прописується в тимчасових файлах (в папку С: \ Користувачі \ Адміністратор \ AppData \ Local \ Temp). Може також приписується і в інші папки, в залежності від його модифікації. Тому видалення вірусу з браузера дасть короткочасний результат. Через якийсь проміжок часу він знову почне себе проявляти. Тому лікування комп'ютера необхідно проводити повністю, щоб видалити всі залишки вірусу Time to read. Якщо цього не зробити, то з проблемою доведеться стикатися знову і знову.

Як видалити Time to read з комп'ютера

Для того щоб не використовувати кілька програм для лікування комп'ютера і не збільшувати час процесу, найкраще використовувати один додаток. В даний час для цих параметрів підходить 360 Total Security.

перейдіть на сайт виробника програми і скачайте її. Встановіть програму і запустіть.

Для лікування комп'ютера за допомогою 360 Total Security необхідно зробити наступне:

  1. Провести повну перевірку системи. Для цього у вікні, натисніть кнопку «Перевірка». Натисніть кнопку «Перевірка» і дочекайтеся результатовПо закінчення перевірки виправте знайдені помилки і видаліть знайдені віруси. Це можна зробити вручну, переходячи в папку, де знаходиться об'єкт, або надати видалення самій програмі
  2. Коли все вірусні об'єкти будуть вилучені, перейдіть у вкладку «Антивірус» та натисніть на кнопку «Повна».

    Повна перевірка займе тривалий час, але знайде все вірусні файли, якщо такі залишилися. Можна скористатися і швидкої перевіркою, але в такому випадку антивірус може пропустити деякі вірусні об'єкти, і результату не буде. Вибіркова перевірка дозволяє шукати заражені файли в будь-якому зазначеному місці, але ви заздалегідь не можете сказати, де саме розташований вірус
  3. Після перевірки видаліть всі файли, що надають загрозу.

  4. Вірус Time to read прописується і в тимчасових файлах, які час від часу необхідно очищати. Для цього перейдіть на вкладку «Очищення» і натисніть кнопку «Сканувати» для знаходження і очищення тимчасових файлів.

    Сканування дозволяє очистити всі плагіни і тимчасові файли. Можна очистити систему тільки від тих файлів, які заражені вірусом, або від всіх тимчасових об'єктів
  5. Після сканування натисніть «Очистити зараз».

    Очищення системи за допомогою спеціальної програми значно простіше і швидше, ніж робити самостійно
  6. Після того як видалення завершиться, перейдіть в розділ «Інструменти» і виберіть вкладку «Захист браузера».

    Крім захисту браузера ви можете вибрати велику кількість інших функцій
  7. Увімкніть захист всіх встановлених на комп'ютері браузерів від проникнення вірусів.

    Увімкніть захист для кожного браузера окремо

Таким чином, використовуючи одну програму, можна домогтися трьох цілей:

  • видалити вірус;
  • видалити тимчасові файли, де Time to read міг прописатися;
  • захистити браузери від можливого проникнення Time to read в майбутньому.

Під час установки програми 360 Total Security пропонується додатково встановити програму AntyMalware, що дозволяє краще захистити комп'ютер від вірусів.

Відео: способи видалення Time to read

Як запобігти проблемі в майбутньому

Для запобігання проникнення на комп'ютер вірусу Time to read в майбутньому необхідно виконувати ряд вимог, які не дозволять зіткнутися з цією проблемою:

  • скачування програм необхідно проводити з перевірених сайтів; додатки, які поширюються вільно, завантажувати тільки з сайтів виробників;
  • бути уважним при установці програм: стежити за «галочками» в установнику, щоб автоматично не встановила партнерський софт з впровадженим вірусом;
  • не встановлювати програми від невідомих розробників;
  • стежити за оновленням антивірусних і антіспайварних програм;
  • вчасно оновлювати Adobe Acrobat Reader, Adobe Flash Player, Java.

Щоб виключити потрапляння вірусу Time to read на комп'ютер, рекомендується відразу ж після установки Windows 10 встановити 360 Total Security, провести перевірку комп'ютера за вищевказаною алгоритму, а потім виконувати рекомендації цієї статті в майбутньому. Так ви можете гарантувати собі, що більше не зіткнетеся з цією проблемою.

Пишу статті на теми з інформаційних технологій. Працюю в сфері ремонту комп'ютерів і комп'ютерних програм більше 20 років. Проводив інформаційне забезпечення банківських програм і іншого, повсюдно використовується, програмного забезпечення. Оцініть статтю:

(0 голосів, середнє: 0 з 5)

Поділіться з друзями!