Реклама
Реклама
Реклама

Стало відомо, як буде виглядати фонтан на Пуліхова

Реконструювати фонтан на вул. Пуліхова, який не функціонує вже багато років, планують в 2019 р повідомила «Мінськ-Новинам» заступник начальника виробничого відділу УП «Мінскзеленстрой» Наталія Гецманчук.

повідомила

- Фактично належить повністю демонтувати старий об'єкт і побудувати новий. Проект реконструкції зараз проходить експертизу, - уточнила співрозмовниця.

Проектом передбачено, що у рукотворного гейзера будуть три чаші. Всі площинні, тобто врівень з тротуаром. Перша - кругла, з 24 струменями, що б'ють вгору на висоту до 2,5 м. У темну пору доби вони будуть підсвічуватися.

Друга чаша по суті буде з'єднувати першу і третю. Згідно з проектом, вона являє собою своєрідну доріжку між ними, по краях якої також встановлять насадки. Тут будуть бити 38 пінних струменів висотою 0,5 м. Вони також будуть оснащені підсвічуванням, що включається у вечірні години.

Третя чаша запроектована квадратної. Струмені б'ють по периметру і всередині, розбиваючи її на 4 невеликих квадрата. Тут розмістять 237 насадок. Висота струменів - до 3 м.

У всіх трьох шальках режим роботи динамічний. Тобто в процесі функціонування фонтану струменя будуть вщухати і набирати силу знову.