Реклама
Реклама
Реклама

GBikes - велосипеди Google

Детальніше 10 сiчня 2017

Найпопулярніша пошукова система в світі?

Google!

Корпорація, яка вже багато років входить до трійки найдорожчих брендів сучасності?

Google!

Компанія, яка перевернула поняття корпоративної культури в принципі.

Sure, it's Google!

Google - це бренд, який не стоїть на місці, а постійно розвивається. І розвивається він в основному завдяки людям. Колись керівництво корпорації зробило правильну ставку на колектив і відсутність обмежень, і це дало несподіваний результат.

Досить було прибрати традиційні перегородки, поміняти офісні стільці на великі гімнастичні кулі, а столи на двері, дати більшу свободу дій і колектив почав працювати зовсім по-іншому. Адже коли приходиш на роботу із задоволенням, фонтаніруешь ідеями щодо розвитку, коли керівник проводить нараду в обстановці «без краватки», а на природі і в шезлонгах - працездатність зростає в рази. Настільний теніс, футбол, волейбол, більярд, великий теніс і відеоігри, а ще йога, танці та багато іншого - все доступно в будь-який час! І це тільки мала частина переваг роботи в штаб-квартирі, яка розташована в місті Маунтін-В'ю в штаті Каліфорнія.

Сама штаб-квартира компанії, яка, до речі, називається Googleplex, являє собою комплекс будівель, розташованих на досить великій території. Для зручності сполучення між будівлями свого часу було прийнято найоптимальніше рішення - велосипеди. Причому і розмах, природно, був гугловський;)

Керівники Google свого часу припустили, що основна частина колективу корпорації - програмісти, а значить, з огляду на специфіку роботи, вони ведуть малорухливий спосіб життя. А що ж ще додасть руху в життя, як не їзда на велосипеді?

Історія Google-велосипедів формально починається з 2007 року, коли корпорація для покращення сполучення на території компанії і в якості експерименту купила близько 100 велосипедів. Це були блакитні велосипеди HUFFY.

Це були блакитні велосипеди HUFFY

Перші велосипеди Google з'явилися в 2008 році. Вони були прості, незабрендірованние, з кошиком і прапорцем. І хоч несли вони цілком обґрунтовану смислове навантаження, але нічим не відрізнялися від інших велосипедів.

У 2010 році Google вирішив, що негоже мати непоказні велосипеди і випустили лінійку роверів, пофарбованих у фірмові кольори - синій, червоний, жовтий і зелений. Так народився перший фірмовий gBike. Однак співробітники скаржилися на жорсткі сидіння і незручну посадку, що призводило до дискомфорту навіть на таких невеликих відстанях. Висновок один - велосипед незручний, а значить, не застосуємо в умовах такої корпорації.

Тоді керівництво компанії приймає, як завжди, нестандартне рішення. А саме, оголошує конкурс на дизайн нового корпоративного велосипеда. Причому в розробці міг брати участь абсолютно будь-який працівник компанії Google. Технічну ж сторону залишили фахівцям. Серед безлічі ідей було відібрано 35 варіантів, які і винесли на суд керівництва. Серед них були інноваційні та класичні велосипеди, стильні і оригінальні моделі. Але як то кажуть: «Класика - вона і є класика» і саме класична модель з металевою корзиною отримала першість.

Але як то кажуть: «Класика - вона і є класика» і саме класична модель з металевою корзиною отримала першість

З тих пір велосипеди gBikes повноправно стали частиною корпоративної культури Google і у внутрішньому сполученні штаб-квартири. А де є велосипеди, повинна бути і веломайстерня. Вона з'явилася незабаром після велосипедів і являє собою непримітне будівлю, де майстри цілий день вовтузяться з ключами і покришками, чистять, змащують і модернізують величезна кількість велосипедів. І якщо зайти в підсобку, то дихання перехопить: перед поглядом відкриваються близько 1300 червоних, блакитних, зелених і жовтих Google-велосипедів.

І якщо зайти в підсобку, то дихання перехопить: перед поглядом відкриваються близько 1300 червоних, блакитних, зелених і жовтих Google-велосипедів

Специфіка штаб-квартири в Маунтін-В'ю на увазі велику кількість будівель, які розкидані на території близько 3 млн м2. Погодьтеся, площа не маленька. І щоранку, приїжджаючи на роботу, будь-який співробітник компанії може взяти велосипед і доїхати до потрібного будинку. Близько 700 велосипедів постійно розкидані по території як іграшки - яскраві, різних кольорів і розмірів. Видовище зачаровує :)

Видовище зачаровує :)

Серед співробітників Google є такі, які їздять на велосипедах тільки по комплексу, а є і ті, хто добираються на роботу на велосипедах. Якраз для других корпорація забезпечила роздягальні, душові, майстерні, безпечні велопарковки з ремонтними інструментами, а також спеціальні корпоративні маршрутки для тих, хто хоче проїхати тільки частину шляху на велосипеді. Крім цього територія самого комплексу вже модернізована для велосипедистів - поряд зі звичайними пішохідними, давно з'явилися і велодоріжки, а рух велосипедистів та пішоходів, регулюється знаками дорожнього руху.

Як бачите, Google всебічно піклується про всі свої співробітників і надає комфорт і безпеку і як все прогресивні компанії вчасно зробили правильну ставку на велосипеди! Нещодавно ми розповідали про те, яку політику роботи ведемо ми - veliki.ua, адже свобода, натхнення і велосипед - це наша стихія. Так що велосипедам бути, це навіть Google підтверджує;)

Хочете, щоб працівники вашої компанії також їздили на велосипедах на роботу? Ми можемо допомогти. спеціальна послуга лізинг велосипедів для соціально-відповідальних компаній;)

Катайте з нами!

Ваші veliki.ua

Корпорація, яка вже багато років входить до трійки найдорожчих брендів сучасності?
А що ж ще додасть руху в життя, як не їзда на велосипеді?