Реклама
Реклама
Реклама

Сім'я і фінанси: 3 правила ведення сімейного бюджету



Сім'я і фінанси: 3 правила ведення сімейного бюджету

У хорошій і стабільної сім'ї подружжя, як правило, спільно обговорюють всі питання. Це стосується і фінансів. Якщо ви теж так чините - значить, ви хороша і міцна сім'я.

Взагалі для сімейних пар характерна легкість в обговоренні спільних проблем і питань, але фінанси є болючою темою. Особливо це питання загострився з настанням світової кризи. Чим же характеризується дана тема в сімейних справах? Напевно, тому що гроші у різних людей можуть асоціюватися з різними життєвими поняттями. Це безпека, достаток і так далі.

Як же вирішувати фінансові питання в колі сім'ї? Для цього слід визначити найбільш вдалий час. Вибрати, коли ваша половина буде в нормальному настрої і приступити до вирішення питання. Визначити кращий варіант розподілу грошей на наступний період. Може бути, варто відкласти деяку суму або перевести в перспективну і стабільну валюту, або інвестувати їх.

Не варто пропонувати свої варіанти в примусової і Необговорювані формі. Не варто нав'язувати свою думку. Напевно, ваша половинка теж має свої міркування в розподілі фінансів. Обстановка бесіди повинна бути дружньою і розташовувати до довірчій бесіді.

Багато людей, тільки що вступили в шлюб, довго не можуть змиритися з необхідністю спільного вирішення фінансових питань. Це вже питання психології. Як правило, люблячі чоловіки не стикаються з такими проблемами.

Якщо обидві сторони наполягають на своєму рішенні фінансових питань і не приходять до консенсусу, то можна вдатися до консультації третьої незацікавленої сторони. Ця людина повинна бути досвідченим в грошових питаннях. У нього так само повинен бути чималий досвід ведення справ.

Загалом, існує три правила ведення сімейного бюджету, яких можна дотримуватися.

1) Необхідно стежити за сімейними витратами. Суворе планування витрат приведе вас до фінансового спокою. Для цього можна скласти певний сімейний баланс на місяць або квартал, і строго його дотримуватися.

2) Обговорюйте всі фінансові питання. Ваша половина або ви самі повинні бути в курсі всіх справ. Це допоможе залагодити всі непорозуміння і на сімейному «фронті» не розбіжностей.

3) Краще, якщо фінанси контролює одна людина в сім'ї. Другий обов'язково повинен постійно бути в курсі всіх платежів і витрат із сімейного бюджета.У сучасної сім'ї досить проблем. Дотримання перерахованих вище рад зменшить їх кількість хоча б на одну.




З цим читають так само:

from your own site.

Чим же характеризується дана тема в сімейних справах?
Як же вирішувати фінансові питання в колі сім'ї?