Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн інтер'єру ванної кімнати. Планування маленької ванної з фото

  1. Заміна ванни на душову кабіну
  2. Фото інтер'єрів невеликих ванних
  3. Перепланування - об'єднання з туалетом
  4. Візуальні прийоми збільшення простору
  5. оформлення стін
  6. Пол і стеля
  7. Меблі для ванної кімнати

Кілька дизайнерських прийомів, що дозволяють перетворити ванну кімнату маленького розміру. Виграш за все декількох сантиметрів зробить вашу ванну помітно більше, а якщо додати візуальні прийоми збільшення простору, то навіть найменша ванна кімната буде виглядати цілком прийнятно.

Всі знають, наскільки маленькою може бути ванна кімната в квартирі, побудованої буквально десять років тому. І що вже гріха таїти, навіть сьогодні бюджетне житло будується з розрахунку мінімальної кількості квадратних метрів на людину. Як то кажуть, який бюджет - таке і житло. Вирішити цю проблему - нестачу площі - допоможуть нам деякі популярні дизайнерські прийоми.

Найпростіший спосіб збільшити простір у ванній кімнаті - це правильна перестановка сантехніки. Професійною мовою цей прийом називається «інсталяція». Суть інсталяції в тому, що всі сантехнічні елементи, які необов'язково споглядати (труби, кріплення унітазу, зливний бачок), ховаються в стіни за допомогою спеціальної системи кріплення, за рахунок чого і вивільняється додаткова площа.

Заміна ванни на душову кабіну

Ще одне відмінне рішення для вивільнення простору - заміна ванни на душову кабіну . Функціонально такий варіант виглядає не зовсім привабливо, зате душова кабіна займає як мінімум в два рази менше місця, ніж ванна. В наш час, коли ритм життя наростає з кожним днем, все важче стає вибрати час для того, щоб поніжитися у ванні. Легкий душ - і за справу! Тому, здійснивши таку заміну, ви не надто багато втратите, а щоденні водні процедури стануть значно зручніше і приємніше.

Фото інтер'єрів невеликих ванних

Фото інтер'єрів невеликих ванних

Перепланування - об'єднання з туалетом

Ще один спосіб - це об'єднання ванної кімнати з туалетом. На перший погляд, місця більше не стає, якщо тільки на товщину стіни, проте це тільки на перший погляд. Таке об'єднання створює нові можливості для польоту творчої думки. Припустимо, з'являється можливість для установки біде або обладнання окремої зони для прання.

Однак за таку роботу не слід братися самостійно, тут є деякі нюанси як в практичному, так і в юридичному плані. Наприклад, для такої перепланування вам буде потрібна згода сусідів примикає квартири, а дизайн проект (Згідно із законом - обов'язковий в таких випадках документ) повинен бути виконаний організацією, яка має відповідну ліцензію.

Деяких може збентежити таке поєднання санвузлів, навіть якщо все зроблено за останнім словом дизайнерського мистецтва. У цьому випадку правильно буде встановити між зонами ванної кімнати і туалету легку мобільну перегородку. Її речі зручно використовувати і для зберігання різних дрібниць.

Візуальні прийоми збільшення простору

В даному контексті не можна не сказати і про візуальні прийоми для збільшення простору. Тут нам на допомогу приходить люстерко . Чим більше його розміри, тим більше буде здаватися будь-яке приміщення, і ванна кімната не виняток. А якщо ви зважилися замінити ванну на душову кабіну, то скло, з якого вона зроблена, буде ще одним плюсом для візуального збільшення простору.

оформлення стін

Для маленької ванної кімнати більше підійде одноколірна кахельна плитка по всьому периметру. У ванній повинно бути затишно і спокійно, і змішані варіанти плитки або фарби з плиткою в маленькому просторі - не найкраще рішення.

Пол і стеля

Для будь-якої ванної кімнати, в тому числі і для малогабаритної, найкращим рішенням буде тепла підлога. Його обладнають ще до установки сантехніки. Для оформлення стелі краще використовувати стельові панелі або натяжні стелі. Вони легко встановлюються і здатні прослужити тривалий час. До того ж на них простіше кріпити точкові світильники, використання яких надає сучасний вигляд будь-якому приміщенню.

Меблі для ванної кімнати

вибирати меблі для ванної кімнати невеликого розміру теж слід з розумом. Як вже було сказано, скло допомагає візуально збільшити простір, тому буде добре, якщо в ванном гарнітурі будуть переважати скляні елементи - полички, дверцята тумбочки або шафи.

Оцініть статтю:

Поділіться з друзями!