Реклама
Реклама
Реклама

У Вінниці СБУ затримала лікаря, який вимагав гроші з інваліда

Після отримання 4 тисяч доларів від вінничанина на території клінічного містечка у Хмельницького шосе затриманий медик, який обіцяв за цю суму посприяти в оформленні довічного статусу інваліда. При цьому, людина, з якого вимагали гроші, має на це законне право. Операція проводилася співробітниками СБУ, ГПУ і Головного Слідчого управління Нацполіціі.

Як відзначають в прес-групі УСБУ у Вінницькій області, пацієнт передав всю суму, а лікар її взяв Як відзначають в прес-групі УСБУ у Вінницькій області, пацієнт передав всю суму, а лікар її взяв. Після цього він був затриманий. Слідчі дії покликані з'ясувати всі обставини отримання неправомірної вигоди. Саме за цією статтею відкрито кримінальне провадження.

Уточнимо, подібні операції з виявленням тих, що займався вимаганням для оформлення інвалідності, силовики проводили неодноразово. І успішно. Затримували службовців на гарячому. Правда, в результаті нікого зі співробітників служб, причетних до призначення групи інвалідності не вдавалося залучити саме за фактом одержання неправомірної вигоди, оскільки групу «дають» колегіально. Максимум, що можна інкримінувати лікаря або навіть чолі МСЕК - шахрайство, як людині що обіцяє якесь рішення, прийняте колективом співробітників.