Реклама
Реклама
Реклама

Заява про реєстрацію за місцем перебування: где скачать бланк і що ще потрібно для проходження процедури тимчасової реєстрації

  1. Терміни подачі заяви
  2. Особливості
  3. процедура реєстрації
  4. Документи і зразок заяви
  5. Заповнення бланка - нюанси на відео

Якщо громадянин проживає на території РФ в житловому приміщенні, що не є його постійним місцем прописки, то таке місце вважається тимчасовим перебуванням .

Терміни подачі заяви

Якщо громадянин проживає на території РФ в житловому приміщенні, що не є його постійним місцем прописки, то таке місце вважається   тимчасовим перебуванням

Приклад свідоцтва про реєстрацію за місцем перебування

Всі люди, які проживають на цій території понад три місяці, зобов'язані зареєструвати себе на цьому місці. Для цього подається заява до місцевого управління.

При порушенні терміну реєстрації на людину покладається відповідальність, яка регулюється чинним законодавством. На даний момент за таке порушення стягується штраф у розмірі 1500-2000 рублів. тимчасова прописка може бути зроблена, навіть якщо у людини є постійна. Особи, які ніде не прописані, проходять таку ж процедуру, що і люди з постійною реєстрацією.

Важливо знати, що така реєстрація проводиться тільки в приміщенні, призначеному для постійного проживання, визнаним таким за законодавством РФ. Якщо в квартирі прописані ще люди, то для оформлення прописки потрібна згода всіх мешканців. Якщо на нерухомість у громадянина відсутні правовстановлюючі документи, то в цьому випадку реєстрацію провести неможливо.

Особливості

Реєстрація громадян регулюється кількома правовими актами:

  1. Ст. 19.15 КоАП РФ (відповідальність громадян за невиконання зобов'язань по реєстрації в установлений термін).
  2. Федеральний закон РФ від 25 червня 1993 року №5242-1 (про право громадян на свободу пересування і проживання).
  3. Постанова від 17 липня 1995 (про зняття громадян з обліку).

Після реєстрації на руки клієнту видається документ, що підтверджує прописку. Таким є свідоцтво за формою №3. Оформлений документ підписується начальником державного органу, уповноваженого здійснювати такі дії. Після підпису проставляються печатки, що застосовуються для підтвердження автентичності паспортів.

При втраті або псування свідоцтва видається дублікат, де проставляється старий номер документа. Але в новому бланку в правому куті робиться позначка «Дублікат».

процедура реєстрації

Вартість Вартість. Процедура реєстрації здійснюється відповідно до чинного законодавства на безкоштовній основі.

Тривалість перебування на чужій території. Терміни перебування не обмежені законом і визначаються за взаємною згодою між заявником і власником майна або наймачем.

Хто оформляє реєстрацію. Процедура здійснюється уповноваженим органом (паспортним столом) або іншою особою, що має на це дозвіл. Наприклад, уповноважений ТСЖ, адміністратор готелю, санаторію. Уповноважені особи не мають права відмовлятися від прийому документів. Також кожен громадянин може звертатися в ФМС особисто або дистанційно за допомогою виходу в інтернет.

Термін операції. Така процедура здійснюється протягом трьох днів з дня прийняття заяви від громадянина в УФМС. Уповноважені органи вважаються посередниками, тому відлік часу не може здійснюватися з моменту отримання ними документів. Якщо подача документів здійснюється громадянами, відповідальними за реєстрацію, то її термін збільшується ще на три дні. Але закон обмежує терміни оформлення прописки, і вони не перевищують шість днів. Якщо людина має право не надавати документи, такі як свідоцтво про реєстрацію нерухомості , Правовстановлюючий документ, то термін затягується до восьми днів.

Прописка дітей. Якщо потрібно зареєструвати дитину до 14 років на чужій території, необхідно передати заяву в уповноважений орган. Це можуть бути як батьки, так і родичі з довіреністю. При переїзді дитини до іншого з батьків прописка здійснюється шляхом запису його в домову книгу . Тимчасова реєстрація дітей до батьків, які проживають не на своїй території, проводиться без згоди власників. Дитина старше 14 років проходить реєстрацію в загальному порядку. При прибутті на приватне або державне володіння ім'я дитини вноситься до свідоцтва про реєстрацію одного з батьків.

Важливо! Для того щоб тимчасово прописати дитину, згода орендодавця або власника не обов'язково.

Особливості. Згідно з чинним законодавством, громадян можуть обмежувати в реєстрації в наступних місцях:

  1. Прикордонні зони.
  2. Військові містечка.
  3. Зони екологічних катастроф.
  4. Зони воєнного стану.
  5. Зони масової епідемії.

Цей перелік залишається недоторканим вже кілька років. Всі поправки вправі внести лише уряд.

Документи і зразок заяви

При оформленні реєстрації уповноважений орган зажадає наступний пакет документів: При оформленні реєстрації уповноважений орган зажадає наступний пакет документів:

  1. Документи, що підтверджують особу заявника: паспорт РФ, СРСР, закордонний паспорт, свідоцтво про народження при віці молодше 14 років.
  2. Заява за формою №1 з обов'язковим підписом власника нерухомості, в якій відбувається реєстрація. У пункті уповноваженого органу прописується найменування установи, ПІБ в родовому відмінку, адреса бажаної прописки, терміни тимчасової реєстрації, ПІБ власника.
  3. Чи надаєте документи, що підтверджують право на тимчасову реєстрацію на даній території. Це можуть бути договір оренди нерухомості , правовстановлююче свідоцтво , Заява власника. Для реєстрації достатньо одного з поданих документів. Якщо таким стає заяву власника, то він повинен надати правовстановлюючий документ. Заява пишеться від руки в довільній формі. При оформленні тимчасової прописки власник зобов'язаний бути присутнім і пред'являти документ, що підтверджує особу.

Завантажити бланк заяви за формою №1 про реєстрацію за місцем перебування можна тут .

Заповнення бланка - нюанси на відео

Як саме заповнити форму №3 або бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина?