Реклама
Реклама
Реклама

Як дізнатися межі ділянки: по кадастровому номеру

  1. Для чого потрібно визначати межі своїх угідь
  2. Як можна визначити координати конкретної ділянки

Земельною ділянкою називають певну частину поверхні землі, що має чітко зафіксовані межі. Відомості про площу ділянки, його місцезнаходження, правовий статус та інші характеристики відображені у зводі відомостей про врахований нерухоме майно під назвою Державний кадастр нерухомості.

Відомості про площу ділянки, його місцезнаходження, правовий статус та інші характеристики відображені у зводі відомостей про врахований нерухоме майно під назвою Державний кадастр нерухомості

Важливо! Межі належить господареві землі визначаються за допомогою межування.

Поділ - певний вид робіт для постановки ділянки або його частини на кадастровий облік. В ході роботи визначаються координати, межі, площа об'єкта нерухомості, проводиться її поділ або об'єднання з іншими ділянками.

Дану процедуру проводять фахівці геодезичної компанії. Вони виїжджають за вказаною адресою, роблять виміри, складають акт. Потім готується межовий план, куди заносяться всі отримані відомості. При зміні меж ділянки даний план має затвердити Комітет земельних відносин. Далі ділянку ставиться на облік в органах, що займаються веденням державного кадастру нерухомості. У Росреестр вносяться відповідні зміни.

Найпростішим і найдешевшим варіантом вважається визначення межі земельної ділянки за кадастровим номером.

Для чого потрібно визначати межі своїх угідь

Найпоширенішими випадками виникнення такої необхідності є: Найпоширенішими випадками виникнення такої необхідності є:

  • вступ у суперечку з громадянами, які проживають по сусідству,
  • продаж або купівля ділянки землі.

Більшість жителів встановлюють певні межі своїх ділянок умовно. Земля передається з рук в руки, від покоління до покоління. Згодом ці межі можуть змінюватися. Наприклад, сусід поставить паркан на метр далі, ніж належить і вважає це правильним рішенням. А як переконати сусіда, що він зайшов на чужу територію? При наявності інформації про чіткі межі можна довести неправомірність дій сусіда. Але в основному все робиться за домовленістю, тому виникають різні конфлікти.

Громадянин, купуючи ділянку, бажає точно дізнатися межі своєї майбутньої нерухомості, скільки метрів він купує. Перед продавцем постає необхідність підготовки документації, яка потрібна для здійснення угоди.

І в тому, і в іншому випадку необхідно чітке встановлення меж ділянки шляхом проведення межування.

Є ще ситуації, які вимагають наявності відомостей про межі території, що належить власникові:

  • процес об'єднання ділянок або розділ одного великого ділянки на кілька частин,
  • при розділі майна, передачі його у спадок знадобиться визначити частки для кожного спадкоємця або члена сім'ї,
  • постановка ділянки на облік в кадастр,
  • необхідність виправлення кадастрової помилки в базі реєстрації або документах,
  • уточнення меж сусідніх ділянок.

Точно встановлені межі ділянки повинні в обов'язковому порядку узгоджуватися з сусідами в письмовій формі.

Як можна визначити координати конкретної ділянки

Законодавство не дає точного визначення поняття - межі території, але встановлює порядок, за яким їх можна визначати Законодавство не дає точного визначення поняття - межі території, але встановлює порядок, за яким їх можна визначати.

Як дізнатися кордону своєї ділянки? Існує чотири способи:

  1. Запросити кадастрового інженера.

Фахівці за вказаними в кадастровому паспорті координатам зможуть точно визначити рубежі належить господареві території. Послуги геодезиста доведеться оплачувати. Коштують вони дорого, зате можна бути впевненим, що кордони будуть вказані чіткі. Для вимірювань застосовуються спеціалізовані прилади - вішки, тахометри, далекоміри. Координати заносяться в межовий план.

  1. Через портал Росреестра.

Зайдіть на портал даної служби за адресою pkk5.rosreestr.ru. Знайдіть на панелі значок пошуку (самий верхній) і введіть кадастровий номер ділянки. Натисніть на синю кнопку «Знайти». Перед вами відкриється місцевість, яка показується зі супутника. З правого боку знайдіть кнопку з управління картою і в вкладці виберіть - "Esri", що означає знімок з космосу. Треба буде кілька хвилин почекати, особливо якщо ділянка розташована далеко від великих міст. По розташуванню будівель можна визначити, де знаходиться ваша земля.

  1. Домовитися з сусідами.

При розмежування ділянок узгодження даного питання з сусідами є важливим. Як це зробити за законом?

За допомогою письмового повідомлення запросіть на збори всіх сусідів, яких хвилює це питання, і фахівця, який згоден провести роботу з розмежування ділянок. Коли роботи по складанню схеми території завершаться і буде складений акт узгодження, всім сусідам слід поставити під ним свої підписи.

  1. За документами.

Відкрийте правовстановлюючі документи, технічний паспорт об'єкта, договір про купівлю або продаж. У них вказані всі необхідні відомості по координатам і результатами межування.

Перед початком пошуку відомостей про периметрі і координатах території потрібно точно дізнатися, проводили межування на даному об'єкті нерухомості чи ні. Необхідні дані вказані в кадастровому паспорті або виписці, яка видається в Росреестра або через МФЦ.

Якщо межі земельної зони точно встановлені, то можна уникнути суперечок з сусідами і продавцями нерухомості.

А як переконати сусіда, що він зайшов на чужу територію?
Як дізнатися кордону своєї ділянки?
Як це зробити за законом?