Реклама
Реклама
Реклама

Скупка і продаж золотих монет в 10 рублів Миколи II

  1. ЗМІНИ У ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ
  2. Зовнішній вигляд 10 РУБЛІВ МИКОЛИ II, ОПИС
  3. ЦІННІСТЬ ЗОЛОТИЙ МОНЕТИ В 10 РУБЛІВ МИКОЛИ II

Кінець ХІХ - початок ХХ століття привнесли в Російську імперію безліч змін. У цей час відбулися події, які вплинули на хід історії в масштабах не тільки однієї країни, а й світу в цілому. Саме на ці роки припадає правління останнього імператора Миколи II, на кого закінчилася монархія і встановився республіканський лад. Можна багато говорити про царювання Миколи II, ряд істориків критикує його політику, але все ж є багато позитивних моментів, реформ, які сприяли економічному розвитку країни. Одним з таких подій вважається перебудова грошової системи Росії. У зв'язку з цим чеканилося багато монет, що відрізняються за вагою та вартістю, що вплинуло на сьогоднішній ринок цінних монет.

ЗМІНИ У ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ

В останній чверті XIX століття дозріває рішення про модифікацію грошової системи, і уряд приймає рішення збільшення золотого запасу держави. Таким чином, за 1881-1897 рік золотий запас збільшився в 3,5 рази.

Самі монети теж змінилися. Нова монета номіналом 10 рублів, раніше містить 12,9 грам золота, тепер стала 8,6 грама; також змінився і її діаметр - з 24,6 мм до 22,5 мм. Монета залишилася в такому незмінному вигляді до кінця царської монетного карбування.

Зовнішній вигляд 10 РУБЛІВ МИКОЛИ II, ОПИС

Сьогодні існує два види десятирублевой монети, що відрізняються роком карбування і зовнішнім виглядом.

У першому випадку монета датується 1895-1897-ми роками і називається «Імперіал '». Монета вагою 12,9 грама і діаметром 24,6 міліметра. Передню сторону прикрашає портрет Миколи II, повернутого ликом в ліву сторону. По колу зліва направо, розриваючись над головою імператора, йде напис «Б.М.НІКОЛАІ II ІМПЕРАТОР' І САМОДЕРЖЕЦ' Всеросс. ». І портрет, і напис укладено в декоративне оздоблення і маленький виступаючий бортик.

Зі зворотного боку в центру міститься орел з двома головами як символ імперії. Він тримає в лівій лапі скіпетр, у правій - державу; на крилах перебувають герби князівств. Голови орла одягнені в корони, об'єднані зверху великий короною. Під орлом йде напис «ІМПЕРІАЛ» і «10 РУБЛІВ золотом (з датою карбування)». Прикрашає монету облямівка, як і на передній стороні, також присутній ззаду.

На гурті є традиційний напис «чистого ЗОЛОТА 2 ЗОЛОТНИКА 69,36 ЧАСТКОЮ (А.Г)»

Модель другий монети датується 1898-1911 рр. випуску. Він відрізняється від свого попередника вагою (8,6 грама) і зменшеним діаметром (22,5 міліметра). Відносно зовнішнього вигляду, то він теж має відмінності. На аверсі портрет Миколи II зменшений, виконаний грубіше, хоча розташування і написи по колу залишилося тим самим.

На реверсі все той же орел, але корона зверху представлена ​​вище, ніж на монеті 1895-1897-х років.

На гурті напис «чистого ЗОЛОТА 1 ЗОЛОТНІК' 78,24 ЧАСТКОЮ».

За роки створення таких монет налічується близько 60 мільйонів, що вказує на різноманітність їх ціни і попиту.

ЦІННІСТЬ ЗОЛОТИЙ МОНЕТИ В 10 РУБЛІВ МИКОЛИ II

Завдяки своїй рідкості, ціна на десятикарбованцеві монети досить виросла. Потрібно мати на увазі, що деякі екземпляри, наприклад, пробні монети 1985 року, вельми раритетні, оскільки їх кількість становить лише п'ять штук. Теж можна сказати і про монети 1906 року, яких налічується лише 10 екземплярів. Інтерес у нумізматів також викликає серія монет 1911 року.

Якщо ви прийняли рішення здійснити покупку або продати миколаївську монету в 10 рублів , То важливо звернутися до професійно підкованим людям в цій області, так як на ринку безліч підробок. Десятирублевой монета стане серцем вашої колекції і вигідним капіталовкладенням, оскільки вартість прирівнюється до ціни золота, з якого вона виготовлена.