Реклама
Реклама
Реклама

Поліція Алмати посилила контроль громадських місць

Планове оперативно-профілактичний захід проводиться в мегаполісі напередодні Універсіади-2017. Планове оперативно-профілактичний захід проводиться в мегаполісі напередодні Універсіади-2017

Фото з сайту motor.kz

В Алмати місцеві правоохоронні органи задіяли весь особовий склад в оперативно-профілактичному заході, що проводиться в місті напередодні Універсіади-2017, передає Kazpravda.kz з посиланням на Алматинский міський оперативний Штаб по боротьбі з тероризмом.
Посилене оперативно-профілактичний захід буде проходити в Алмати з 6 по 25 січня.
Як прокоментували в Легош, планове ОПМ ніяк не стосується останніх нововведень в законодавство і пов'язане виключно з прийдешніми спортивними змаганнями світового масштабу.
З метою координації дій всіх сил і засобів, задіяних в обході, створено оперативний штаб. Крім цього, перевірка здійснюється на 5 прилеглих до мегаполісу районах Алматинської області. За три дні рейдів переважно були перевірені громадські місця, в тому числі ринки і торгові доми.
Також перевірено близько 4,5 тисячі осіб, які перебувають на профілактичному обліку в органах внутрішніх справ, зокрема раніше судимі, алкоголіки і наркозалежні, а також особи, які перебувають на обліку в психоневрологічному диспансері. В ході вищевказаної відпрацювання за 3 дні розшукано 14 кримінальних злочинців і 6 раніше безвісти зниклих людини.
Крім того, були виявлені 637 порушень міграційного законодавства з боку іноземних громадян, при цьому 346 іноземця оселені в приймач-розподільник, 32 - видворено за межі республіки. В ході обходу занедбаних об'єктів, підвалів і горищ затримано 273 особи без певного місця проживання, з них 43 відправлені в приймач-розподільник.
В ході рейдових заходів порушено адміністративні провадження по 49 фактам приставання з метою надання сексуальних послуг і по 7 фактів надання приміщень для надання інтимних послуг. Наприклад, в готелі "Золотий Дракон", розташованої на перетині проспектів Райимбек і Сейфуллина, виявлені 32 дівчини, які надають інтимні послуги. Дані особи були доставлені в УВС Алмалінского району до з'ясування обставин.
В рамках ОПМ перевірені 5 951 власник зброї, усунуто 230 порушень правил їх зберігання, вилучено 219 одиниць зброї.
З метою забезпечення безпеки на дорогах Алмати виявлено 1 640 порушень правил дорожнього руху: за управлінням транспорту в нетверезому стані - 11 осіб, 19 - без документів, 6 - оштрафовано за виїзд на зустрічну смугу руху, 172 - за перевищення димності і 2 - за водіння автотранспорту з підробленими номерами.
Всього в ході проведення ОПМ виявлено 3 624 правопорушення, з них 383 - кримінальних і 3 241 - адміністративних.