Реклама
Реклама
Реклама

У Гомелі сплатили «податок на дармоїдство» почали повертати гроші

  1. Автор: belkagomel.by. Фото: Марія Амеліна

Податкові інспекції почали віддавати гроші тим, хто сплатив збір за соціальне утриманство. У Радянському районі Гомеля звернутися за поверненням сплачених сум можуть 1112 чоловік.

У Радянському районі Гомеля звернутися за поверненням сплачених сум можуть 1112 чоловік

Президент розпорядився повернути гроші з бюджету 5 липня, а вже 7 числа, коли інформація про повернення збору поширилася в ЗМІ, до районної інспекції прийшли перші відвідувачі. Заступник начальника ІМНС Андрій Сінюковіч не став називати число звернулися, однак зауважив, що збір на участь в держвидатки в Радянському районі встигли сплатити 1112 чоловік. Теоретично кожен з них може звернутися за поверненням. Але важливо, щоб були виконані певні умови.

- Збір буде повернуто людям, які беруть участь у фінансуванні державних витрат в 2017 році незалежно від періоду цієї участі. Тобто навіть якщо людина не працювала в 2015-2016 роках, але пізніше працевлаштувався, сплачений збір йому повернуть в повному обсязі. Також його повернуть платникам, які досягли на момент звернення пенсійного віку, який став недієздатними або інвалідами громадянам незалежно від групи інвалідності і дати її настання, новоспеченим батькам, - перерахував Андрій Сінюковіч.

Для повернення коштів платнику необхідно особисто з'явитися до інспекції Міністерства з податків і зборів з паспортом або замінюють його посвідченням особисто. Фахівці дадуть заповнити бланк заяви, в якому необхідно буде самостійно вказати підставу для повернення сплаченого збору. Наприклад, працевлаштування, заняття ремісничої діяльністю, народження дитини. Особиста присутність платника є принциповим.

Сплатили збір нетунеядцев візьмуть в двох кабінетах. Ажіотажу, черг немає. Вся процедура займає кілька хвилин.

Інформація, зазначена в заяві, буде перевірена. Якщо мова йде про працевлаштування, ніякі додаткові документи не будуть потрібні. Фахівці податкової інспекції самі знайдуть потрібну інформацію за допомогою ресурсу, який у кожного з них є на робочому столі.

Якщо підстави для повернення коштів вважатимуть переконливими, то за бажанням заявника гроші будуть зараховані йому на карт-рахунок, вказаний в заяві, або виплачені готівкою у відділенні «Беларусбанк». На цю адміністративну процедуру відводиться місяць, але на ділі виплата здійснюється набагато швидше.

- В даний час Декрет №3 «Про попередження соціального утриманства» залишається чинним, - нагадав Андрій Сінюковіч. - Однак на розгляді Глави держави знаходиться його нова концепція, що складається з двох основних блоків. Перший передбачає максимальне сприяння держави зайнятості населення. Другий - ресоціалізацію осіб, які ведуть асоціальний спосіб життя.

Написати заяву про повернення збору на участь в державних витратах можна за адресою: Гомель, вул. Косарева, 27, каб. 101, 103. Прийом ведеться в робочі дні з 8:30 до 17:30 (перерва з 13 до 14 годин).

Автор: belkagomel.by. Фото: Марія Амеліна

Мітки: Андрій Сінюковіч декрет №3 ІМНС податок на дармоїдство податкова інспекція радянський район працевлаштування

Мітки:   Андрій Сінюковіч   декрет №3   ІМНС   податок на дармоїдство   податкова інспекція   радянський район   працевлаштування

Підпишіться на наш канал в Яндекс.Дзен