Реклама
Реклама
Реклама

Хочеш відрізнити справжній Galaxy S9 від підробки? Дізнайся як!

  1. Як було раніше?
  2. Що зараз або ознаки підробленого Galaxy S9
  3. Швидко розпізнаємо копію Galaxy S9
  4. Перевіряємо гаджет використовуючи сервісний код

Останнім часом китайські підробки в буквальному сенсі наповнили світовий ринок. Це стосується, в тому числі смартфонів таких відомих на весь світ компаній, як Samsung. Причому, з Galaxy S9 склалася і зовсім парадоксальна ситуація.

Виробники з-під неба стали випускати копію флагмана Samsung ще до офіційного релізу. Смартфон ще не представлений, а копії вже щосили продаються. Ех, китайці, китайці ... :)

А вже що почалося після старту продажів! Galaxy S9 не продає хіба що ледачий. І далеко не всі з цих продавців є чесними. Підробок дуже багато.

Нам, наприклад, вже намагалися «штовхнути» справжній Galaxy S9 прямо на автобусній зупинці.

І ось тут саме головне зрозуміти - оригінальний смартфон чи ні? Як легко відрізнити підробку? Давайте розбиратися!

Як було раніше?

Ще кілька років тому, підроблений гаджет міг визначити навіть людина, не особливо розбирається в таких пристроях, адже на ці смартфони додавалися безглузді, а часом навіть смішні функції.

Наприклад, встановлювалися антени для перегляду TV-програм. У пристроях, де повинна бути одна SIM-карта, їх чомусь виявлялося дві. Русифікація викликала посмішку (або дику злість - нічого ж не зрозуміло!), Та й якість збірки залишало бажати кращого.

Що зараз або ознаки підробленого Galaxy S9

Сучасні виробники підроблених флагманів вже не допускають подібних помилок, хоча ... на деякі моменти все ж варто звернути увагу. Отже, у фальшивій «дев'ятки» зустрічаються такі недоліки:

  1. У самих ранніх копіях датчик відбитка пальця розташовувався не під камерою, а поруч з нею (як в Galaxy S8).
  2. Напис Samsung на задній частині корпусу часто нанесена нерівно або з помилками.
  3. Іноді ця ж сама напис присутній на лицьовій стороні смартфона (!!!).
  4. У вимкненому стані екран практично такий же як в оригіналу. Але от якщо його включити, то у верхній і нижній частині дисплея можна буде побачити великі чорні смужки. Звичайно ж, їх бути не повинно. Останнім часом китайські підробки в буквальному сенсі наповнили світовий ринок
  5. кнопка Bixby викликає не фірмового голосового асистента компанії Samsung, а «Окей, Google». Це в кращому випадку.
  6. Написи на задній кришці. У оригіналу - Samsung і інша технічна інформація. У підробки, крім цього, написана модель смартфона - Galaxy S9 або S9 +. Оновлене! На youtube трапляються ролики, в яких цей напис присутній навіть у оригінальної моделі смартфона. Наше припущення, що це або передпродажні інженерні зразки (видаються блогерам і компаніям на огляд), або ... більше ідей немає (якщо у вас є якісь думки, то обов'язково пишіть в коментарі!). На 100% точно можна сказати тільки одне - у офіційних Ростест Galaxy S9 і S9 Plus цей напис відсутній.
  7. Технічні характеристики сильно гірше і це можна помітити навіть без якихось особливих навичок. Екран тьмяний, все працює повільно, а пам'яті часто не вистачає.
  8. У копії один динамік. Спробуйте включити музику - звук буде йти тільки з нижньої частини корпусу.

Загалом, на даний момент, найчастіше досить просто взяти подібний пристрій в руки і все стає зрозуміло. Однак, виробники постійно вдосконалюють свій продукт і не виключено, що в найближчому майбутньому відрізнити копію візуально буде дуже складно. Що ж робити? Є перевірені способи обчислити підробку ...

Швидко розпізнаємо копію Galaxy S9

Перед тим, як передати гроші продавцю, і стати щасливим володарем новенького гаджета, скористайтеся бенчмарком. Для цих цілей ми рекомендуємо використовувати утиліту AnTuTu.

Зверніть увагу! AnTuTu потрібно завантажити самостійно. Якщо на майно, що продається телефоні програма вже встановлена, то її результатами не завжди можна довіряти. Обов'язково видаліть її та завантажте заново.

Ось покрокова інструкція перевірки:

  1. З Play Market завантажуємо і встановлюємо AnTuTu, після чого запускаємо програму;
  2. Знаходимо пункт меню «Перевірка пристрою».
  3. Тиснемо на нього і бачимо результат.

У нашому випадку Galaxy S9 виявився справжнім. І на тому спасибі :)

Перевіряємо гаджет використовуючи сервісний код

Ще один найпростіший спосіб перевірити на оригінальність будь-смартфон з лінійки Galaxy. Для цього потрібно зайти в спеціальне меню, яке відкривається за допомогою спеціальних кодів. Отже, поїхали:

  1. Набираємо * # 7353 # (як звичайний номер телефону).
  2. У справжнього Galaxy S9 на дисплеї висвітиться спеціальне меню, де буде відображений відповідний функціонал з різними опціями для тестування пристрою.

Для закріплення результату можна спробувати ще один код - * # 0 * #. З підробкою він не спрацює, а у оригінального Galaxy S9 відкриється ще одне меню тестування функцій пристрою.

І на останок:

  1. Не забудьте перевірити Galaxy S9 на справжність за серійним номером - зайвим точно не буде.
  2. Купуйте смартфон в відомих магазинах і у офіційних дилерів - в цьому випадку ймовірність купити «як оригінал» прагне до нуля.
  3. Не поспішайте з покупкою - витратити гроші завжди встигнете. Куди обидней буде просто втратити їх.

PS Якщо вам відомі ще якісь відмінності або інші способи розпізнати підробку, то обов'язково пишіть в коментарях. Повірте, багато людей скажуть вам велике спасибі!

PSS І звичайно ж, ставте лайки, тисніть на кнопки соціальних мереж - адже якщо інформація корисна, то чому б не поставити «+1»?

Як було раніше?
І ось тут саме головне зрозуміти - оригінальний смартфон чи ні?
Як легко відрізнити підробку?
Як було раніше?
Що ж робити?
PSS І звичайно ж, ставте лайки, тисніть на кнопки соціальних мереж - адже якщо інформація корисна, то чому б не поставити «+1»?