Реклама
Реклама
Реклама

У Ташкенті з'являться Korean Town і новий гольф-клуб

Зустріч корейських підприємців з представниками Узбекистану. Фото прес-служби Держкомтуризму

Корейські компанії, що займаються інвестиціями в будівельній сфері, на зустрічі з в.о. першого заступника голови Держкомтуризму Узбекистану Улугбек Касимходжаевим запропонували звести в Ташкенті нові об'єкти, в тому числі, гольф-клуб і Korean Town (корейський квартал). Про переговори повідомляє прес-служба Комітету.

На зустрічі з делегацією компанії Land Master на чолі з її президентом Бе Санг Роном обговорювалося питання будівництва в столиці Узбекистану нового гольф-клубу і сучасних гостьових будинків. Корейські фахівці вже займаються розробкою проекту гольф-клубу, який повинен стати популярним місцем проведення дозвілля для іноземних туристів.

Перший гольф-клуб в Ташкенті (Ташкентський гольф-клуб на озерах) був відкритий в 1998 році за участю американської компанії Olden Star Inc. Його люблять відвідувати туристи з Південно-Східної Азії, особливо, з Південної Кореї, де даний вид спорту популярний, але вважається дуже дорогим.

У свою чергу, представники компанії Triple Crown Group на чолі з керуючим власником Чон Кёнг Сіком в ході переговорів в Держкомтуризмі запропонували побудувати в Ташкенті готельний комплекс і корейський квартал. Підприємці повідомили, що подібні Korean Town існують в багатьох країнах світу. На території узбецької столиці планується організувати об'єкти інфраструктури і додаткові зручності для туристів - кафе корейської та європейської кухні, а також надання послуг гіда-перекладача для візитерів з Кореї.

Відзначимо, що компанія Triple Crown Group вже має досвід співпраці з узбецькими партнерами. Так, в квітні поточного року повідомлялося про підписання меморандумів про взаєморозуміння між південнокорейськими підприємцями і міністерством дошкільної освіти. Згідно з документом, іноземні інвестори планують поставити в Узбекистан розважальні майданчики для дітей дошкільного віку.

Зазначені проекти - не перший випадок співпраці будівельних компаній з Південної Кореї в Узбекистані. У березні поточного року повідомлялося, що в в районі столичного парку імені Алішера Навої південнокорейська компанія Somang Global зводить житловий комплекс «Сеульський містечко біля річки», що складається з семи багатоповерхових будинків на 650 квартир. Іноземні інвестори вклали в цей проект близько $ 100 млн. Крім того, цей же підрядник планує в листопаді 2018 року здати в експлуатацію бізнес-центр Seoul Plaza, побудований поблизу станції метро «Ойбек».

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»