Реклама
Реклама
Реклама

Весільні традиції Італії - історія і сучасність

  1. Весільні італійські традиції, пов'язані з забобонами
  2. Вуаль італійської нареченої
  3. Дзеркало під забороною в день весілля
  4. Шлях до церкви на італійському весіллі
  5. В Італії наречений переносить наречену в будинок на руках
  6. Бонбоньєрки на весіллі - італійська традиція?
  7. Історія і сучасність італійського весілля
  8. Любовна італійська серенада як заручини
  9. Пара білих весільних голубів

Традиції весільного обряду в Італії відображають емоційність і пристрасність нації, пов'язані з багатим фольклором цієї країни. Деякі традиції сьогодні забуті, інші міцно увійшли в сучасне життя.

Деякі традиції сьогодні забуті, інші міцно увійшли в сучасне життя

Руки нареченої жених в Італії просить у її матері, а не у батька, як прийнято у нас. Якщо батьки дають згоду на шлюб, наступним кроком є ​​заручення нареченого і нареченої. Це пишний, яскравий обряд, що відбувається в будинку у нареченої. Молодим навіть після здійснення цього обряду було заборонено залишатися разом наодинці до весілля, нареченій також не можна було відвідувати будинок жениха.

Цей звичай характерний не тільки для Італії - наречену ховали в день весілля, нареченому потрібно було платити викуп або шукати її.

Після вінчання молоді сідали за святковий стіл, італійська весілля немислима без пісень і танців. Коли святкове застілля добігало кінця, нареченого і наречену проводжали до шлюбного ложа. За традицією, його готували матері. Кімнату прикрашали квітами, під перини клали амулети, щоб відігнати злих духів.

У сучасній Італії збереглися обряди викупу нареченої, заручення. Назва «медовий місяць» бере своє походження в Стародавньому Римі. Згідно з традицією, в перший місяць спільного життя молодята повинні їсти мед, так що назва це має римські корені.
Якщо молодята та їхні батьки консервативні, всі ці традиції дотримуються і до цього дня.

Весільні італійські традиції, пов'язані з забобонами

Щасливий день для італійського весілля

Італійці - забобонний народ, тому вони грають весілля в неділю, цей день вважається найбільш підходящим. Найкращим часом року для святкування весілля вважається кінець літа і осінь.

Вуаль італійської нареченої

Наречена одягала вуаль, щоб приховати обличчя від нечистих поглядів, а наречений з цих же міркувань клав до кишені шматочок металу. Вважалося, що він здатний відігнати нечисту силу.

Дзеркало під забороною в день весілля

Для нареченої також було неприпустимо милуватися собою в дзеркалі у весільному вбранні, це вважається поганим знаком, з золотих прикрас вона одягала тільки обручку.

Шлях до церкви на італійському весіллі

Шлях молодих до церкви дуже важливий, потрібно вміти стежити за знаками. Наприклад, сонце, веселка - прекрасні символи, які означають щасливе життя, а зустріти по шляху похоронну процесію - поганий знак.

В Італії наречений переносить наречену в будинок на руках

Є весільні прикмети, які італійці дотримуються дуже дбайливо. Наприклад, прибуття нареченої в новий будинок. Для того, щоб сімейне життя було вдалою, щасливою, чоловікові потрібно на руках пронести дружину через поріг. Якщо дружина все ж настане на поріг, в сімейному житті можуть виникнути складності. Свекруха зустрічає молоду господарку і дарує їй корисні в побуті подарунки.

Свекруха зустрічає молоду господарку і дарує їй корисні в побуті подарунки

для молодят весільний альбом - реліквія, тому завжди на весілля наймають професійного фотографа і велику увагу приділяють красі і якості фото

для молодят весільний альбом - реліквія, тому завжди на весілля наймають професійного фотографа і велику увагу приділяють красі і якості фото

традиція обсипати молодят пелюстками троянд, монетами і цукерками існує не тільки у нас

Бонбоньєрки на весіллі - італійська традиція?

Можливо, традиція дарувати гостям бонбоньєрки , Прийшла до нас саме з Італії. Частування у вигляді цукерок традиційно вкладалося в красиві мереживні мішечки і лунало гостям.

Кількість цукерок в мішечку має бути непарною, зазвичай це п'ять цукерок, які символізують багатство, здоров'я, щастя, дітей та довге життя.

Кількість цукерок в мішечку має бути непарною, зазвичай це п'ять цукерок, які символізують багатство, здоров'я, щастя, дітей та довге життя

У італійців існує культ весілля, тому з молодятами часто хочуть сфотографуватися незнайомі люди, і ті охоче погоджуються

Історія і сучасність італійського весілля

Розлучення по-італійськи

Розлучення в Італії до недавнього часу був заборонений. Взагалі в цій країні до незаміжніх жінок відносяться неприязно, так що батьки дуже переживають, якщо дочка довго не виходить заміж. А якщо подружнє життя ставав нестерпним, подружжя просила дозволу на роздільне проживання.

У сучасній Італії можна як вінчатися в церкві, так і розписуватися в муніципалітеті.

Любовна італійська серенада як заручини

Читайте також:

У сьогоднішній Італії ще можна зустріти і таку прекрасну традицію - збираючись зробити пропозицію, наречений виконує серенаду для коханої, а якщо він володіє будь-яким музичним інструментом, демонструє гру на ньому. Після цього сеньйора отримує в подарунок кільце з діамантом - символ любовних відносин. За старовинною легендою, цей камінь створило полум'я любові, тому діамант - символ вірності, пристрасті і чуттєвості.

Пара білих весільних голубів

Ще одна гарна сучасна традиція - випускати в небо пару білих голубів. Птахи символізують відданість і любов.

Птахи символізують відданість і любов

голуби - символ любові і відданості

Італійська весілля - свято галасливий і веселий, тому часто святкування затягується до світанку. Гості продовжують танцювати тарантелу, співати і веселитися, навіть коли молоді вже покинули свято.