Реклама
Реклама
Реклама

Нікола Тесла був першим творцем роботів-вбивць

Патент Ніколи Тесла.

Фото: United States Patent And Trademark Office

Першим винахідником роботів-вбивць виявився Нікола Тесла. У патенті від 8 листопада 1898, виявленому інженером Меттью Шройером (Matthew Schroyer), описувалися безпілотні військові апарати, руйнівної сили яких досить, щоб людство відмовилося вести війни. Про це повідомляє Popular Science, передає Lenta .

За словами Тесли, його апаратів не потрібні дроти і кабелі. Ці "кораблі" будуть переміщатися завдяки "хвилях, імпульсам або випромінювання, яке сприймається через землю, воду і атмосферу" і доходять до будь-якого об'єкта в рамках ефективного радіусу дії. Таким чином, Тесла передбачив сучасне застосування радіохвиль, які в 1890-х тільки почали використовувати для комунікації.

Патент, названий "Опис методу і апарату по управлінню механізму рухомих судів або транспортних засобів", також включає в себе міркування про сфери застосування пристрою. Крім доставки вантажів і зв'язку з важкодоступними місцевостями, Тесла згадує про військових цілях: "Гарантована і безмежна руйнівність мого винаходу дозволить встановити і підтримувати вічний мир між народами".

Нікола Тесла (1856-1943) - винахідник в області електротехніки і радіотехніки сербського походження, інженер, фізик. Народився і виріс в Австро-Угорщині, в наступні роки в основному працював у Франції та США , Отримав громадянство Сполучених Штатів. Широко відомий завдяки своєму внеску в створення пристроїв, що працюють на змінному струмі, багатофазних систем, синхронного генератора і асинхронного електродвигуна.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram