Реклама
Реклама
Реклама

Термін реєстрації ІП в 2019 році

Термін реєстрації ВП у податкову службу визначено чітко - 3 робочих дня. Час же реєстрацію ІП в податковій залежить від самого підприємця, точніше його грамотності та відповідальності при заповненні заяви за формою Р21001 (зразок) . Після чого ви або отримуєте свідоцтво про реєстрацію, або відмова в реєстрації .

Отримати безкоштовну консультацію по реєстрації ІП

Причиною відмови найчастіше стає небажання майбутнього підприємця слідувати вимогам в заповненні заяви, допускаються помилки і неточності, яких можна було б уникнути при належному ставленні до справи. У підсумку термін державної реєстрації ІП може збільшитися до тижнів і місяців, і винна в цьому не ФНС або окремий податковий інспектор, а сам громадянин.

У підсумку термін державної реєстрації ІП може збільшитися до тижнів і місяців, і винна в цьому не ФНС або окремий податковий інспектор, а сам громадянин

Раніше терміни реєстрація ІП становили 5 робочих днів. В основному, це час йшло на перевірку ваших документів інспектором особисто. Іноді лояльно налаштовані співробітники ФНС могли виправити будь-яку допущену помилку, економлячи вам час і гроші. Тепер введена комп'ютерна обробка заяв, а машина, на жаль, лояльністю відрізнятися не може, хоч і працює швидше інспектора. За скільки днів можна відкрити ІП сьогодні, в 2019 році?

Термін реєстрації ІП встановлений в 3 робочих дня.

Про це є відповідна інформація і на сайті ФНС:

Про це є відповідна інформація і на сайті ФНС:

Мабуть, відповідати на питання, скільки по часу реєструє податкова, вже набридло і самим податківцям. Однак, якщо ви реєструєте не особисто, а віддалено (через пошту, служби доставки або електронним способом), то на отримання документів (свідоцтво і лист записи ЕГРІЛ) піде трохи більше часу. У цих випадках сказати, скільки часу займає реєстрація ІП, з точністю до дня можна, але в межах тижня з моменту подачі документів бажаний статус ви отримаєте.

▼ Зарезервуйте рахунок для ІП, поки чекаєте реєстрацію: ▼

Наведіть «повзунки», розкрийте і виберіть «Додаткові умови», щоб Калькулятор підібрав для Вас оптимальну пропозицію по відкриттю розрахункового рахунку. Залиште заявку і Вам передзвонить менеджер банку: проконсультує по тарифу і зарезервує розрахунковий рахунок.

Ще кілька коротких запитань-відповідей:

  • Який термін реєстрації ІП для іноземців? Те ж саме, 3 робочих дня, якщо говоримо про розгляд в податковій. Просто знадобляться інші документи і послуги нотаріуса, які можуть трохи затягнути процес.
  • Чи впливає на термін реєстрації як ІП вид діяльності, яким підприємець збирається займатися? Ні, не впливає, але є нюанс. При заповненні заяви на аркуші з кодами КВЕД потрібно вказувати коди не менше 4 знаків, в іншому випадку буде відмова в реєстрації.
  • Скільки за часом відкрити ІП, якщо звернутися до юристів, які займаються реєстрацією фірм? Швидше не вийде все одно, скоріше можна говорити про меншу ймовірність у відмові, тому що заповнювати заяву за вас будуть професіонали.
  • Чи правда, що можна безкоштовно сформувати весь пакет документів за допомогою спеціалізованих сервісів в Інтернет? Так це так. Такі сервіси хороші тим, що являють собою програму, в якій вже враховані всі вимоги реєструючих органів (докладніше читайте в статті « Реєстрація ІП онлайн «). Відповідно, помітно знижується ймовірність помилки, а, значить, скорочується термін реєстрації ВП.

Якщо у Вас виникло питання, будь ласка, залиште його в коментарях нижче: відповідаємо оперативно! І підпишіться на нашу розсилку, щоб бути в курсі нових статей на Все-для-ІП:

За скільки днів можна відкрити ІП сьогодні, в 2019 році?
Чи правда, що можна безкоштовно сформувати весь пакет документів за допомогою спеціалізованих сервісів в Інтернет?