Реклама
Реклама
Реклама

Прописка дитини на 2015 рік

  1. Прописка дитини в Україні
  2. Прописка дитини до батька
  3. Прописка дитини до матері
  4. Прописати дитини до бабусі
  5. Прописка дитини без батьків
  6. Прописати дитини в Києві
  7. Документи для прописки дитини
  8. Прописка новонародженої дитини

Компанія «Spektr Ukraine» - визнаний експерт в галузі житлового права. Ми реалізуємо будь-які види послуг, сполучених з пропискою дітей. Напрацьований досвід дозволяє нам знаходити гранично швидке і просте рішення будь-якої юридичної проблеми. Ми надаємо свої послуги не тільки в українській столиці, а й в усіх її регіонах.

Прописка дитини в Україні

Один з головних питань, що цікавлять молодих батьків: яким чином зараз здійснюється прописка в дитини в Україні Один з головних питань, що цікавлять молодих батьків: яким чином зараз здійснюється прописка в дитини в Україні. На 2015 рік в українському житловому законодавстві були заплановані зміни, і ось до чого вони привели.

Відтепер прописка дитини в Україні здійснюється не в паспортному столі, а в райадміністрації, причому тепер просто принести свідоцтво про народження вже недостатньо - потрібно виконати ще ряд інших формальностей.

Таким чином, всупереч обіцянкам влади спростити бюрократичний документообіг, ситуація з пропискою дітей поки що тільки ускладнилася. Чи стосується це всіх нюансів, пов'язаних з пропискою дітей, або якісь норми все ж залишилися незмінними? Поговоримо про все по порядку.

Прописка дитини до батька

Прописка дитини за місцем проживання батька оформляється за старою процедурою - в цьому відношенні законодавство ніяких змін не зазнало Прописка дитини за місцем проживання батька оформляється за старою процедурою - в цьому відношенні законодавство ніяких змін не зазнало. Як відомо, поки дитині не виповниться десять років, його можна прописувати тільки разом з батьками.

Якщо вони живуть разом, то тут все відносно просто, якщо ж порізно, то процес оформлення злегка змінюється. Припустимо, Вам потрібно прописати дитину в квартирі батька. В такому випадку алгоритм дій буде приблизно таким.

Ви заручаєтесь письмовою згодою матері, берете паспорт батька і відправляєтеся з ним до відповідного органу, де, власне, прописку та оформляють.

Прописка дитини до матері

Якщо обставини вимагають того, щоб була оформлена прописка за місцем проживання матері, то механізм її отримання залишається аналогічним, проте все робиться навпаки - в райадміністрації надається паспорт матері і батьківське письмову згоду Якщо обставини вимагають того, щоб була оформлена прописка за місцем проживання матері, то механізм її отримання залишається аналогічним, проте все робиться навпаки - в райадміністрації надається паспорт матері і батьківське письмову згоду. Таким чином, прописка дитини до матері вимагає тих же документів.

І ще одна обставина. В обох розглянутих випадках Вам потрібно буде отримати підтвердження, що дитина вже або ще не прописаний у другого з батьків.

Українські закони виключають наявність у людини подвійний прописки, і подібний документ дозволяє уникнути цього порушення.

Прописати дитини до бабусі

Питання «Як прописати дитину до бабусі Питання «Як прописати дитину до бабусі?» Теж вельми поширений. Перш за все, варто сказати, що зробити це можна буде не раніше, ніж дитині виповниться десять.

У перші десять років життя дитина неодмінно повинен бути прописаний у батьків - це неодмінна вимога закону.

Потім його можна прописати і за іншою адресою, але лише в тому випадку, якщо з цим згодні і батьки, і сама дитина. Це правило працює протягом чотирьох років - з десяти до чотирнадцяти.

Після цього дитина може за власним бажанням прописатися по будь-якою адресою. І в будинку у бабусі в тому числі.

Прописка дитини без батьків

Коли мова йде про прописку дітей у кого-то з родичів (у дядька, тітки, дідусі і так далі), тут, власне кажучи, працює той же алгоритм. Закон надасть таку можливість лише після того, як дитині виповниться десять. У більш ранньому віці провести подібну процедуру буде неможливо.

Прописати дитини в Києві

У світлі нових законів,   прописати дитину в Києві   не так-то просто У світлі нових законів, прописати дитину в Києві не так-то просто. Вам доведеться йти в житлові контори і районну адміністрацію і простоювати в чергах.

До речі, врахуйте ще й те, що відтепер в цьому процесі повинні брати участь обоє батьків, так що якщо чадо Вам залишити ні з ким, готуйтеся до того, що йому теж доведеться брати участь в цьому «цікавому» процесі.

На жаль, державі поки не вдалося створити в адміністраціях належних юридичних умов для того, щоб швидко і без проблем прописати дитину. Київ в цьому питанні не виняток.

«Spektr Ukraine» надає своїм клієнтам унікальну можливість впоратися з поставленим завданням з мінімальними втратами часу і сил. Переважна більшість документів наші фахівці оформляють самі, особисто Ви витратите на це близько години, а почекавши всього кілька днів, Вам потрібно просто забрати свій документ з готовою відміткою.

Документи для прописки дитини

Тепер поговоримо про «документальної» складової процесу прописки Тепер поговоримо про «документальної» складової процесу прописки. Для того щоб прописати дитину, документи потрібні наступні:

  • паспорта батька та матері і, що найголовніше, їх особиста присутність в районній адміністрації - про це свідчать нещодавно внесені в закон правки;
  • свідоцтво про народження, яке Вам потрібно буде попередньо забрати в РАГСі;
  • ордер на житло - це чергове нову вимогу. Для його отримання Вам як раз-то і знадобиться йти в житлові контори.

Прописка новонародженої дитини

Ще один «топовий» питання в середовищі молодих батьків - як прописати новонародженого і наскільки швидко це потрібно зробити. Багатьох збиває з пантелику закон про те, що будь-який громадянин повинен реєструватися протягом десяти днів після того, як змінить місце свого проживання.

Саме тому батьки помилково вважають, що точно такий же термін відведений законодавством на прописку новонароджених. Насправді, термін цей триваліший.

Зрозуміло, в перші десять у молодих батьків буде чим зайнятися і крім прописки, а мати і зовсім може провести більшу частину цього часу в пологовому будинку, тому прописка новонародженого може оформлятися протягом місяця Зрозуміло, в перші десять у молодих батьків буде чим зайнятися і крім прописки, а мати і зовсім може провести більшу частину цього часу в пологовому будинку, тому прописка новонародженого може оформлятися протягом місяця.

Більш детально дізнатися про те, як прописати новонародженого, а також отримати відповідь на будь-який інший питання Ви зможете, зв'язавшись з фахівцями «Spektr Ukraine».

«Spektr Ukraine» - це ефективне і швидке вирішення будь-яких проблем, пов'язаних з пропискою дітей.

Чи стосується це всіх нюансів, пов'язаних з пропискою дітей, або якісь норми все ж залишилися незмінними?