Реклама
Реклама
Реклама

Де пройти медкомісію для отримання посвідки на проживання в 2019 році

  1. Хто повинен проходити і куди звертатися
  2. здача аналізів
  3. Особливості проходження медкомісії
  4. У скільки обійдеться обстеження

Жодна держава не зацікавлена ​​в тому, щоб на його територію в'їжджали громадяни, які страждають такими захворюваннями, які могли б становити небезпеку для оточуючих. І Росія тут не є винятком. Для всіх громадян, які прибувають на проживання в нашу країну, поряд з наданням необхідних для цього документів передбачено проходження відповідного обстеження, яке проводить медкомісія на посвідку на проживання. Від успішного проходження такої комісії багато в чому залежить, чи отримає громадянин дозвіл на проживання в Росії.

Хто повинен проходити і куди звертатися

Хто повинен проходити і куди звертатися

Медичне обстеження є обов'язковою умовою для того, щоб отримати документи, що дають право легально проживати на території Російської Федерації. Кожна особа, будь то іноземець або особа без громадянства, яка клопоче про отримання ВНЖ, має в обов'язковому порядку особисто пройти медичну комісію, і ніякі виключення в цьому питанні не передбачені.

Також слід враховувати, що пройти медичний огляд можна не в кожній поліклініці, діагностичному центрі або іншій установі такого роду. Для цього ця медустанова повинно мати отримане в офіційному порядку дозвіл на проведення такого роду оглядів.

З'ясувати, де можна пройти медкомісію для посвідки на проживання, можна при подачі документів на ВНЖ в органи МВС, а також через інтернет.

здача аналізів

Сама процедура медичного обстеження для отримання ВНЖ включає в себе здачу ряду аналізів і проходження огляду медичними фахівцями.

Аналізи для ВНЖ включають в себе:

  • загальний аналіз сечі і крові;
  • дослідження сечі на наявність психотропних речовин;
  • дослідження крові на предмет визначення можливої ​​наявності венеричного захворювання або ВІЛ-інфекції;
  • флюорографію.

Після того як аналізи здані, пацієнта чекає огляд і співбесіду з медичними фахівцями, в число яких входять терапевт, психіатр і венеролог. На підставі проведеного обстеження звернулася особі на руки видаються відповідні документи. Незалежно від того, успішно чи ні звернулася особа пройшло комісію, йому видається медична довідка для посвідки на проживання в Росії, в якій зазначено, чи відповідає стан його здоров'я вимогам, що пред'являються до бажаючих отримати ВНЖ в нашій країні.

У тих же випадках, коли медкомісія на отримання виду на проживання завершена успішно, що пройшов її громадянин крім довідки стає володарем і медичного сертифіката для посвідки на проживання, який поряд з іншими документами передається в займається оформленням ВНЖ орган МВС.

У тих же випадках, коли медкомісія на отримання виду на проживання завершена успішно, що пройшов її громадянин крім довідки стає володарем і медичного сертифіката для посвідки на проживання, який поряд з іншими документами передається в займається оформленням ВНЖ орган МВС

Особливості проходження медкомісії

Перед початком медобстеження яка звернулася за ним особа повинна буде надати в реєстратуру копію паспорта іноземця, а також документи, що підтверджують його легальний в'їзд на територію Російської Федерації і постановку на міграційний облік.

При проходженні медкомісії спілкування претендує на ВНЖ особи з медичним персоналом відбувається російською мовою. У тому випадку, якщо іноземець їм в належній мірі не володіє, він зобов'язаний забезпечити присутність кваліфікованого перекладача.

Якщо ж іноземець хоче спілкуватися сам, то він може це зробити, але для цього зобов'язаний пред'явити сертифікат на знання російської мови для іноземних громадян для ВНЖ . Робиться це для того, щоб в разі виникнення будь-яких спірних питань, іноземець не міг послатися на те, що недостатньо володіє російською мовою і був неправильно зрозумілий.

Перед здачею аналізів звернулася особа інструктується, протягом якого часу і які препарати воно не повинно приймати, щоб результати вийшли об'єктивними. Якщо ж подала клопотання про ВНЖ особа страждає на хронічні захворювання і має регулярно приймати медикаменти, що впливають на показання аналізів, то вона зобов'язана про це довести до відома заздалегідь, пред'явивши відповідні документи про призначення таких препаратів.

Досить часто виникають ситуації, коли в людини яка звернулася за медичною довідкою особи виявляється захворювання, яке не дозволяє видати йому медичний сертифікат. У цьому випадку воно отримує медичну довідку, в якій відображені наявні у нього проблеми зі здоров'ям. Якщо вони переборні, то не пройшло медкомісію особа може звернутися до профільного медичного закладу, і пройти там курс лікування, а по його закінченні подати документи на повторну медкомісію.

У скільки обійдеться обстеження

Особа, яка подала клопотання про отримання ВНЖ, зобов'язана разом з іншими документами надати квитанцію про те, що держмито на ВНЖ в 2019 році сплачено. Оплату цієї послуги можна зробити практично в будь-якому банку, що працює на території Росії. У тих випадках, коли документи на ВНЖ подаються з використанням можливостей інтернету, заплатити держмито можна в електронному вигляді.

Оплата за медичне обстеження при отриманні ВНЖ може стягуватися по-різному. Якщо іноземець або особа без громадянства звертається в медичний центр, де беруться всі аналізи і є всі необхідні фахівці, то в цьому випадку проводиться одноразова оплата за весь процес обстеження. Однак дана послуга в такому вигляді надається тільки в Москві, Санкт-Петербурзі і деяких великих обласних центрах.

В інших же випадках здобувачеві ВНЖ необхідно буде відвідати міський психоневрологічний і шкірно-венеричний диспансери, де отримати відповідні висновки медиків і заплатити відповідну суму. Після цього дані довідки надаються в медустанову, яка має право на видачу медичних сертифікатів, і там за фіксовану плату проводиться закінчення обстеження і видає витяг відповідних документів.

Час, за яке можна пройти медичне обстеження для отримання ВНЖ, не перевищує десяти днів. В окремих випадках цей процес можна в значній мірі прискорити, але тоді оформлення необхідних документів обійдеться значно дорожче.

У разі втрати медичної довідки про проходження обстеження на ВНЖ або медичного сертифіката, повторне обстеження проходити не доведеться - замість них будуть виписані дублікати. При цьому слід враховувати, що дана послуга буде коштувати певну суму.

Медогляд для РВП в РФ - будь лікарів потрібно пройти: Відео