Реклама
Реклама
Реклама

Як оплатити послуги ЖКГ через інтернет без комісії 2019 рік

  1. Способи оплати послуг ЖКГ через Інтернет
  2. Інтернет банкінг
  3. Платіжні системи
  4. Qiwi Wallet
  5. мобільний банк
  6. сайт держпослуг

Пройшли ті часи, коли для оплати послуг ЖКГ потрібно відстояти довгу чергу на пошті або в Ощадбанку. Сучасна людина вміє цінувати свій час і свої гроші . З цієї статті Ви дізнаєтесь найбільш зручні і вигідні способи оплати послуг ЖКГ через Інтернет.

Способи оплати послуг ЖКГ через Інтернет

  • Інтернет банкінг
  • Електронні платіжні системи: Яндекс.Деньги, Qiwi Visa Wallet
  • мобільний банк
  • Оплата через сайт держпослуг

Розглянемо кожен з них по порядку.

Інтернет банкінг

(На прикладі системи Сбербанк Онлайн)

Важливо !! Зараз в Інтернеті існує безліч сайтів-підробок, уважно дивіться на адресний рядок - оригінальний адреса сайту банку завжди починається з https! Це правило стосується адрес сайтів всіх платіжних систем.

  1. Заходимо на сайт Ощадбанку за посиланням www.sberbank.ru (або Вашого обслуговуючого банку).
  2. Знаходимо посилання «Інтернет-банк» - Сбербанк Онлайн в нашому випадку, правий верхній кут сайту.
  3. Переходимо за цим посиланням.
  4. Якщо Ви зареєстровані в Ощадбанк Онлайн, вводимо свої логін і пароль, чекаємо смс-коду для входу в систему. Якщо не зареєстровані, то реєструємося. Переходимо по посиланню https://online.sberbank.ru/CSAFront/async/page/external/registration.do
    Вводимо номер карти - Натискаємо кнопку «ПРОДОВЖИТИ» - Отримуємо смс-код на номер телефону, вказаний при оформленні карти. У Вас повинен бути підключений «Мобільний банк». Створюємо логін і пароль (запам'ятайте їх або краще запишіть, але зберігайте в недоступному місці). Заходимо в Ощадбанк Онлайн під створеними логіном і паролем.
  5. Заходимо в Ощадбанк Онлайн під створеними логіном і паролем

  6. Перед Вами відкриється головна сторінка Вашого особистого кабінету.
  7. Вибираємо розділ «Перекази та платежі» - «Оплата покупок і послуг» - ЖКГ і домашній телефон.
  8. Вибираємо потрібну послугу. Для прикладу «Квартплата» - постачальник послуг (в прикладі - ЄЇРЦ (єдиний інформаційно-розрахунковий центр)).
  9. Вибираємо зі списку ЄЇРЦ (без бази нарахувань або ЄЇРЦ з базою нарахувань), далі - рахунок або карту списання - Вводимо код платника.
  10. Підтверджуємо платіж, дочекавшись смс-код.
  11. Статус операції можна відстежити в розділі «Історія операцій Сбербанк Онлайн» в правому бічному меню. Як тільки гроші будуть перераховані ЄЇРЦ, статус операції зміниться на «ВИКОНАНО».

Зручно і просто, особливо якщо Ви отримуєте зарплату на карту Ощадбанку (або іншого банку). Оплата послуг без комісії. Швидко, легко і вигідно.

При необхідності, Ви можете підключити послугу Автоплатеж, докладніше про яку можна прочитати на сайті Вашого банку.

до змісту ↑

Платіжні системи

Яндекс гроші

Для того, щоб скористатися таким способом, у Вас повинен бути обліковий запис у платіжній системі Яндекс.Гроші. Створюється він дуже просто.

Ви заводите пошту на Яндексі, переходите в розділ «Гроші» і створюєте гаманець. Гаманець прив'язуєте до актуального номера мобільного телефону.

Далі поповнюєте баланс (через термінал - з комісією, через інтернет-банк - без комісії) або прив'язуєте банківську карту до гаманця, після чого можете оплачувати необхідні Вам послуги.

Для цього потрібно:

  • Перейти в розділ Яндекс.Деньги
  • Вибрати розділ «Товари та послуги»
  • Вибрати необхідну Вам послугу
  • Ввести номер свого особового рахунку
  • Перевірити правильність введених даних. Натиснути кнопку «Продовжити»
  • Підтвердити платіж по смс (смс-код прийде на номер телефону, прив'язаний до вашого облікового запису)
  • Чи отримуєте підтвердження, що платіж успішно здійснений.

Гроші будуть зараховані на рахунок протягом 1-3 робочих днів. Максимальна сума платежу - до 14 999 рублів. Комісії - немає.

Операція завершена. При необхідності, Ви зможете пізніше роздрукувати чек, який знайдете в розділі «Мої операції». Дані про платежі зберігаються, в наступний раз Ви можете просто повторити платіж, вибравши його з історії або зробити шаблоном.

Спосіб зручний і вигідний - за умови, що у Вас є Яндекс-Гаманець, на який регулярно надходять гроші.

Поповнювати гаманець через термінали невигідно, стягується комісія, і в більшості випадків - досить немаленька. А прив'язувати банківську карту до гаманця - не має особливого сенсу, так як в більшості банків є Інтернет-банк з функцією оплати послуг ЖКГ, без комісії.

до змісту ↑

Qiwi Wallet

Для того, щоб оплачувати послуги ЖКГ за допомогою системи Qiwi Visa Wallet, вам буде потрібно зареєструвати електронний гаманець в цій системі.

Процедура реєстрації проста. В поле реєстрація ви вводите номер свого мобільного телефону, придумуєте пароль. Потім вам на телефон приходить повідомлення з кодом про підтвердження реєстрації. Ви заносите ці дані в форму на сайті і тепер у вас є гаманець Qiwi, яким можна користуватися.

Ви заносите ці дані в форму на сайті і тепер у вас є гаманець Qiwi, яким можна користуватися

Поповнити баланс гаманця можна через Інтернет-банк Вашого банку, термінал Qiwi без комісії або прив'язати до банківської карти.

Ви поповнили баланс гаманця, тепер переходимо до процесу оплати послуги.

  1. Увійдіть в особистий кабінет - Головна сторінка - Розділ «СПЛАТИТИ»
  2. Виберіть підрозділ «КОМУНАЛЬНІ ПЛАТЕЖІ»
  3. Виберіть постачальника послуг
  4. Вкажіть платіжний період і код платника, а так же спосіб оплати: з гаманця або банківською картою
  5. Підтвердіть платіж смс-кодом, який прийде Вам на мобільний телефон (в разі, якщо у Вас підключена така опція) або введіть пароль від Вашого гаманця для завершення операції.

Qiwi стягує комісію за даний вид платежів в розмірі 2%. Максимальна сума платежу 15 000 рублів (включаючи комісію).

Через комісії платіж - не найвигідніший, але якщо потрібно оплатити швидко ЖКГ, а інші способи по якоїсь причини недоступні - може бути придатний до використання.

Основний плюс - швидка реєстрація в системі. Поповнення гаманця через термінал платіжної системи без комісії. Мінуси - оплата послуг не безвідсоткова.

до змісту ↑

мобільний банк

Деякі плутають поняття «Мобільний банк» і «Мобільні додатки». Що таке Мобільний банк? Це спосіб вчинення певних операцій з Вашою карткою / рахунком шляхом відправки в банк смс повідомлення з потрібним текстом.

Для того, щоб скористатися цією послугою, вона повинна бути у вас підключена. Як це дізнатися? Зателефонуйте до відділення обслуговуючого банку і уточніть, чи підключена у Вас послуга «Мобільний банк», якщо немає - працівник банку проінструктує Вас.

Можливо, її підключать в інтерактивному режимі, а можливо, що Вам доведеться звернутися в банк з відповідним заявам. У кожному банку по-різному.

Стежити за станом банківської карти допомагає послуга «Мобільний банк». Однак користуватися нею треба з обережністю, на що звернути увагу ви можете дізнатися з відеоролика.

Розглянемо процедуру оплати комунальних послуг на прикладі «Мобільного банку» від Ощадбанку. Для цього Вам знадобиться - мобільний телефон і Ваш індивідуальний код платника (він вказаний у квитанції).

Розглядаємо на прикладі ЄЇРЦ.

  • Створюємо смс запит наступного виду: ЄЇРЦ 1930055692 і відправляємо його на номер 900.
  • Отримуємо відповідь від Ощадбанку з інформацією про всі Ваші комунальних заборгованості, сумі до оплати, розмір комісії за оплату (при наявності) та коді операції. Сбербанк може запросити інформацію з ЄЇРЦ за період до 12 місяців.
  • У відповідному смс відправляємо в банк код операції.
  • Чекаємо смс-повідомлення про успішне проведення операції.

Просто, швидко, вичерпна інформація про поточну заборгованість, мінімальна комісія за переказ.

до змісту ↑

сайт держпослуг

Для оплати ЖКГ за допомогою сайту держпослуг Вам знадобляться банківська карта і наявність Особистого кабінету з підтвердженим аккаунтом в даній системі. Детальніше про процедуру реєстрації Ви можете прочитати на сайті www.gosuslugi.ru.

Вам знадобиться тільки код платника (номер рахунку).

  1. Заходимо в особистий кабінет на сайті
  2. Відкриваємо вкладку «Платежі» - Підрозділ «Оплата ЖКГ»
  3. Вибираємо постачальника послуг
  4. Вказуємо номер абонента і період оплати
  5. Дивимося все нарахування
  6. Виробляємо оплату.

Актуальна інформація про заборгованості. Швидко, але не так зручно, як Інтернет-банк або Мобільний банк.

Найкомфортнішим способом оплати комунальних послуг можна назвати «Мобільний банк», найвигіднішим «Яндекс.Деньги» і «Інтернет-Банк».

Завдяки сервісу квартплата онлайн можна забути про нескінченні черги і паперові квитанції. Оплата комунальних послуг (електроенергії, води, газу, опалення) через Інтернет здійснюється в будь-який зручний для вас час і в будь-якому місці.

Якщо ви хочете дізнатися як приватизувати квартиру самостійно, то вам буде корисна ця стаття .

Головними плюсами всіх перерахованих способів є швидкість, зручність і інтерактивність. Економія часу і грошей - це не так уже й мало.


Поділитися з друзями:

Що таке Мобільний банк?
Як це дізнатися?