Реклама
Реклама
Реклама

Як оформити СНІЛС дитині через держпослуги (зробити через інтернет)?

  1. Як оформити СНІЛС на дитину через інтернет?
  2. Оформлення СНІЛС дитині через держпослуги
  3. Як отримати СНІЛС дитині через держпослуги?
  4. Де і як оформити СНІЛС на дитину?
  5. Які документи потрібні дитині для оформлення СНІЛС?
  6. Навіщо дитині СНІЛС?

Як оформити СНІЛС на дитину через інтернет?

Оформлення СНІЛС дитині через держпослуги

Як отримати СНІЛС дитині через держпослуги?

Де і як оформити СНІЛС на дитину?

Які документи потрібні дитині для оформлення СНІЛС?

Навіщо дитині СНІЛС?

Як оформити СНІЛС на дитину через інтернет?

СНІЛС - це номер особового рахунку громадянина, зареєстрованого в системі обов'язкового пенсійного страхування. Побачити номер СНІЛС можна на пенсійне свідоцтві.

Пенсійне посвідчення (пластикова зелена картка) містить в собі наступну інформацію:

  • номер особового рахунку (СНІЛС);
  • ПІБ застрахованої особи;
  • дата і місце народження;
  • підлога;
  • дата реєстрації.

На зворотному боці документа міститься довідкова інформація.

Зробити СНІЛС дитині через інтернет сьогодні не представляється можливим. Пов'язано це з тим, що Пенсійний фонд офіційно заборонив оформляти анкету застрахованої особи через інтернет.

Федеральний закон «Про індивідуальному (персоніфікованому) обліку в системі обов'язкового пенсійного страхування в РФ» від 01.04.1996 № 27 відносить відомості, пов'язані із застрахованою особою, до конфіденційних і, відповідно, не підлягає розголошенню.

Саме тому ні на одному порталі в Інтернеті ви не зможете ні оформити СНІЛС на дитину, ні отримати його.

Оформлення СНІЛС дитині через держпослуги

Зробити СНІЛС дитині через держпослуги неможливо, так як на Єдиному порталі немає такої послуги. Більш того, там немає послуги з оформлення СНІЛС не тільки для дитини, але і для інших категорій громадян.

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

Безумовно, поява цієї послуги набагато б заощадило час батькам і підліткам, які вільно володіють комп'ютером, мають доступ в Інтернет і реєстрацію на порталі.

Як отримати СНІЛС дитині через держпослуги?

Оформити СНІЛС дитині через держпослуги не можна - відповідно, немає ніякої можливості його там і отримати.

СНІЛС можна отримати тільки одним способом - у відділенні Пенсійного фонду за місцем проживання батьків або дитини, яка досягла віку 14 років.

Де і як оформити СНІЛС на дитину?

Оформити СНІЛС на дитину можна 4 способами:

  1. Якщо дитина не досягла віку 14 років, то в Пенсійний фонд відправляються його батьки або законні представники. Дитину з собою брати не обов'язково.
  2. Якщо дитина досягла віку 14 років, то в Пенсійному фонді він оформляє і отримує СНІЛС самостійно.
  3. Якщо дитина навчається в навчальному закладі, то СНІЛС оформляє адміністрація навчального закладу.
  4. Що стосується новонароджених, при реєстрації батьками новонародженого органи ЗАГСУ передають цю інформацію до Пенсійного фонду, і він, в свою чергу, реєструє новонароджених в системі обов'язкового пенсійного страхування.

Які документи потрібні дитині для оформлення СНІЛС?

До Пенсійного фонду батьки чи законні представники для оформлення СНІЛС дитині повинні подати такі документи:

  • паспорт одного з батьків, який звертається із заявою;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • анкета застрахованої особи (в ній повинна стояти підпис батька, який написав заяву).

Це документи, які необхідні для оформлення СНІЛС дітям, які не досягли 14 років. Якщо мова йде про підлітків, яким 14 вже виповнилося, то вони йдуть до Пенсійного фонду самостійно, беруть з собою паспорт і на місці заповнюють анкету застрахованої особи.

Дітей, які не досягли віку 14 років, з собою брати до Пенсійного фонду необов'язково. Готовий СНІЛС отримують батьки або законні представники при пред'явленні свого паспорта.

Навіщо дитині СНІЛС?

Багато батьків досі замислюються, для чого оформляти дитині СНІЛС, якщо він ще не працює і внески за нього ніхто не відраховує. Давайте розбиратися з цим питанням.

Ось для чого може знадобитися дитині СНІЛС:

  • Для реєстрації на порталі державних послуг. На сьогоднішній день досить багато документів можна оформити на держпослуг. Так чому б не зекономити час і не захистити дитину від непотрібних черг? Але для реєстрації на порталі обов'язково потрібен СНІЛС.
  • Якщо дитина - інвалід або отримує якісь соціальні допомоги, то СНІЛС є його своєрідним ідентифікатором в загальних соціальних реєстрах.
  • Якщо у дитини виникло бажання підзаробити під час літніх канікул - чому б і ні? Роботодавець в будь-якому випадку буде перераховувати за нього страхові внески, а відкрити особовий рахунок в Пенсійному фонді на дитину батьки можуть заздалегідь.
  • У деяких навчальних закладах СНІЛС використовують як номер, що ідентифікує учня при проході в школу в різних контрольно-пропускних системах.
  • Саме за цим номером дитина може стати учасником різних державних програм і отримати можливість користуватися певними послугами безкоштовно. Наприклад, національний проект «Охорона здоров'я» дає можливість дітям до 3 років отримувати безкоштовну амбулаторну допомогу в державних закладах охорони здоров'я.
  • СНІЛС є ідентифікатором для універсальної електронної карти, яка введена в дію з 2012 року. В майбутньому планується переклад на дану систему всього населення РФ, а сам документ замінить ІПН, пенсійне свідоцтво і навіть страховий поліс обов'язкового медичного страхування.

В майбутньому планується переклад на дану систему всього населення РФ, а сам документ замінить ІПН, пенсійне свідоцтво і навіть страховий поліс обов'язкового медичного страхування

завантажити зразок

На сьогоднішній день оформити і отримати СНІЛС на дитину можливо тільки в територіальних органах Пенсійного фонду. Незважаючи на численні прохання громадян, на порталі держпослуг такої послуги ще немає. Пенсійний фонд пов'язує це з тим, що інформація про стан і формування особового рахунку громадянина в системі обов'язкового пенсійного страхування конфіденційна і не може бути розголошена третім особам.

Як оформити СНІЛС на дитину через інтернет?
Де і як оформити СНІЛС на дитину?
Які документи потрібні дитині для оформлення СНІЛС?
Навіщо дитині СНІЛС?
Як оформити СНІЛС на дитину через інтернет?
Де і як оформити СНІЛС на дитину?
Які документи потрібні дитині для оформлення СНІЛС?
Навіщо дитині СНІЛС?
Як оформити СНІЛС на дитину через інтернет?
Не знаєте свої права?