Реклама
Реклама
Реклама

У акціонера Газпрому намагалися вкрасти 140 млн

Шахраї підробили паспорт власника акцій газового гіганта адвоката Михайла Соріна і спробували переписати цінні папери на себе.

У Москві запобігли найбільша за останній час крадіжка акцій ВАТ "Газпром" - адвокат Михайло Сорін ледь не позбувся цінних паперів майже на 140 млн рублів.

Операцію по розкраданню акцій найбільшої компанії Росії, капіталізація якої складає близько 120 млрд доларів, банда, очолювана 49-річним москвичем Леонідом Фокіним, розробила після звичайної квартирної крадіжки, скоєної недавно в Північному Чертаново.

- Злодії обікрали квартиру юриста Михайла Соріна і серед викраденого виявився його паспорт, - розповів Life News джерело в правоохоронних органах Москви. - В цей паспорт зловмисники вклеїли фотографію Фокіна, а він прийшов в офіс ЗАТ "Спеціалізований реєстратор - Тримач реєстру акціонерів газової промисловості" (СР-Драга), щоб переписати цінні папери на себе.

На розчарування бандитів, в офісі СР-Драга на Новочеремушкинская Соріна знали в обличчя На розчарування бандитів, в офісі "СР-Драга" на Новочеремушкинская Соріна знали в обличчя. Як тільки Фокін пред'явив підроблений паспорт, співробітники фірми зрозуміли, що їх намагаються обвести навколо пальця, і повідомили про це в півціни.

- У перший раз підозрюваний прийшов у "СР-Драга" 17 жовтня, а на наступний день з'явився знову - вже для того, щоб перевести 900 000 акцій в підставну фірму, а потім продати, - продовжує джерело Life News.

Але на другий день Фокіна вже чекали поліцейські. Дочекавшись моменту, коли стане відома схема викрадення грошей, його скрутили.

Разом з 49-річним ватажком попалися і його подільники - 29-річний Валерій Горбунов і 30-річний Віталій Горячев з Волгоградської області і 31-річний Лев Гусаков з Сочі.

- В даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі), - повідомили в прес-службі ГУ МВС по Москві. - Також встановлюються особи інших можливих співучасників злочину.

Life Shot наш оперативний канал в Telegram