Реклама
Реклама
Реклама

Перший 9-поверховий будинок в недобудованому житловому комплексі «Рів'єра» вже здали в експлуатацію

Сьогодні, 14 січня миколаївські чиновники відкрили перший будинок житлового комплексу «Рів'єра», який знаходиться за адресою: Лазурна, 5, корпус 15. Власники нових квартир отримали свідоцтва власників і невеликі подарунки. Сьогодні, 14 січня миколаївські чиновники відкрили перший будинок житлового комплексу «Рів'єра», який знаходиться за адресою: Лазурна, 5, корпус 15

Нагадаємо, що будівництво житлового комплексу «Рів'єра» почалося ще в 2006 році. Втілюють в життя проект корпорація «Столиця» і компанія «Столиця-Буд». Територія всього комплексу становить 54 гектари.


На урочистому заході були присутні миколаївський міський голова Володимир Чайка, віце-мер Володимир Гуллер, голова районної адміністрації Заводського району Олександр Женжеруха, представник інвестора Ірина Новіцька, директор компанії «Столиця-Буд» Олексій Реутенко, а також перші покупці.


За словами мера, проект розглядається як соціальний, який посприяє виконанню «завдання президента» щодо збільшення чисельності населення України до 50 млн осіб.

- Я думаю, що при введенні цього будинку інтенсивніше розвиватиметься і будівництво. Тому що нам потрібно, щоб цей комплекс в обов'язковому порядку ріс для наших городян. Сьогодні на рівні уряду розглядається підтримка молодіжного житла та доступного будівництва. І я сподіваюся, що уряд повернеться обличчям до тих людей, які потребують поліпшення житлових умов, - зазначив Володимир Чайка.

Як стверджує мер, покупці, яких поки тільки 30 осіб, можуть заселятися в будинок після 26 січня, але тепло повинні дати вже з наступного понеділка, 17 січня.

- Вже 26 січня ми проведемо засідання виконкому, на якому підготуємо документи на право власності та дамо можливість людям в'їхати і приводити свої квартири в належний стан, - доповнив мер.

Володимир Чайка пообіцяв, що в Миколаєві і далі будуть підтримувати інвесторів і продовжувати будівництво подібних житлових проектів.

Володимир Чайка пообіцяв, що в Миколаєві і далі будуть підтримувати інвесторів і продовжувати будівництво подібних житлових проектів

Директор компанії «Столиця-Буд» Олексій Реутенко висловив надію, що в першому будинку «Рив'єри» вже в кінці травневих свят з'являться «атрибути житлових приміщень» - фіранки і квіти на підвіконнях.

Як розповіла представник інвестора Ірина Новіцька, в першому відкритому 9-ти поверховому будинку «Рив'єри» 160 однокімнатних і двокімнатних квартир-студій, які кожен покупець може легко перепланувати на свій смак. Основна перевага студійних квартир - зручність в плануванні.

На даний момент житло добудовується, а тому, за словами мера, інвесторів і відбулися покупців, коштує недорого
На даний момент житло добудовується, а тому, за словами мера, інвесторів і відбулися покупців, коштує недорого. Одна з власників квартири в новому будинку розповіла, що купила однокімнатну квартиру за 33 тис. Доларів і дуже задоволена придбанням.

- Можу сказати, що ціна за м.Миколаєву для таких квартир невисока. Тут будівельники не заробляють 200-300%. Ці квартири - для молодят та одиноких молодих людей, які тільки починають доросле життя. Але я хотів би, щоб в наступних будинках житлового комплексу були і квартири побільше, і побажав би, щоб вони також користувалися попитом, - зазначила Ірина Новіцька.

Від редакції: В цілому житло в новому будинку виглядає цілком гідно. Ось правда бентежить той факт, що на кожному поверсі цього будинку розташовано близько 10 квартир. Це нагадує великий мурашник або готель. Крім того, квартири дійсно маленькі, а на першому поверсі ще й без балконів. Що стосується ціни квартири, то тут теж виникає сумнів в її доступності. У тому ж Заводському районі біля «Амстора» однокімнатна квартира коштує близько 22-25 тис. Доларів. Відзначимо й те, що, за словами одного з робітників, які перебували в будівлі, опалення в будинок зможуть подати тільки при його заселенні на 60, а це 96 квартир. Поки купили тільки 30.