Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн-проект двокімнатної квартири 60 кв м: фото інтер'єрів, проекти планування і способи організації простору

  1. Планування квартири
  2. Переробка двокімнатної квартири в трикімнатну
  3. Організація спальної зони у вітальні
  4. Дизайн

Продумане планування і оригінальний дизайн квартири 60 кв Продумане планування і оригінальний дизайн квартири 60 кв. м. - запорука того, що житло буде затишним і комфортним для всіх його мешканців. Організувати простір, вибрати оздоблювальні матеріали, меблі та техніку - непроста праця, але немає нічого неможливого, коли мова йде про створення власного будинку.

Планування квартири


Варіантів планування досить багато. Це може бути як двокімнатна квартира в новобудові, так і трикімнатна в так званій «вторинці».

Це може бути як двокімнатна квартира в новобудові, так і трикімнатна в так званій «вторинці»

Більш просторо квартира виглядає, коли має мінімум дверей.

Не має сенсу вибирати, який з цих варіантів краще: кожен власник має свої власні переваги, засновані на склад сім'ї та способі життя. Якщо число і розташування кімнат з яких-небудь причин не влаштовує господарів житла, завжди можна вдатися до капітальної перепланування.

Найпопулярніші причини для перепланування:

  • кількість членів сім'ї;
  • маленький розмір або незручне планування кухні, санвузла або передпокої;
  • наявність прохідних кімнат;
  • необхідність в окремому приміщенні для робочого кабінету .

Переробка двокімнатної квартири в трикімнатну



Двокімнатна може вважатися досить просторій для холостяка, незаміжньої жінки або молодої бездітної пари. Однією з важливих причин перепланування в трикімнатну може стати збільшення в сім'ї: народження дитини або переїзд літнього, потребує догляду батьків. Або, наприклад, одному з членів сім'ї потрібно робоче місце, ательє або студія для творчості. Крім практичності і комфорту, така переробка може стати хорошою інвестицією в майбутнє: малогабаритні трикімнатні квартири користуються великим попитом на ринку нерухомості, ніж просторі "двушки" і великі (і відповідно, дорогі) «троячки».

Крім практичності і комфорту, така переробка може стати хорошою інвестицією в майбутнє: малогабаритні трикімнатні квартири користуються великим попитом на ринку нерухомості, ніж просторі двушки і великі (і відповідно, дорогі) «троячки»

План дизайну простору.

Складання проекту перепланування - серйозна і відповідальна справа, яка потребує необхідних знань і досвіду. Можливо, буде потрібна допомога фахівця з планування. Професіонал не тільки створить план переробки, але і допоможе розрахувати необхідні матеріали і погодити проект у відповідних інстанціях.

Можливість подібної перепланування залежить від кількості вікон. Їх потрібно мінімум чотири: одне в кухні і по одному в кожній кімнаті. Якщо вікон всього три, то можна вдатися до улюбленого варіанту фахівців - об'єднання кухні і вітальні.

Важливо: закон забороняє об'єднувати газифікувати кухню з житловою кімнатою. Зазвичай ця заборона обходять за допомогою зведення складаний перегородки.

Суміщений санвузол - це сучасне рішення, яке дозволяє розмістити з комфортом всі необхідні зони і навіть встановити пральну машину. Проте, санвузол краще залишити роздільним. Або якщо конфігурація стояка і розмір коридору дозволяють, то можна внести в проект так званий «гостьовий» туалет на додаток до наявного.

Існує альтернативний «безкровний» спосіб перепланування без перенесення стін, що дозволяє всім членам сім'ї мати окрему спальню. Власники досить просторій кухні 9-10 кв. м можуть перенести зону прийому гостей туди. Яким би дивним не здавалася ця ідея на перший погляд, насправді в ній немає нічого незвичайного, адже «кухонні посиденьки» цілком вписуються в російські традиції. Більш того, такий варіант не вимагає капітального ремонту: достатньо всього лише встановити на кухні диван і телевізор. А зону прийому їжі можна облаштувати, придбавши трансформер, який виконує функції як журнального, так і обіднього столу.

Організація спальної зони у вітальні

Але припустимо, капітальна перепланування неможлива з технічних або фінансових причин і комусь із членів сім'ї доведеться спати у вітальні.

Розкладний диван - найпоширеніший, але аж ніяк не найкращий варіант. Далеко не всі дивани подібного типу оснащені зручними ортопедичними матрацами, крім того досить утомливо розкладати їх і застеляти ліжко кожен день.

Якщо площа вітальні дозволяє, то можна організувати повноцінне спальне місце, відгородивши невелику приватну зону.

Методи зонування кімнати, не перегороджують доступ природного світла:

  • невисока стіна (наприклад, з гіпсокартону);
  • розкладна перегородка;
  • перегородка з матового або прозорого скла;
  • стелаж;
  • штора.

Крім організації спальної зони, виникає ще одне завдання: розміщення в вітальні системи зберігання одягу та білизни. Меблеві стінки, оголошені пережитком радянського минулого, насправді чудова ідея для організації зберігання. На відміну від своїх попередників, сучасні модульні системи відрізняються легким сучасним оформленням і поєднуються з усіма стилями. Вони можуть включати в себе гардероб, книжкова шафа і мультимедіа систему.

Дизайн

При складанні проекту важливо пам'ятати правила, яких дотримуються професіонали:

  • яким би оригінальним не було вибране оформлення, функціональність і зручність повинні стояти на першому місці за важливістю;
  • всі кімнати краще оформляти в одній стилістиці;
  • колір має велике значення для сприйняття оформлення кімнати;
  • не варто гнатися за ультра модними течіями дизайну, практичніше віддати перевагу перевірені часом рішення.

Гармонія краси і раціональності.

Стилів, що підходять для проекту безліч. Нижче перераховані найактуальніші на сьогодні:

  1. Сучасний стиль. Інтер'єр в сучасному стилі - це гармонія краси і раціональності. Природні матеріали та ергономічні меблі, стилістичний обсяг, різноманітність фактур і нейтральна палітра привнесуть спокій і динамічність в будь-який дизайн.
  2. Скандинавський стиль. Цей набирає популярність стиль вважається незамінним для маленьких і темних кімнат, а також дозволяє створити стильне оформлення навіть власникам невеликого бюджету. Забарвлення стін в білий колір наповнить будинок світлом, а натуральні матеріали - теплом. Функціональна меблі дозволить раціонально використовувати кожен квадратний сантиметр корисної площі, а яскраві акценти додадуть затишок.
  3. Лофт. Сміливий і актуальний, цей стиль - ідеальний варіант для високих і просторих приміщень. Мало хто наважується відтворити автентичний лофт в звичайній міській квартирі, але деякі його елементи: цегляна кладка, плитка, що імітує бетон, індустріальна меблі та світильники, - додадуть інтер'єру свіжість і оригінальність.
  4. Класичний стиль. Стиль, який ніколи не вийде з моди. Сучасне прочитання класики передбачає легкі меблі, шпалери і текстиль, а також антикваріат, мирно сусідить з ультра сучасним дизайном.

Якісний дизайн проект підкреслить достоїнства інтер'єру, а недоліки обіграє найвигіднішим чином.

Фотогалерея