Реклама
Реклама
Реклама

Як зняти квартиру в Туреччині на тривалий термін в 2019 році

  1. У чому переваги оренди житла
  2. Оренда на тривалий і короткий термін
  3. Перелік документів
  4. Що повинно бути вказано в договорі
  5. Як забронювати житло
  6. Варіанти пошуку житла
  7. Агенство нерухомості
  8. самостійні дії
  9. Ринок і рівень цін
  10. Оренда житла в Анкарі
  11. Нерухомість в оренду в Стамбулі
  12. Ціни на оренду в Анталії
  13. Житло в оренду в Бурсі
  14. Оренда в Махмутларе
  15. Як здавати в оренду власну нерухомість
  16. Корисні ресурси

Туреччина щорічно притягує до себе величезну кількість іноземців, які прибувають не тільки в туристичних цілях. Багато хто їде до Турецької Республіки за роботою, для навчання або з твердим наміром залишитися там жити. Перед туристами, які приїжджають на відпочинок за путівками, зазвичай не так гостро стоїть питання проживання, так як у вартість поїздки входить номер в готелі. Іншим категоріям мігрантів часто доводиться задуматися про місце, де вони могли б зупинитися. Отже, розглянемо, що собою являє оренда житла в Туреччині. Туреччина щорічно притягує до себе величезну кількість іноземців, які прибувають не тільки в туристичних цілях

У чому переваги оренди житла

Знімати квартиру в Туреччині досить вигідно, особливо якщо час перебування складе більше тижня. Плюси оренди житла полягають не тільки в ціні, але і в деяких інших факторах:

  • попередній депозит звичайно не потрібно;
  • оплата проводиться за весь термін, тобто якщо ви знімаєте квартиру на тиждень, то платите за тиждень, знімаєте на 5 місяців - оплачуєте відразу за всі місяці;
  • для знімання не знадобиться порука, навіть якщо у вас немає посвідки на проживання ;
  • майже всі комунальні послуги оплачуються господарем квартири. Якщо в будинку встановлений телефон, то на нього заздалегідь встановлюється лічильник. В кінці терміну перебування за показаннями знімається плата з орендаря;
  • квартири повністю укомплектовані, коли здаються на короткий термін. У них присутня вся необхідна меблі, кухонне приладдя, побутова техніка. Окрему увагу варто звернути на Wi-Fi: чи не у всіх будинках проведено інтернет, а тим більше налаштована бездротова мережа;
  • оплата ремонту техніки, меблів та інших складових квартири лягає на плечі орендодавця, але тільки в тому випадку, якщо орендар ніяк не причетний до поломки.

Оренда апартаментів в Туреччині на березі моря порівнянна за ціною з проживанням в готелі тільки в тому випадку, коли ви їдете до Туреччини без родичів і друзів, не на тривалий термін.

Тоді перераховані плюси не мають великого значення. І в разі проживання в готелі, і в разі оренди будинку ви заплатите приблизно 1500-2000 євро.

Оренда на тривалий і короткий термін

Короткострокова оренда квартири в деяких аспектах відрізняється від довгострокової. Перший варіант передбачає термін знімання від тижня до півроку. Такий тип найму квартири підходить відпочиваючим або людям, які перебувають у відрядженні. Крім тривалості оренди слід врахувати і інші особливості. Так, наприклад, ціна на квартири, що здаються в короткострокову оренду, сильно коливається в залежності від сезону. У період напливу туристів вартість підвищується.

Довгострокова оренда квартири в Туреччині на увазі під собою з'їм на термін більше 6 місяців. Всі правила, за якими відбувається здача житлоплощі, встановлені турецьким законодавством.

Зняти квартиру в Туреччині на літо і інший тривалий термін може не тільки громадянин Туреччини, а й будь-який бажаючий іноземець . Головне - мати поручительством від особи, яка має турецьке громадянство.

Також при довгостроковій оренді повинен дотримуватися ряду правил:

  • мінімальний термін оренди, при якому укладається договір про тривалому винаймання житла, - півроку;
  • умови раніше укладеного договору автоматично продовжуються при закінченні його часу дії, якщо обидві сторони згодні;
  • у орендодавця є право підвищити вартість оренди, але не більше ніж на 20% протягом року;
  • оплата стягується щомісяця, перед цим орендарі зазвичай дають боргову розписку - сенет. Розписка виступає для орендодавця гарантією, що плата буде внесена;
  • за оплату ремонту відповідає орендодавець, за умови, що орендар не винен у поломці. Цей пункт може бути обговорений у договорі про винаймання житла.

При оренді квартири на довгий термін враховуйте, що приміщення найчастіше здаються практично без меблів і побутової техніки При оренді квартири на довгий термін враховуйте, що приміщення найчастіше здаються практично без меблів і побутової техніки. Також варто бути готовим до того, що орендодавець може вимагати внести депозит. У договорі про оренду обов'язково повинен бути обговорений цей пункт. Депозит після закінчення терміну знімання часто витрачається на фарбування і ремонт приміщення.

При довгостроковій оренді своєчасна оплата комунальних послуг - обов'язок орендаря. У свою чергу господар квартири повинен вчасно надати всі необхідні рахунки.

Підключення та оплата інтернету і стаціонарного телефону теж лягають на плечі людини, що знімає житлоплощу.

Перелік документів

Документи потрібні і при короткостроковій, і при довгостроковій оренді квартири, але набір їх різний. Якщо при зніманні житла на короткий термін буде досить закордонного паспорта, то при взятті квартири в користування на тривалий термін знадобляться ще деякі документи.

Для укладення договору про оренду квартири буде потрібно надати:

  • бланк договору (можна придбати в канцелярському магазині);
  • закордонний паспорт ;
  • Кімлик (свідоцтво про народження);
  • порука від громадянина Туреччини.

Стандартна практика така, що при довгостроковій оренді оплата проводиться щомісячно і гарантується Сенет.

Сенет - документ, що підтверджує грошові зобов'язання. Зберігається він у орендодавця. У разі, коли орендар відмовляється від оплати, сенет дає господареві квартири можливість звернутися до суду з метою отримання грошей.

Договір про оренду краще завірити нотаріально. Це не тільки дасть вам додаткові гарантії, але і допоможе, наприклад, при оформленні посвідки на проживання.

Що повинно бути вказано в договорі

Що повинно бути вказано в договорі

Договір про оренду - це документ, який захищає обидві сторони: і орендодавця, і орендаря, тому важливо грамотно його скласти.

При заповненні бланка договору обидві сторони повинні звірити паспортні данні , Квартиронаймач зобов'язаний перевірити документи господаря на квартиру, щоб переконатися, що останній дійсно є власником.

Після даних процедур можна приступити до обговорення та перевірки інших пунктів договору, а саме:

  • наявності в тексті адреси квартири, термінів оренди, вартості, форми оплати, кількості Сенет;
  • обов'язків двох сторін;
  • умов припинення дії договору;
  • уточнень з приводу розміру депозиту, ремонту побутової техніки і меблів;
  • опису стану квартири на момент здачі.

Як забронювати житло

Будь ласка, пройдіть соціологічне опитування!

Забронювати квартиру можна двома способами: усно, переговоривши з орендодавцем і поклавшись на нього, або ж внісши депозит. Зробити це можна як при особистій зустрічі, так і через інтернет. Все залежить від способу пошуку житла. Зазвичай завчасне бронювання обговорюється індивідуально з кожним власником. Забронювати квартиру можна двома способами: усно, переговоривши з орендодавцем і поклавшись на нього, або ж внісши депозит

При роботі з ріелтерськими агентствами проблем з бронью виникнути не повинно, така послуга досить стандартна і являє собою внесення депозиту. Однак все залежить від власника, тому краще заздалегідь уточнювати можливості і способи бронювання для конкретного варіанту.

Варіанти пошуку житла

Знайти житло можна будь-яким з двох способів: звертаючись в ріелтерські агентства і самостійно. Обидва види пошуку мають як свої ризики і недоліки, так і переваги. Пошук через агентства надійніший, але вимагає додаткових витрат. При самостійному підборі варіанта ризики трохи зростають, зате він не вимагає додаткових вкладень. Поговоримо про кожного докладніше.

Агенство нерухомості

Цей спосіб пошуку квартири найбільш безпечний і простий. У Туреччині є величезна кількість ріелторських компаній, що надають послуги іноземцям. Якщо ви вперше вирішили зняти квартиру на території Турецької Республіки, то радимо вам вибирати перевірені і великі агентства з великою кількістю відгуків. Зазвичай у таких агентств велика база квартир і хороший досвід ведення переговорів з іноземцями, з ними не виникне проблем з укладанням договору про оренду, вам розкажуть про всі необхідні документи і роз'яснять всі умови контракту.

Найбільш популярними агентствами нерухомості в Туреччині є:

  • ALTOP Real Estate - ліцензоване агентство нерухомості. Успішно розвивається з 2004 року, в мережі можна знайти велику кількість позитивних відгуків;
  • AZPO - велика фірма, працює з орендодавцями і квартиронаймачами з Аланії, Анталії, Кемера;
  • Turkiye Mulkleri Emlak Musavirligi - агентство засновано в 1993 році і має офіційну ліцензію. Протягом 20 років веде роботу з клієнтами, має велику і постійно оновлювану базу даних з квартирами;
  • V-INVEST - ріелторська компанія, націлена на громадян Росії, України і Туреччини. Надає перекладачів для переговорів і укладення договору про оренду.

Пошук більш дешевого житла актуальне для тих, хто збирається знімати квартиру на тривалий термін. За такої умови можна скористатися послугами маленьких агентств. Радимо уважно вивчити відгуки про роботу таких фірм і пам'ятати про те, що часом трапляються непорозуміння і казуси, так як їх діяльність розрахована в основному на місцеве населення.

самостійні дії

Шукати квартиру самостійно можна двома шляхами - через знайомих або через інтернет. Якщо у вас є друзі в Туреччині, то, зрозуміло, перший варіант краще, так як безпечний і може обійтися дешевше. Якщо ж турецькими знайомими ви обзавестися ще не встигли, а квартира потрібна, то залишається тільки один спосіб пошуку - через інтернет. Організувати його можна по-різному.

Зараз існує величезна кількість сайтів, на яких щодня здаються тисячі квартир. Виставивши потрібні параметри, ви легко зможете знайти відповідне житло. Невеликий огляд таких інтернет-майданчиків буде в кінці статті.

Якщо ви більше довіряєте більш-менш живому спілкуванню, то рекомендуємо звернутися вам на різні форуми, присвячені отриманню ВНЖ в Туреччині, там досить часто з'являються оголошення про здачу житла Якщо ви більше довіряєте більш-менш живому спілкуванню, то рекомендуємо звернутися вам на різні форуми, присвячені отриманню ВНЖ в Туреччині, там досить часто з'являються оголошення про здачу житла. Також можна використовувати газети з оголошеннями і шукати квартиру звичним способом, але для цього необхідно знати турецька або англійську мову.

При будь-якому вибраному вами способі пошуку житла пам'ятайте, що ваша головний захист - це грамотно складений договір про оренду. Ніколи не погоджуйтеся вносити гроші заздалегідь без будь-яких гарантій від орендодавця.

Ринок і рівень цін

Ціни на нерухомість в Туреччині зростають з кожним роком, пов'язане це з великим напливом туристів і, відповідно, значним попитом на оренду житла. Незважаючи на теракти і інші неприємності ринок досить стабільний. Вартість квадратного метра все ж сильно коливається не тільки в залежності від міста, але і від розташування району, стану будівлі і самої квартири в цілому.

Так, наприклад, зняти квартиру в Ізмірі на довгий термін можна від 500 $ в місяць і закінчуючи 5000-6000 $. Є варіанти і дорожче, але в середньому в благополучному районі і близько до моря вартість коливається в районі 1000 $.

Зняти віллу в Туреччині можливо починаючи від 1500 $, ціна сильно залежить від міста.

Оренда житла в Анкарі

Анкара щороку притягує тисячі людей своєю історією і культурою, будучи до того ж фінансовим центром Турецької Республіки . Незважаючи на те що Анкара другий за чисельністю населення місто, пропозицій про оренду квартир тут не так багато. Вартість їх відповідно вище, ніж в середньому по країні. Ціна, як і всюди, досить сильно коливається в залежності від району.

Зняти житло в Анкарі можна починаючи від 300 $, а за повністю укомплектовану квартиру в хорошому районі можуть запросити і 1000 $. Під хорошими районами зазвичай мають на увазі Айдінлікевлер, Kаваклідер, Яшамкент і Кечиорен.

Нерухомість в оренду в Стамбулі

Стамбул - це справжнє місто-музей на території Турецької Республіки. Однак приїжджають сюди не тільки заради ознайомлення з архітектурою, мистецтвом і культурою. У Стамбулі є кілька провідних турецьких університетів (Стамбульський університет, університет Мармара). Тому оренда квартири в Стамбулі на тривалий термін цікавить багатьох. Облаштовану двокімнатну квартиру легко можна зняти за 800 $ в місяць.

Туристам для більшої зручності можна зняти будинок в Стамбулі на місяць. Зустрічаються варіанти, близькі до центру, а, значить, і до всього культурного життя міста. Ціна одноповерхового облаштованого будинку, розташованого в хорошому районі, буде коливатися в межах 1500-2000 $ в місяць.

Стамбул - швидко зростаючий місто, в ньому щороку з'являється велика кількість новобудов, однак старі будинки не завжди хорошої якості. Тому якщо ви орендуєте квартиру, а не будинок, варто звернути увагу на вік будівлі, в якому вона знаходиться.

Зняти квартиру в Стамбулі на тиждень-другий не складе труднощів, в оголошенні зазвичай вказується можливість короткострокового знімання. Середня ціна за 7 днів проживання в двокімнатній облаштованій квартирі - приблизно 400 $. Відповідними районами для зняття квартири будуть Центр, Центр, Шишли.

Якщо ви плануєте побути в місті зовсім недовго, то, зрозуміло, немає ніякої необхідності знімати квартиру на тиждень або місяць. У Стамбулі можливо зняти квартиру і подобово, що обійдеться в 30-50 $. Найсприятливіші райони для короткострокової оренди: Бейоглу, Бешикташ, Фатіх.

Ціни на оренду в Анталії

Недорого зняти квартиру в Анталії можна в східній або західній частині міста. Вартість облаштованій двокімнатної квартири коливається там від 300 до 500 $ в місяць. Північна частина надто віддалена від моря, тому орендувати житло простіше, наплив туристів не сильно відчувається. Якщо ви приїхали в Анталію заради роботи , То краще звернути увагу саме на цю частину міста.

Якщо ж ви не хочете взаємодіяти з сусідами, то ідеальним варіантом для вас буде зняти будинок біля моря в Туреччині. В Анталії це можна зробити за 1000 $ в місяць, при цьому будинок буде оснащений всім необхідним.

Найекономнішим варіантом буде оренда не цілої квартири, а тільки її частини. Зняти кімнату в Антальї можна за 200 $, це досить вигідно, особливо якщо ви не проти нових знайомств. Часто таким варіантом підселення користуються турецькі студенти, які можуть присвятити вас в усі культурні особливості міста.

Житло в оренду в Бурсі

Бурса - досить великий для Туреччини місто, що володіє середньовічним колоритом і унікальною архітектурою. Поруч з ним розташовані відмінний гірськолижний курорт і термальні джерела.

Оренда квартири в Бурсі обійдеться недорого, за 200 $ в місяць можна знайти непоганий варіант в спальному районі, за 500 $ в місяць - в центрі. Варто врахувати, що до моря від центру міста близько години їзди на транспорті.

Оренда в Махмутларе

Один з найбільш сприятливих для туристів район Аланії - Махмутлар. часто вони приїжджають відпочити саме на цей курорт, вибираючи його виходячи зі співвідношення якість-ціна.

Зняти квартиру в Махмутларе в Туреччині зовсім недорого в порівнянні з іншими містами Зняти квартиру в Махмутларе в Туреччині зовсім недорого в порівнянні з іншими містами. Середня ціна коливається в районі 200-300 $ за місяць проживання. Для пошуку житла в Махмутларе все ж краще звернутися в агентство або шукати безпосередньо через місцевих.

Зняти квартиру в Аланії без посередників можна і в інших районах, однак Махмутлар - найвигідніший варіант.

Як здавати в оренду власну нерухомість

Здати свою квартиру в Туреччині можна декількома способами:

  • через агентства;
  • на сайтах про нерухомість;
  • помістивши оголошення в місцевій газеті.

Для початку необхідно визначитися з тим, на який проміжок часу і кому ви готові здавати свою квартиру. Правила тривалої і короткостроковій здачі відрізняються, але і в тому, і в іншому випадку вам буде необхідно придбати бланки договорів про оренду. Про те, що в них повинно міститися, написано вище.

Турецьке законодавство майже повністю регулює процес оренди нерухомості, тому ви повинні заздалегідь ознайомитися зі своїми правами та обов'язками як орендодавця. Про основні правила, які необхідно знати власнику, який бажає здати свою нерухомість, розказано вище. Там же рекомендуємо ознайомитися з обов'язками орендаря.

Корисні ресурси

Найбільш простий спосіб здачі або знімання квартири - використання сайтів, призначених для пошуку нерухомості.

  1. AIRBNB () - найзручніший варіант як для розміщення, так і для пошуку апартаментів. Орендар може забронювати потрібний варіант, внести передоплату. Зустрічаються квартири як від власників, так і від ріелторських агентств, в оголошенні це повинно бути обов'язково вказано, так як компанії беруть комісію за свою роботу.
  2. Sahibinden () - найбільш популярний турецький сайт. Тут виставлено величезну кількість варіантів квартир, будинків, кімнат по всій країні. Досить зручний пошук, складність полягає в тому, що сайт повністю турецькою мовою.
  3. Booking () - зазвичай цей сайт використовується для пошуку готелів, але з недавнього часу там була додана можливість оренди квартир.

Є й інші сайти, які допомагають знайти житло в Туреччині і для тривалої, і для короткострокової оренди. Ресурси, представлені вище, на наш погляд дають найбільшу кількість варіантів і найбільш зручні в пошуку.

Росіяни в Туреччині: Відео