Реклама
Реклама
Реклама

Як вигідно купити житло в Чебоксарах?

Фактор 1. Район міста

Почнемо з того, що вартість житла відрізняється залежно від його розташування. «Історично склалося, що престижними районами нашого міста вважаються Центр і ЗЗР, отже, двокімнатні квартири середньою площею 65 кв.м. коштуватимуть приблизно 2,8 млн. рублів в північно - західному і близько 3 млн. руб. в центрі », - розповідає Едуард Юрійович Шоркин, ріелтор агентства нерухомості« Угода ». В інших районах міста квадратні метри хоч і поступаються в ціні, але не набагато. Припустимо, двокімнатна «Київка» в ПЗР обійдеться де - то в 2,4 млн. Рублів. «Але і тут ціна залежить від багатьох факторів. Стан квартири, поверх, інфраструктура - все відіб'ється на вашому гаманці », - продовжує Едуард Юрійович.

Фактор 2. Вторинне житло

«Покупка квартири на вторинному ринку житла це ідеальний варіант для обережних покупців, тому що ризик недобудови на« вторинці »відсутня», - пояснює Олена Прокоп'єва, керівник відділу маркетингу компанії «Отделфінстрой» .Ви стаєте власником квартири відразу ж після того, як зареєструєте угоду і можете спокійно прописуватися в ній, перевозити туди меблі та речі. Однак, при покупці вторинної квартири існують певні ризики. По-перше, необхідно дізнатися історію квартири і перевірити її на чистоту з юридичної точки зору. Важливо, щоб у колишнього господаря не було далекого родича, який теж є власником, про існування якого ви дізнаєтеся тільки після заселення. По-друге, досить складно знайти квартиру в пристойному стані, з чистим під'їздом, упорядкованим двором і спокійними сусідами. Особливо це актуально для «панельок» споруди 70-80-х років в Новоюжном районі нашого міста.

І ще один мінус - це ціна. «Вторинне житло обійдеться дорожче, ніж квартира в новобудові. Вартість квадратного метра становитиме від 40 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Плюс, ви переплатите за ремонт, зроблений попередніми господарями, а це ще 100 - 200 тисяч рублів зверху », - ділиться Едуард Юрійович. Якщо вас лякають всі ці труднощі - вам пряма дорога в споруджуваний будинок.

Фактор 3. Новобудова.

«Ціни в споруджуваних будинках нижче, ніж на ринку вторинного житла. Так за квадратний метр в новобудові ви віддасте від 35 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Хоча вкладіть чималі гроші в обробку квартири, так як часто новобудови здаються в експлуатацію тільки з чорновою обробкою, а це значить ні з якою », - посвячує в тонкощі ріелтор Хоча вкладіть чималі гроші в обробку квартири, так як часто новобудови здаються в експлуатацію тільки з чорновою обробкою, а це значить ні з якою », - посвячує в тонкощі ріелтор. Але це можливо навіть добре, адже велика ймовірність того, що планування квартири вам захочеться переробити під свій смак, тоді платити доведеться як за монтаж, так і демонтаж існуючих стін і перегородок.

Безсумнівний плюс «первинки» - ви зможете приступити до внутрішнього оздоблення нового житла до здачі будинку в експлуатацію - будівельники зможуть працювати буквально цілодобово. Другий важливий аспект - це етап будівництва будинку. «Чим ближче термін здачі будинку, тим стрімкіше зростає ціна за квадратний метр», - ділиться Олена Прокоп'єва. Купивши квартиру в споруджуваному будинку на етапі закладки фундаменту, ви можете заощадити непогані гроші: до 10-15% від загальної вартості житла. На жаль, такий варіант не підходить людям, які не хочуть ризикувати або житло необхідно «прямо зараз».

Фактор 4. Агентство нерухомості
Якщо ви не хочете самостійно займатися пошуком квартири, то варто звернутися в агентство нерухомості. У цьому випадку агентство запросить з вас оплату за свої послуги. Найчастіше це певний відсоток з укладеної угоди. В результаті ваше житло обійдеться вам на відсотків 5%, а то і більше, дорожче, ніж купується без посередників. В цьому є мінус, але якщо ви маєте в своєму розпорядженні засобами та можете собі дозволити витратити зайві 50 - 60 тисяч, знайомство з ріелтором може зіграти вам на руку.

Перед тим, як купити квартиру, вам доведеться повозитися з документами. Якщо ви самі вирішили розібратися з усією документацією, без певних юридичних знань вам не обійтися. В іншому випадку вам буде потрібно стороння допомога - їм може стати надійний ріелтор. Він зробить за вас всю «чорну» роботу і перевірить «чистоту» угоди. Крім цього, посередник, виходячи з ваших побажань, самостійно підбере вам оптимальний варіант квартири з наявних в даний момент на ринку житла.

Фактор 5. Іпотечне кредитування.

Якщо грошей немає, а житло необхідно, можна спробувати звернутися в банк за іпотечним кредитом. Максимальна сума кредиту може скласти до 95% від вартості квартири, що купується. Термін виплати до 30 років. Іншу частину грошей ви повинні внести самі - від 5 до 40%. Але, тут варто пам'ятати про процентну ставку. При існуючих ставках в 6 - 14% у валюті і до 15% річних в рублях, вам доведеться виплачувати подвійну, а іноді і більше, ціну протягом 15 - 20 років. Якщо ви не зможете підтвердити свій дохід, процентна ставка буде вище на 1 - 2%. Ще один мінус: по кожному іпотечному кредиту банки можуть

встановлювати свій відсоток ставки встановлювати свій відсоток ставки. Враховуватися буде все: сума початкового внеску, первинне житло або вторинне, термін кредитування. Іншими словами, вам можуть призначити таку ставку, яку ви просто не потягнете. Також при отриманні кредиту існує безліч додаткових витрат. Наприклад, вам доведеться провести оцінку житла - від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За перевірку об'єкта іпотечного кредитування (якщо ваша квартира знаходиться в будинку, що будується) вам доведеться віддати приблизно від 4,5 до 15 тисяч рублів. Потрібно буде заплатити за послуги, надані банком (збір за відкриття позики - 1-2% і за видачу кредиту 0,5-1,5% від суми кредиту). І це ще не все: за переведення в готівку кредиту і за оренду банківського осередку 0,5 - 3% і 1,5 тисячі рублів відповідно. Ну і не забудьте віддати ріелтору або брокеру від 2 до 7% від вартості квартири. Крім цього, в більшості банків, при видачі кредиту, обов'язковою умовою є страхування життя позичальника. Це ще від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Навіть, якщо ви знайдете банк, який погодиться надати вам кредит без страховки, заощадити вам не вдасться, так як процентна ставка в такому випадку буде вище на 1,5 - 2,5%.

Фактор 6. Материнський капітал

Отримати іпотечний кредит на покупку квартири можна за допомогою материнського капіталу. До речі, в Чувашії такий спосіб використання соціальної пільги один з найпопулярніших. Зрозуміло, на одну тільки цю суму ви квартиру не купите, але можете істотно скоротити борг банку.

Крім цього, умови, надані банком при використанні МСК, найбільш вигідні Крім цього, умови, надані банком при використанні МСК, найбільш вигідні. Перше, на що варто звернути увагу, процентні ставки по кредиту - від 8,8% до 11,06% річних в рублях, в тому випадку, якщо позичальник укладає договір особистого страхування. Якщо ж він вважатиме за краще не страхуватися - процентна ставка буде вище - від 9,5% до 11,76% річних в рублях. Сума початкового внеску може бути від 10% вартості квартири. Розмір ставки буде залежати від багатьох факторів. В першу чергу від розміру початкового внеску позичальника (в даному випадку це плюс 387 640 тисяч рублів до тієї суми, яка у вас вже є), а також від терміну кредитування і способу підтвердження доходів позичальника.

Чим менше ви вкладете співвідношення ціни і якості - тим вище ставка. Чим більше термін кредитування - також, тим вище буде ставка. Ще один мінус - для того, щоб використовувати материнський капітал на покупку житла, вам доведеться чекати не менше 3 років (закон не дозволяє використовувати МСК на придбання житла до виповнення дитині 3 років).

Фактор 7. Сертифікат молода сім'я

Треба сказати, що якщо сім'я отримала сертифікат - вони тільки на початку шляху. У цьому документі буде вказано розмір суми, що надається вам державою. «Розглянемо окремий приклад: типова молода сім'я - мама, тато. Середній вік подружжя: 25 - 30 років. Держава передбачає такої сім'ї субсидію в розмірі 30% від загальної вартості житла.

Основний плюс пільги - майже половину суми вам виплатить держава Основний плюс пільги - майже половину суми вам виплатить держава. При купівлі однокімнатної квартири вартістю 1,5 млн. Рублів держава виділить вам 450 тисяч рублів. Сума кредиту складе посилання - 1 050 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з процентною ставкою 7,4%. При цьому вам необхідно підтвердити дохід в 29 100 рублів на місяць, а щомісячні виплати становитимуть 11 150 рублів », - пояснює консультант« Іпотечної корпорації ЧР »Наталія Юріївна. Але, варто пам'ятати, що при отриманні кредиту за допомогою програми «Молода сім'я» існують свої ризики. Припустимо, один з членів родини йде в декретну відпустку або втрачає роботу. Дохід сім'ї падає і необхідну суму доходу вони просто не в змозі підтвердити. Або, якщо кредит вже отриманий, щомісячні виплати стають непосильними.

За програмою «Молода сім'я» можна купити житло і на первинному ринку. В такому випадку сім'ї надаються ще й додаткові кошти у вигляді пільгової позики. В середньому це 1,5% річних терміном на п'ять років. Безсумнівно, це відмінні умови, однак, по - перше часткову квартиру необхідно чекати - а сім'ї адже треба десь жити весь цей час. Ну і звичайно, займ доведеться виплачувати. Не всі можуть собі дозволити виплачувати платежі по іпотеці і займу одночасно.

Фактор 8. Ветеранський сертифікат

Ветеранський сертифікат - це державна субсидія, що дозволяє поліпшити житлові умови ветеранів ВВВ. «Найчастіше, ветерани купують житло не для себе, а намагаються для дітей та онуків», - говорить Наталія Юріївна. Вигідною використання такої пільги можна назвати хоча б тому, що ці гроші віддаються одноразово і безоплатно. Сума, що виділяється з федерального бюджету, укупі з сумою, яка є на руках у покупця, може істотно прискорити терміни придбання нового житла. Але і при використанні кредиту наявність сертифіката принесе чималу вигоду. «Наприклад, якщо держава виділила ветерану 980 тисяч рублів, а однокімнатна квартира, з розрахунку обов'язкових 18 кв. житлових метрів коштує 1500 млн. рублів, сума кредиту складе всього 520 тисяч рублів на термін до 20 років. Виходячи з цього, процентна ставка буде значно нижче звичайного - 10,7%, а щомісячні виплати не більше 5274 рублів, - вираховує консультант. - А ця сума цілком «підйомна» для сім'ї ». Але, як і в багатьох випадках, при покупці квартири за допомогою ветеранського сертифіката, існують свої мінуси. Власникові сертифіката доводиться неабияк потрудитися, щоб для початку знайти відповідне житло, а потім умовити продати його, так як продавці рідко погоджуються на подібні угоди. Адже у випадку з сертифікатами, продавець не отримує гроші на руки, а чекає, коли вони будуть перераховані на його рахунок з федерального бюджету. Іноді це очікування може тривати місяцями.

З одного боку покупка нерухомості пов'язана з великою кількістю ризиків, без урахування яких можна втратити не тільки грошей, а й надії на придбання власного житла. З іншого боку, якщо взяти до уваги всі плюси і мінуси і правильно розпорядитися своїми грішми, можна не тільки стати власником власних квадратних метрів, а й істотно заощадити, укладаючи угоду з купівлі - продажу квартири.

Вітаємо, ви купили нову квартиру або переїхали на нове місце. Бувають випадки, коли хтось із членів сім'ї втрачає ключі від крватіри. Що робити в цьому випадку? Зараз досить викликати фахівців. Відкриття замків в Чебоксарах можна зробити, звернувшись до спеціалізованої фірми. В такому випадку ваші двері залишиться цілою і неушкодженою.

Що робити в цьому випадку?