Реклама
Реклама
Реклама

Як правильно провести обмін житла

Практично під будь-який купівлею-продажем можна розуміти обмін житлом. Багато, хто виставляє квартиру на продаж, по суті, роблять це покупки нової. Начебто все просто. Проте, виникає велика кількість моментів, які необхідно при цьому враховувати. Краще підійти до вирішення цієї проблеми поетапно.

Етап перший. Установка ціни. Слід чітко розуміти, за скільки можна вигідно продати своє житло і ознайомитися з ціновою політикою на відповідні Вам об'єкти. Необхідно звернутися до фахівця з нерухомості, провести оцінку об'єкта і переглянути варіанти квартир, які прийшли б Вам до смаку. Після цього Ви вже реально можете зрозуміти свої можливості.

Етап другий. Продаж квартири. Найкраще звернутися в агентство нерухомості. Тільки професіонал зможе створити ефективну рекламу Вашого об'єкту, оцінити готовність Ваших документів, правильно презентувати Вашу квартиру покупцеві, безпечно організувати угоду і забезпечити Вас зручними умовами для покупки і вселення в нову.

Етап третій. Пошук нової квартири. Знайти комфортний і вигідний варіант дуже складний процес, який здійснити самостійно в величезній масі пропозицій дуже нелегко. Кожен варіант має свої особливості, серед яких можуть виявитися і «підводні камені». Тут, безумовно, може Вам надати величезну допомогу ріелтор. Вислухавши всі Ваші побажання і, знаючи всі об'єкти нерухомого майна, він запропонує Вам один-два кращих варіанти, які максимально підходять і виявляться безпечними і вигідними.

Етап четвертий. Купити квартиру в Одесі. При підготовці та укладенні угоди потрібно врахувати безліч юридичних і технічних питань. Будь-який з них може виявитися важливим для успішного результату. При відсутності досвіду в цій сфері може відбутися зрив угоди. Рада - звернутися до професіонала.

Деякі при обміні за краще укладати договір міни. По суті, це той же договір купівлі-продажу і не має нічого спільного з простим обміном. Його також слід складати з нотаріусом, оплачувати за послуги і реєструвати в Держреєстрі.

Слід пам'ятати: при бажанні провести обмін об'єктів нерухомості, потрібно переконатися, що обидва об'єкти перебувають у приватній власності. Обмінювати приватизоване житло на неприватизоване категорично забороняється. Якщо ж склалося так, що такі об'єкти обмінюються, то існує два виходи. Перший полягає в тому, щоб приватизувати другий житло і оформити все як при звичайному обміні, оформляючи два договори купівлі-продажу. Другий полягає в тому, щоб расприватизировать перший об'єкт і перереєструвати договір найму. Але це складніше і мало, хто йде на такий крок, тому частіше вважають за краще діяти першим способом.

Коли обмінюються нерівноцінні квартири, то різниця доплачується в грошовому еквіваленті, що обов'язково прописується в договорі і додається розписка про отримання грошових коштів. Однак, в такому випадку, обидва договори купівлі-продажу мають укладатися в один день, оскільки ціна може вирости. Якщо обмін здійснюється одним із подружжя з об'єктом, який був придбаний в шлюбі, то під час оформлення угоди необхідна присутність обох, або його згоду в письмовій формі.

При будь-якій угоді з нерухомості, не слід займатися цим самостійно. Найкраще звернутися в перевірене агентство нерухомості, яке зробить все в кращому вигляді.

Звертайтеся в компанію «Прем'єр» , Де Вам допоможуть вирішити всі питання, пов'язані з нерухомістю.