Реклама
Реклама
Реклама

Штраф за виїзд на односторонній рух в 2018 році

  1. Штраф за виїзд на дорогу з одностороннім рухом
  2. Це цікаво - об'єктивна сторона правопорушення
  3. Штраф при одночасному порушенні кількох статей ПДР

Виїзд на дорогу з одностороннім рухом назустріч дозволеному напрямку становить особливу небезпеку як для тих, хто рухається правильно, так і для порушника. В даній ситуації є підвищений ризик виникнення лобового зіткнення не тільки з-за високої швидкості зближення рухаються назустріч один одному автомобілів, але також через ефект несподіванки склалася нетиповою ситуації. В силу серйозності даного правопорушення, штраф за їзду по односторонньому руху в 2018 році передбачає досить жорсткі адміністративні санкції.

Штраф за виїзд на дорогу з одностороннім рухом

Для попередження водія про те, що попереду або за поворотом починається ділянку дорожнього полотна, на якому дозволено пересування тільки в одному напрямку, використовуються знаки особливих приписів 5.5, 5.7.1 та 5.7.2, а також забороняє знак 3.1. Таким чином учасник дорожнього руху ставиться до відома про початок даної ділянки дороги, його напрямку, а також може бути проінформований про заборону в'їзду за допомогою знака 3.1 "цегла". Причому в останньому випадку водій може навіть не здогадуватися, що за заборонним знаком дозволено пересування тільки в одному напрямку. Але це ніяк не впливає на міру його відповідальності і провини в разі правопорушення.

Але це ніяк не впливає на міру його відповідальності і провини в разі правопорушення

Величина адміністративного покарання за виїзд в зустрічному напрямку одностороннього руху передбачена статтею 12.16 ч.3 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення (далі КУпАП):

Таким чином штраф становить 5 000 рублів або позбавлення прав на 4-6 місяців. При повторному аналогічному правопорушенні ч.3.1 цієї ж статті передбачає:

А це означає, що якщо ви потрапите вдруге інспектору ДАІ за таким же правопорушенням, то втратите водійських прав на 1 рік. Якщо ж вас зафіксує тільки камера, то отримаєте такий же штраф, що і в перший раз - 5 000 рублів, але залишитеся з правами.

Якщо ж вас зафіксує тільки камера, то отримаєте такий же штраф, що і в перший раз - 5 000 рублів, але залишитеся з правами

Це цікаво - об'єктивна сторона правопорушення

Законодавство Російської Федерації настільки складно, що часом уряду доводиться приймати додаткові рішення до затверджених статей, щоб хоч якось втихомирити хитрість своїх же громадян, які намагаються знайти прогалини в законах. І стаття 12.16 КоАП не виняток, оскільки їй на противагу, як здається на перший погляд, є інші дозволи. Тепер по порядку.

Примітним є те обставина, що хоча пересуватися назустріч загальному потоку при односторонньому пересуванні автомобілів заборонено, але дозволено рухатися в тому ж напрямку заднім ходом. Про це йдеться в Правилах дорожнього руху РФ пункт 8.12:

Можливо, що ця суперечність зі статтею 12.16 КоАП і пункту 8.12 ПДР намагались використати деякі громадяни пересуваючись назустріч однобічного руху заднім ходом, так як Постанова Пленуму Верховного Суду РФ від 24.10.2006 N 18 "Про деякі питання, що виникають у судів при застосуванні Особливої ​​частини Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення "в коментарях щодо застосування гл.12 КпАП розкладає все" по поличках. "

Якщо заїхав назустріч однобічного руху, незалежно від того, який порушив при цьому знак - винен в порушенні ст.12.16 ч.3 КпАП:

Пересуватися заднім ходом назустріч однобічного руху можна тільки при наявності вагомої причини. Якщо її немає - винен в порушенні ст.12.16 ч.3 КпАП:


Заїжджати заднім ходом назустріч однобічного руху заборонено!


Штраф при одночасному порушенні кількох статей ПДР

Штраф при одночасному порушенні кількох статей ПДР

У багатьох питання про те, який штраф за виїзд на односторонній рух в 2018 році необхідно оплачувати, викликає суперечливі думки. Хтось може сказати, що платити штраф потрібно за в'їзд під "цеглину", хтось скаже що штрафні санкції будуть призначатися за статтею 12.16 ч.3 КпАП. І як вже розбиралася вище - другі будуть праві. Але іронія ситуації полягає в тому, що держава вже "подбав" про це питання і безлічі схожих спірних ситуацій.

У статті 4.4 ч.2 КУпАП йдеться:

А це означає, що якщо водій порушив одним дією кілька статей ПДР, то адміністративне покарання йому буде призначено найбільш суворе з усіх покладених. У даній ситуації будуть розглянуті правопорушення "в'їзд під знак 3.1" (штраф від 500 рублів) і "виїзд назустріч однобічного руху" (штраф 5 000 рублів), і призначений більш жорсткий штраф - 5 000 рублів.

1 (штраф від 500 рублів) і виїзд назустріч однобічного руху (штраф 5 000 рублів), і призначений більш жорсткий штраф - 5 000 рублів

Як бачите, часом нелегко буває самостійно розібратися в законах, що регулюють відносини між учасниками дорожнього руху. Іноді враження, що в законодавстві все просто і зрозуміло прописано, виявляється ілюзорним. Може знайтися якийсь додаток, коментарі або рішення уряду РФ, вносить корективи в основні закони. Тому завжди намагайтеся отримати консультацію у фахівців в цікавлять вас питаннях - їх рада може виявитися дуже корисним для вас!

скачати dle 11.3