Реклама
Реклама
Реклама

Сертифікація ISO 9001 - ефективний інструмент підвищення конкурентоспроможності



Напередодні вступу Росії до СОТ, з огляду на непросту економічну ситуацію в якій опинилися вітчизняні компанії, а так само скасування ліцензування деяких видів діяльності, багато компаній зосередили зусилля для вирішення виниклих завдань за допомогою впровадження та сертифікації системи якості компанії. Сертифікація враховує всі реалії ринку, в тому числі і необхідність компанії функціонувати в складі саморегулівної організації (ФЗ-248 в будівельній галузі та ін.). сертифікація ІСО враховує всі потреби замовників, такі як, скорочення витрат для підприємств малого бізнесу, оптимізація бізнес процесів, актуалізація документації, зниження витрат і ін.

Переваги сертифікації системи менеджменту якості:

  • Сертифікат ISO 9001 не тільки піднімає престиж Вашої компанії для потенційних російських і зарубіжних партнерів, але і для рядового Споживачів. Сертифікат відповідності гарантує стабільність роботи, технологічну і кваліфіковану організацію робіт, тобто систему менеджменту, яка відповідаємо передовим міжнародним стандартам управління.
  • Наявність сертифіката дає можливість розраховувати пільгове кредитування.
  • Сертифікація ISO 9001 дає можливість вступ Вашої компанії в саморегульовану організацію (СРО), згідно ФЗ №148
  • Сертифікат є обов'язковою умовою отримання державного замовлення (постанова уряду РФ № 113 від 02.02.1998 р)
  • Можливість використовувати сертифікат в рекламній кампанії вашого підприємства, що безумовно позитивно позначиться на розширенні сфери впливу, збільшення клієнтської бази.
  • Можливість встановлення взаємовигідного співробітництва з закордонними партнерами (світова бізнес-практика на увазі обов'язкову наявність сертифіката ІСО 9001), що особливо актуально напередодні вступу до СОТ.
  • Отримання сертифіката ІСО - це можливість для компанії вдосконалити свою структуру управління і значно підвищити її результативність, збільшити ринки збуту продукції, знизити витрати виробництва і в кінцевому рахунку сформувати позитивну громадську думку про компанію.

Наявність сертифіката ІСО 9001-2008 дозволило низці великих російських компаній значно підвищити ефективність виробництва і мінімізувати його витрати. Передовий світовий досвід сертифікації систем менеджменту якості на відповідність стандартам серії ISO 9000 дозволяє стверджувати, що сертифікація СМЯ це ефективний метод боротьби з фінансовою кризою. Вартість сертифікації системи менеджменту якості (ДСТУ ISO 9001-2008, ISO 9001: 2008) розраховується виходячи з чисельності співробітників і сфери діяльності компанії. Фінансові витрати на впровадження і сертифікацію СМЯ, як правило окупаються вже за перший рік функціонування ефективної системи управління. За результатами сертифікації Ваша компанія отримує Сертифікат відповідності ДСТУ ISO 9001-2008 (Дублікат сертифіката англійською мовою), дозвіл на використання знака системи ISO 9001 для рекламних цілей компаній.

Сертифікація системи менеджменту якості можливість для організації кардинально підвищити рівень конкурентоспроможності на ринку товарів і послуг.