Реклама
Реклама
Реклама

До якого віку дають іпотеку на житло в Ощадбанку та інших банках

  1. До якого віку можна взяти іпотеку на квартиру в Ощадбанку
  2. Вік іпотеці не перешкода
  3. Вікові обмеження за іпотеками для окремих категорій громадян

Умова, до якого віку дають іпотеку на житло , Залежить від професії. Наприклад, для вчителя - це 35 років, для лікаря - 50. Але для більшості кредитоотримувачів максимальним вважається пенсійний вік.

Чоловіки можуть отримати кредит на квартиру не пізніше ніж у 60 років; жінки - в 55. Банкам важливий вік позичальника тільки з точки зору збереження його працездатності. Клієнт повинен розуміти, що термін повернення - обов'язкова умова.

Якщо жінка хоче отримати іпотеку з тривалим періодом погашення - 20 років, то вона повинна розуміти, що відповіддю на питання, до якого віку дають іпотеку на квартиру , Для неї буде 35 років. Якщо вона звернеться пізніше, то банк скоротить термін погашення.

Це пов'язано з нестабільністю на ринку праці в Росії. Ніхто не може гарантувати банку, що після досягнення пенсійного віку працівник не втратить робочого місця. До того ж стан здоров'я клієнта з роками може погіршитися, і він може не впоратися з робочим навантаженням. Через це зменшиться і його дохід, що може негативно позначитися на погашенні позики.

Через це зменшиться і його дохід, що може негативно позначитися на погашенні позики

Обійти вікове обмеження для позичальників на житло не можна, але можна перекрити іпотечний кредит споживчим - при виході на пенсію. Видача таких кредитів пенсіонерам в Росії стала нормальною практикою. Отримати споживчий кредит можна строком до 5 років. Якщо ви працюєте на пенсії, то до вас і зовсім не буде ніяких питань, і ви зможете «продовжити» іпотеку за рахунок інших кредитних коштів ще на певний термін.

До якого віку можна взяти іпотеку на квартиру в Ощадбанку

Сбербанк лідирує з видачі іпотек в Росії. У цьому банку можна взяти кредит на житло, що будується або квартиру в новобудові терміном на 30 років на суму від 300 тисяч рублів при ставці від 10,9% (на готове житло - від 10,75% для молодих сімей - за даними за березень 2017 року ).

Вікові обмеження по іпотеці в Ощадбанку розраховуються виходячи з умови, що на момент погашення кредиту клієнт не повинен бути старше 75. Якщо людина приходить за іпотекою на квартиру в 60, то зможе розраховувати на іпотечний договір терміном не довше 15 років.

Якщо отримувач кредиту не може підтвердити на момент оформлення іпотеки свою трудову зайнятість і доходи, то він буде зобов'язаний погасити борг не пізніше дня, коли йому виповниться 65. Особливі умови іпотечного кредитування військових припускають, що борг буде погашений до настання кредитоотримувачу 45.

До речі, оформити іпотеку можна з 21 року (це мінімальний поріг «входу» для претендентів на житловий кредит в більшості банків). Якщо клієнт готовий взяти на себе такі зобов'язання, будучи молодою людиною, то максимально до 51 року борг за житлову нерухомість буде повністю погашений.

Серед всіх російських банків щодо віку позичальника іпотеки Сбербанк один з найбільш лояльних. У той час як інші банки ввели жорсткі вікові межі, цей банк продовжує надавати підтримку населенню з придбання житла. Вікове обмеження до 75 років підтримує також банк ВТБ24.

Непрацюючі пенсіонери, які цікавляться, до якого віку дають іпотеку на житло в Ощадбанку, не зможуть розраховувати на фінансову банківську допомогу в великому розмірі. Граничною сумою по кредиту для них буде 200-300 тисяч рублів, щоб вони могли погашати борг з пенсії.

Вік іпотеці не перешкода

Російські банки вільно видають іпотеки клієнтам «в роках», але в такому випадку все-таки детальніше вивчають його матеріальні та інші умови:

  • - стан здоров'я людини
  • - його робоче положення
  • - наявність повнолітніх працюючих дітей

У іпотечний договір може бути включений будь-який член родини молодшого віку (працездатний родич, діти, онуки), який буде наділений статусом співпозичальника. Після смерті основного кредитоотримувача обов'язок погашати кредит перейде на нього, а після припинення дії договору він отримає у власність позикове житло. При таких умовах деякі банки згодні видати іпотеку навіть 75-річному клієнтові, але терміном до 10 років.

Вікові обмеження за іпотеками для окремих категорій громадян

Щоб претендувати на пільгові субсидії від держави по іпотечному кредитуванню, максимальний вік позичальника не повинен перевищувати 35 років (якщо не передбачені інші умови). Виняток робиться лише для власників материнського капіталу та інших видів житлових сертифікатів. До цієї категорії, наприклад, відносяться громадяни, котрі стали на облік до 2005 року.