Реклама
Реклама
Реклама

Установка септика для заміського будинку і дачі, ціни

  1. Переваги септика для заміського будинку
  2. установка септика
  3. Види септиків для заміського будинку: який краще вибрати?
  4. багатокамерний септик
  5. Однокамерний малий септик
  6. Дво- або трикамерний малий септик
  7. Септик для заміського будинку: короткий огляд моделей
  8. енергонезалежні септики
  9. автономний септик
  10. Септики без відкачування
  11. Корисна інформація

Сучасний заміський будинок - це не просто дачні клетушка з садовими інструментами і без електрики. Сьогодні для багатьох це - повноцінне житло, яке повинне бути забезпечене всіма елементарними зручностями, і перш за все, комунальними спорудами.

Сьогодні для багатьох це - повноцінне житло, яке повинне бути забезпечене всіма елементарними зручностями, і перш за все, комунальними спорудами

Переваги септика для заміського будинку

Одна з головних завдань, які потрібно вирішувати при будівництві заміського будинку - це установка каналізаційної системи, адже викид побутових відходів і злив стічних вод в найближчі водойми або забруднення ними грунту - це не просто байдуже існування, але і кримінально каране діяння, так як пов'язане з забрудненням екології.

Септик для дачі - це та сама система, яка служить для збору і очищення побутових стічних вод. Найпростіший варіант - вигрібна яма, в яку збираються стоки з дому. Однак сьогодні цей варіант відходить в минуле, поступаючись місцем якщо не високотехнологічним станцій очищення, то хоча б елементарним енергонезалежною накопичувальним септиків. Переваги септика для заміського будинку очевидні:

  • Септик, особливо незалежний, легко встановлюється - монтується в вириту яму і з'єднується з будинком спеціальними трубами.
  • Септик легко обслуговувати. Раз на рік необхідний під'їзд асенізаторської машини і відкачка стоків.
  • Дачний септик легко влаштований - всередині просто нема чому ламатися, тому що там немає обладнання, крім безпосередньо корпусу і камер. Якщо вони виконані з міцного матеріалу, вас чекає довга і безпроблемна експлуатація вироби.

установка септика

Установка септика проходить в кілька етапів. Можливо зробити це самостійно, але вкрай рекомендується купити септик під ключ з установкою, особливо якщо обладнання складне. Фахівці, що встановлюють систему відповідно до проекту, позбавлять вас від можливих неприємних сюрпризів або аварій.

  • Стверджується проект, господар будинку визначається з моделлю і обсягами бака септика. Варто пам'ятати, що на одну людину витрачається близько 200 літрів води в день, і колодязь здатний утримувати відходи за три дні;
  • Викопується яма відповідно до розміру септика;
  • До виритої ямі підводять траншею з трубопроводом. При монтажі безнапірної незалежній системи потрібно враховувати, що стоки повинні стікати вниз і всмоктуватися в камери септика під власною вагою. Для цього робиться спадний ухил, що становить 1-2 см на один погонний метр траншеї.

При монтажі системи з примусовим напором ухил робити не обов'язково.

  • Ставиться сама станція, до неї підводять підвідний і відвідний трубопровід;
  • Система підключається до електромережі, якщо його наявність необхідно.

Види септиків для заміського будинку: який краще вибрати?

Якщо вас цікавить установка септика для заміського будинку, дачі, то ви повинні враховувати, що ці системи діляться на прості і складні по продуктивності і механізму дії, а також, що важливо, бувають різних цінових категорій.В найпростіших септиках використовується в основному механічне відстоювання стоків і природні процеси розкладання органічних речовин. Природно, це найдешевший варіант, але і відповідно продуктивність його буде невисока, і ступінь очищення неважлива.

У готових установках (багатокамерні ємності) як очищувача присутній активний мул. Це так звана біологічна очистка, ефективність якої набагато вища.

Вибирати септик для заміського будинку слід, беручи до уваги те, як часто ви буваєте в своєму заміському житло. Якщо це будинок, який ви відвідуєте періодично, не обладнаний великою кількістю сантехнічних пристроїв, то вам цілком підійде маленький септик, найпростіший пристрій. Доступні за ціною, вони неважко в установці, з чим можна впоратися самостійно.

Система багатокамерного септика

багатокамерний септик

У багатокамерному септику стоки перетікають з кількох камер протягом декількох днів. Відходи добре фільтруються бактеріями, і на виході утворюються очищені стоки, які можна скидати в грунт або водойми, так як вони повністю безпечні. Очищені води можна також використовувати в господарстві як технічну воду. Ціни на багатокамерні септики виправдані їх безпекою, можливістю колективного використання на 2 більше будинків, високим ступенем очищення стоків.

Однокамерний малий септик

Застосовується в приватних господарствах, чия потреба в воді не перевищує 1 куб. метра в день. Розкладання стоків в таких септиках відбувається виключно при використанні спеціальних засобів - додавання рідини, що містить активні бактерії, прямо в септик. Стоки не очищається, септик потребує вичерпування.

Дво- або трикамерний малий септик

У першому відстійнику збираються тверді великі речовини, що переробляються бактеріями в мул. У малої частини повинні залишатися тверді дрібні залишки. Септик вимагає періодичної (до двох разів на рік) відкачування мулу з обох ємностей, при цьому всередині залишають мінімум 1/6 частина мулу.

Для відсутності таких неприємностей, найкращим рішенням буде установка на своїй ділянці септика Топас. Топас септик - пристрій каналізації даного типу не дає згодом неприємного специфічного запаху і забезпечує кращу якість очищення стоків.

Септик для заміського будинку: короткий огляд моделей

Перед споживачем стоїть досить широкий вибір варіантів - від варіанту створити септик самостійно (із залізобетонних кілець, пластикових ємностей, цегли або бетону) до покупки готової станції. При останньому варіанті споживача чекає широкий ряд моделей від різних виробників - септики Танк, Топас, Юнілос. Як підібрати септик для заміського будинку? Перш за все, визначитися з призначенням власного будинку.

енергонезалежні септики

Якщо ваш будинок - це сезонно використовувана дача, і ви буваєте там періодично, не залишаючи включеними електроприлади, то безглуздо встановлювати складний септик, додаткове обладнання якого функціонує від мережі. В цьому випадку дачників виручають енергонезалежні септики, в яких з розкладанням стоків справляються анаеробні бактерії. Сам септик просто встановлюється трохи нижче будинку і накопичує стоки. Раз на рік його відкачують за допомогою фахівців або самостійно.

автономний септик

Якщо заміський будинок - місце вашого постійного проживання, а у вашому будинку є пральні або посудомийні машини, повноцінна ванна, вам краще вибрати енергозалежний септик, більш продуктивну установку. Це справжні станції, в яких стічні води проходять кілька ступенів очищення. Розташовувати таку систему можна і безпосередньо поблизу будинку, адже завдяки відмінній очищення біомаси на станції не видають неприємного запаху. Всередині станції знаходяться компресори аерації, так що при виборі цього варіанту септика потрібно врахувати його постійну енергозалежність.

Проміжний варіант - багатоінсценує енергонезалежний септик. Він підійде для заміського будинку, де немає лазні або сауни, але є достатня навантаження на каналізацію. Цей септик - велика, міцна багатокамерна конструкція, в якій вода проходить через всі камери, піддаючись кількома стадіями очищення, а потім проходить через інфільтратор і зливається в грунт.

Септики без відкачування

Так звані септики без відкачування - це різновид автономної системи, в яких всю головну роботу по переробці стоків виконують корисні бактерії. Вода при цьому очищається до 98% і може бути використана для поливу і технічних потреб. А відкачування не потрібно - в результаті в камері залишається неразлагающіеся залишок, що нагадує мул, і його можна викинути або пустити ан добрива. У будь-якому випадку, такий септик краще купити під ключ, щоб фахівці правильно встановили все його обладнання, а після установки необхідно обслуговувати обладнання регулярно.

Залишити заявку на буріння

Корисна інформація

Ваша заявка успішно отправлна!

Види септиків для заміського будинку: який краще вибрати?
Як підібрати септик для заміського будинку?