Реклама
Реклама
Реклама

Що потрібно для межування дачної ділянки?

  1. Вимоги до межеванию дачної ділянки
  2. Можливі труднощі при межування дачної ділянки
  3. Чи можна провести межування безкоштовно в рамках "дачної амністії"
  4. Орієнтовна вартість межових робіт

Будь-який земельна ділянка вимагає обов'язкового проведення межових заходів , Щоб встановити його фактичні Межі на території, а також визначити, чи є порушення чужих володінь чи ні.

Не є винятком і ситуація з дачними ділянками. Які вимоги пред'являються до таких робіт і скільки доведеться заплатити?

Вимоги до межеванию дачної ділянки

Говорячи про те, які вимоги пред'являються до такої процедури, слід зазначити наступні параметри: Говорячи про те, які вимоги пред'являються до такої процедури, слід зазначити наступні параметри:

  • межування має бути здійснено тільки спеціально уповноваженою особою державних і муніципальних органів, в чиї повноваження входить здійснення такого процесу;
  • Результати проведеної процедури встановлення меж в обов'язковому порядку фіксуються у вигляді відповідного висновку кадастрового інженера про проведення межування;
  • Ще одним місцем фіксації отриманих результатів дослідження ділянки повинен стати Державний Кадастр нерухомості, в який вносяться всі відомості про встановлені межі ділянки і вузлових точках цих ліній;
  • акт межування повинен бути узгоджений з господарями суміжних ділянок з метою отримання ними згоди на фактичне розташування кордонів.

Цей перелік вимог є вичерпним, і в тому випадку, якщо всі вони дотримані в повному обсязі, можна говорити про те, що поділ носить законний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як в 2019 році вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Можливі труднощі при межування дачної ділянки

Ці труднощі накладають відповідний відбиток на результат проведених робіт і спричинять за собою неможливість офіційного закріплення результатів.

До таких труднощів слід віднести: До таких труднощів слід віднести:

  • незгода сусідів з проведеними межовими роботами і встановленими межами ділянки. У цьому випадку визнання результатів межових робіт може бути здійснено шляхом звернення до суду . Однак таке можливо тільки в тому випадку, якщо при проведенні робіт всі умови були дотримані в повному обсязі.
  • Допущення кадастрової помилки при виконанні межових робіт, наприклад, у визначенні вузлових точок меж ділянки. Рішенням цієї проблеми стане проведення повторного межування з метою виправлення допущеної помилки (здійснення таких робіт повинно проводитися в тій же організації, що і допустила помилку, але вже не за рахунок замовника, а за рахунок виконавця).
  • Неможливість перенесення меж ділянки при здійсненні межування з плану на фактичне розташування на увазі існування непереборних перешкод для проведення таких робіт (наприклад, на кордоні ділянок сусід поставив капітальний паркан, що не дозволяє в повній мірі провести топографічну зйомку, межа ділянки проходить по водному об'єкту, який раніше не існував і утворився, наприклад, внаслідок промивання грунту). У цьому випадку буде потрібно складання нового межового плану з уточненням меж ділянки або проведення кордону, що знаходиться в такому вигляді, умовно, але з дотриманням вимог чинного законодавства).
  • Необхідність уточнення меж ділянки зі збільшенням його площі, якщо таке є в відповідно до вимог чинного законодавства. В цьому випадку кадастровий інженер при складанні висновку повинен буде обгрунтувати необхідність збільшення площі в межах, встановлених чинним законодавством. В іншому випадку в узаконення такого межування буде відмовлено.

Однак, це не вичерпний список, з яким може зіткнутися замовник або виконавець межових робіт, так як незгоду з підсумковим результатом може бути висловлено і головою кооперативу , Який обов'язково повинен бути сповіщений про проведення робіт і ознайомлений з складеним результатом.

Чи можна провести межування безкоштовно в рамках "дачної амністії"

Дія способу пільгового оформлення у власність земельної ділянки, який в народі був названий "дачної амністією" припиниться в 2020 році. Відповідне розпорядження Голови Уряду з'явилося на світло в кінці 2016 року.

Однак питання про те, безкоштовно чи буде проводитися межування ділянок, які підпадають під дію цього нормативного акту , Залишається відкритим. Однак питання про те, безкоштовно чи буде проводитися межування ділянок, які підпадають під дію цього   нормативного акту   , Залишається відкритим

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Проте, законодавець закріпив обов'язкове положення, відповідно до якого всі ті ділянки, які громадянами оформляються через " дачну амністію ", повинні бути піддані межеванию. Але визнаватися будуть тільки ті результати межових робіт, які надані спеціальними підрозділами державних органів влади, до переліку функцій яких включені роботи по межеванию земельних ділянок різних категорій використання. При цьому, діяльність таких органів і підрозділів оплачуватися не повинна ні в якому вигляді, крім сплати держмита за надання таких робіт.

Таким чином, незважаючи на відсутність прямого закріплення можливості безкоштовного межування дачних ділянок в законодавстві, можливість отримати цю послугу з мінімальними витратами все ж є.

Орієнтовна вартість межових робіт

Незалежно від того, виконується межування земель, розташованих в будь-якому населеному пункті або в дачному кооперативі, вартість робіт буде приблизно однаковою за кожен елемент. Залежно від регіону вартість таких робіт буде змінюватися.

У межування дачної ділянки входять наступні етапи, які мають свою вартість: У межування дачної ділянки входять наступні етапи, які мають свою вартість:

  • Складання межового плану відповідно до наявних документів на ділянку.
  • Найвища вартість за ці роботи в Московській області - від 16 тисяч рублів залежно від складності.
  • Проведення топографічної зйомки земельної ділянки з метою визначення меж на місцевості. Цей етап оцінюється на території всієї Російської Федерації приблизно однаково - від 4 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Перенесення меж ділянки в натуру з виставленням межових знаків в вузлових точках. Тут оцінюється вартість межового знака та їх кількості. В середньому, один знак коштує близько 500 рублів.

Межування дачної ділянки практично нічим не відрізняється від аналогічних робіт, Межування дачної ділянки практично нічим не відрізняється від аналогічних робіт,   що проводяться відносно інших ділянок, розташованих поза дачних кооперативів що проводяться відносно інших ділянок, розташованих поза дачних кооперативів. Однак є деякі вимоги, які притаманні тільки дачних ділянок. Те ж стосується і можливо виникаючих проблем при виконанні межових робіт.

Однак можливі труднощі компенсуються в тому випадку, якщо вдасться придбати ділянку по "дачної амністії", так як в цьому випадку поділ може бути здійснено безкоштовно.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:


Які вимоги пред'являються до таких робіт і скільки доведеться заплатити?